Eenvoudige Gids voor tado thermostaat installeren

Ben je klaar om je huis slimmer en energiezuiniger te maken met de tado thermostaat? In deze eenvoudige gids zullen we je stap voor stap begeleiden bij de installatie van de tado thermostaat. Met behulp van de installatie-assistent in de tado app kun je jouw verwarmingssysteem compatibiliteit controleren en de thermostaat correct aansluiten. Voordat we beginnen, zorg ervoor dat je de stroom van je verwarmingssysteem uitschakelt voor een veilige installatie.

tado thermostaat installeren

Belangrijkste punten:

 • Volg de stap-voor-stap instructies in de tado app om de installatie soepel te laten verlopen.
 • Voer de benodigde informatie van jouw verwarmingssysteem in de installatie-assistent in.
 • Schakel de stroom van de verwarming uit voordat je begint met de installatie.
 • Zorg ervoor dat je de juiste tado thermostaatmodel kiest voor jouw behoeften.
 • Bekijk alternatieven voor de tado thermostaat, zoals Netatmo en Honeywell.

Gebruik de online installatie-assistent

Wil je de tado thermostaat installeren? Geen zorgen, tado heeft een handige online installatie-assistent beschikbaar gesteld om je stap voor stap door het installatieproces te begeleiden. Om te beginnen, moet je de QR-code op de Draadloze Slimme Thermostaat scannen met de tado app. Hiermee krijg je toegang tot de installatie-assistent en kun je meteen aan de slag.

Volg de instructies in de app om de thermostaat correct te installeren. De installatie-assistent zorgt ervoor dat je alle benodigde informatie invoert en begeleidt je bij elke stap. Dit zorgt ervoor dat de installatie soepel verloopt en dat je de thermostaat kunt gebruiken met jouw specifieke verwarmingssysteem.

Met de online installatie-assistent van tado is het installeren van de thermostaat eenvoudig en probleemloos. Volg gewoon de instructies in de app en binnen de kortste keren ben je klaar om van een comfortabel en energiezuinig verwarmingssysteem te genieten.

Voordelen van de online installatie-assistent:

 • Stapsgewijze begeleiding: De installatie-assistent helpt je bij elke stap van het installatieproces, waardoor je geen belangrijke stappen overslaat.
 • Aanpasbare instructies: De installatie-assistent past zich aan jouw specifieke verwarmingssysteem aan en geeft aangepaste instructies op basis van de door jou ingevoerde informatie.
 • Tijd- en kosteneffectief: Dankzij de online installatie-assistent bespaar je tijd en geld. Je hebt geen professionele installateur nodig, want je kunt gemakkelijk zelf de thermostaat installeren.

Bijkomend voordeel is dat je met de tado app altijd toegang hebt tot de installatie-instructies. Mocht je later nog vragen hebben, dan kun je altijd de instructies opnieuw bekijken.

Voer de informatie van jouw verwarmingssysteem in

Om de tado thermostaat succesvol te installeren, is het belangrijk om de benodigde informatie van jouw verwarmingssysteem in de installatie-assistent in te voeren. Hierbij moet je details verstrekken over het type verwarmingssysteem en andere relevante gegevens. Op basis van deze informatie kan de installatie-assistent de compatibiliteit tussen jouw systeem en de tado thermostaat bevestigen en aangepaste instructies geven tijdens de installatie.

Volg deze stappen om de informatie van jouw verwarmingssysteem in te voeren:

 1. Open de tado app op je smartphone of tablet.
 2. Volg de instructies om de installatie-assistent te starten.
 3. Vul de gevraagde details in over jouw verwarmingssysteem, zoals het merk, het model en het type verwarmingssysteem.
 4. Geef ook aan of je een conventioneel of modulerend verwarmingssysteem hebt.
 5. Voer eventuele extra informatie in die nodig is om de compatibiliteit te beoordelen.
 6. Controleer alle ingevoerde gegevens zorgvuldig en corrigeer eventuele fouten.
 7. Ga verder met de installatie-assistent en volg de verdere instructies om de installatie van de tado thermostaat te voltooien.

Door de juiste informatie van jouw verwarmingssysteem in te voeren, zorg je ervoor dat de installatie soepel verloopt en dat de tado thermostaat correct wordt geconfigureerd voor jouw specifieke systeem. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van de functies en voordelen van de tado thermostaat.

Benodigde informatie Beschrijving
Type verwarmingssysteem Het type verwarmingssysteem dat je hebt, zoals een cv-ketel, vloerverwarming, radiator of stadsverwarming.
Merk en model Het merk en model van jouw verwarmingssysteem, indien bekend. Dit kan nuttig zijn bij het beoordelen van de compatibiliteit.
Verwarmingsprotocol Als je een modulerend verwarmingssysteem hebt, moet je aangeven welk verwarmingsprotocol wordt gebruikt, zoals OpenTherm of aan/uit.
Extra informatie Sommige verwarmingssystemen hebben mogelijk aanvullende informatie nodig, zoals het aantal zones of specifieke aansluitingen.

Door alle benodigde informatie zorgvuldig in te voeren, kun je ervoor zorgen dat jouw tado thermostaat probleemloos wordt geïnstalleerd en optimaal functioneert met jouw verwarmingssysteem.

Volg de stap-voor-stap instructies

Om de tado thermostaat correct aan te sluiten en te monteren, moet je bepaalde instructies volgen. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die je moet doorlopen:

 1. Schakel de stroom van de verwarming uit in de zekeringkast voordat je begint met de installatie. Dit is een belangrijke stap voor een veilige installatie.
 2. Volg vervolgens de stap-voor-stap instructies in de app om de tado thermostaat aan te sluiten en te monteren.
 3. Zorg ervoor dat je de bijgeleverde handleiding raadpleegt voor specifieke instructies die van toepassing zijn op jouw verwarmingssysteem.

Door het volgen van deze instructies kun je ervoor zorgen dat de tado thermostaat correct wordt aangesloten en optimaal functioneert met jouw verwarmingssysteem.

Neem de tijd om elke stap zorgvuldig te volgen en zorg ervoor dat je alle vereiste handelingen correct uitvoert. Als je nog vragen hebt tijdens het installatieproces, kun je altijd de klantenservice van tado raadplegen voor ondersteuning.

tado thermostaat aansluiten

Met de bovenstaande afbeelding kun je een visuele referentie hebben voor het aansluiten van de tado thermostaat.

Installatie van de tado Slimme Thermostaat

Volg de instructies in de app om de tado Slimme Thermostaat op de juiste manier aan te sluiten en te monteren. Dit omvat het eventueel verwijderen van een bestaande controller of het openen van de cv-ketel om bij de bedrading te komen. Zorg ervoor dat je de stroom van de verwarming weer inschakelt nadat de installatie is voltooid.

Stappen Instructies
1 Verwijder, indien aanwezig, de oude thermostaatcontroller.
2 Open de cv-ketel en zoek de bedrading.
3 Sluit de draden aan op de juiste klemmen van de tado Slimme Thermostaat volgens de instructies in de app.
4 Monteer de tado thermostaat op de gewenste locatie.
5 Schakel de stroom van de verwarming weer in.

Let op: zorg ervoor dat je de installatie uitvoert met de nodige voorzorgsmaatregelen en schakel indien nodig een professional in om je te helpen.

De tado Slimme Thermostaat biedt een geavanceerde oplossing voor het regelen van je verwarmingssysteem. Volg de installatie-instructies zorgvuldig op om te zorgen voor een correcte werking en een comfortabel thuis.

Compatibiliteit met verschillende verwarmingssystemen

De tado thermostaat is compatibel met bijna elk type cv-ketel. Dit omvat modulerende ketels, cv-ketels die het OpenTherm-protocol ondersteunen en verwarmingssystemen met stads- en blokverwarming. Raadpleeg de handleiding van je cv-ketel om te controleren of deze compatibel is met de tado thermostaat. Er zijn ook installatievideo’s beschikbaar om je te helpen bij de installatie.

De tado thermostaat is ontworpen om samen te werken met een breed scala aan verwarmingssystemen. Of je nu een modulerende ketel, een ketel die OpenTherm ondersteunt of een verwarmingssysteem met stads- of blokverwarming hebt, de tado thermostaat kan hiermee worden verbonden.

Voor een succesvolle installatie is het belangrijk om te controleren of jouw cv-ketel compatibel is met de tado thermostaat. Raadpleeg de handleiding van je cv-ketel om te zien welke verwarmingssystemen compatibel zijn. Als je twijfelt, kun je ook contact opnemen met de klantenservice van tado voor meer informatie.

Om je te helpen bij de installatie, biedt tado installatievideo’s op hun website en YouTube-kanaal. Deze video’s tonen stapsgewijze instructies voor het aansluiten van de thermostaat op verschillende verwarmingssystemen. Door de installatievideo’s te volgen, kun je er zeker van zijn dat je de thermostaat correct installeert en optimaal gebruik kunt maken van alle functies.

Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of nog nooit eerder een thermostaat hebt geïnstalleerd, de installatievideo’s van tado bieden duidelijke en gedetailleerde instructies om je te begeleiden bij het aansluiten van de thermostaat op jouw specifieke verwarmingssysteem.

Extra functies en betalingsmogelijkheden

Tado biedt extra functies aan, zoals Auto-Assist en Care & Protect. Deze functies kunnen echter een betaald abonnement vereisen. Met Auto-Assist ontvang je bijvoorbeeld meldingen wanneer er een raam openstaat en heb je de mogelijkheid om het vermogen van de verwarming te moduleren. Het biedt extra gemak en comfort voor jouw verwarmingssysteem.

Het betaalde abonnement is echter niet verplicht. Je kunt de tado thermostaat ook zonder de extra functies gebruiken. Deze basisfuncties zorgen ervoor dat je jouw thermostaat kunt instellen en de temperatuur in jouw huis kunt regelen. Je hebt dus geen betaald abonnement nodig om van de belangrijkste functies van de tado thermostaat te profiteren.

tado thermostaat setup

Extra functie Vereist betaald abonnement
Auto-Assist Ja
Care & Protect Ja

Met het betaalde abonnement heb je toegang tot extra functionaliteiten en mogelijkheden, maar de tado thermostaat werkt ook perfect zonder deze functies. Bepaal zelf welke functies voor jou belangrijk zijn en kies het abonnement dat het beste bij jouw behoeften past.

Tado radiatorknoppen en airco-bediening

Tado biedt ook radiatorknoppen die op vrijwel elke bestaande radiator kunnen worden geïnstalleerd. Deze knoppen werken samen met de tado thermostaat om de temperatuur per kamer te regelen.

Daarnaast heeft Tado ook een slimme aircobediening waarmee je je airconditioning op afstand kunt bedienen.

Raadpleeg de handleiding van de tado thermostaat voor gedetailleerde instructies over de installatie van radiatorknoppen en airco-bediening.

Radiatorknoppen Airco-bediening
Regel de temperatuur per kamer Bedien je airconditioning op afstand
Geschikt voor vrijwel elke bestaande radiator Compatibel met de tado thermostaat

Vergelijking tussen tado thermostaat modellen

Tado biedt verschillende modellen van de thermostaat, waaronder de V3+ thermostaat. Het nieuwste model, de V3+, wordt aanbevolen vanwege de extra functies die beschikbaar zijn in de bijbehorende app. Er is ook een draadloze variant beschikbaar, die 30 euro duurder is. Raadpleeg de handleiding van de tado thermostaat voor meer informatie over de verschillen tussen de modellen.

V3+ thermostaat

 • Extra functies in de tado app
 • Betere energiebesparingsopties
 • Geschikt voor bedrade installaties

Draadloze variant

 • Draadloze verbinding met de tado Bridge
 • Flexibele plaatsing van de thermostaat
 • Geschikt voor huizen zonder bedrading

Alternatieven voor tado thermostaat

Naast de tado thermostaat zijn er ook andere merken en modellen beschikbaar die compatibel zijn met HomeKit, zoals Netatmo en Honeywell. Deze alternatieven bieden vergelijkbare slimme thermostaatfuncties en hebben hun eigen unieke voordelen. Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van de verschillen tussen de tado thermostaat en de alternatieve merken.

Merk Compatibiliteit Functies Prijs
tado Compatibel – Slimme temperatuurregeling
– Geofencing
– Compatibiliteit met meerdere verwarmingssystemen
€199
Netatmo Compatibel – Ingebouwde weersvoorspellingen
– Open raam detectie
– Bediening op afstand
€189
Honeywell Compatibel – Inzicht in energieverbruik
– Eenvoudige installatie
– Spraakbesturing
€179

Houd er rekening mee dat de prijzen en functies kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke model en de specifieke vereisten van jouw verwarmingssysteem. Raadpleeg de handleidingen en productinformatie van de verschillende merken voor gedetailleerde instructies en aanbevelingen.

Conclusie

De installatie van de tado thermostaat is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van de installatie-assistent in de tado app. Volg de stap-voor-stap instructies om de compatibiliteit met je verwarmingssysteem te bevestigen en de thermostaat correct aan te sluiten. Vergeet niet de stroom van de verwarming uit te schakelen voordat je begint met de installatie.

Met de online installatie-assistent en de instructies in de app wordt het installatieproces soepel en gemakkelijk. Voer de benodigde informatie van je verwarmingssysteem in en volg de instructies om de tado thermostaat correct aan te sluiten en te monteren. Zorg ervoor dat je de bijgeleverde handleiding raadpleegt voor specifieke instructies voor jouw verwarmingssysteem.

De tado thermostaat is compatibel met verschillende verwarmingssystemen, inclusief modulerende ketels en systemen met stads- en blokverwarming. Voor extra functies zoals Auto-Assist en Care & Protect kan een betaald abonnement vereist zijn, maar dit is niet verplicht. Tado biedt ook radiatorknoppen en een slimme aircobediening voor een volledige slimme oplossing voor je verwarming en airconditioning.

Als alternatief zijn er andere merken en modellen beschikbaar, zoals Netatmo en Honeywell, die compatibel zijn met HomeKit. Raadpleeg onze gids voor meer informatie over deze alternatieven en maak de beste keuze voor jouw huis en behoeften.