Aarding

Betrouwbare elektriciteitswerken

100% Kwaliteit

Aarding

Een aardlekschakelaar heeft een hele slimme functie in uw kast, en dat is eigenlijk er voor zorgen dat elektrocutie wordt voorkomen. U moet het eigenlijk zo zien: Wanneer er stroom lekt uit de kast naar de aarde, dan zal de aardlekschakelaar er voor zorgen dat dat deel uitgeschakeld zal worden om er voor te zorgen dat er een veilige situatie wordt gecreeerd. Wanneer er een bepaalde grootte in de lek ontstaat zal de aardlekschakelaar in werking treden en er voor zorgen dat er geen elektrische spanning meer staat op het elektriciteitsnet.

Wanneer u merkt dat er iets mis is met de aardlekschakelaar of dat u het gevoel heeft, dan is het verstandig om altijd te proberen om eerst de aardlekschakelaar weer aan te zetten. Wanneer dit niet lukt, dan wil dat zeggen dat er een groter probleem is. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat u altijd professioneel hulp inschakelt wanneer u merkt dat er een groter probleem is. Vaak zal u merken dat er een groter probleem is wanneer u de aardlekschakelaar niet meer aan kan krijgen, wat u ook heeft proberen te doen.

Wat u vaak kan proberen is:

 • Probeer even om alle stekkers uit de stopcontacten te halen, en om daarna weer de aardlekschakelaar aan te zetten
 • Bel uw maatschappij op om te kijken of dit onderdeel is van een groter probleem

Wilt u de Aarding laten meten?

Wanneer u een aardlekschakelaar vervangen wil, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer u tips nodig heeft bij het vervangen van een aardlekschakelaar dan kan u ook bij ons terecht. Als u dit nog nooit zelf heeft gedaan, dan raden we het echt af om dit zelf uit te voeren. Schakel direct professionele hulp in om er voor te zorgen dat u geen grotere problemen krijgt in de toekomst.

Wilt u de Aarding laten controleren?

Heeft u het gevoel of heeft u te horen gekregen dat uw aardlekschakelaar niet meer werkt? Dan kan u er voor kiezen om te bekijken of de elektricien dit voor u kan repareren. Vaak merken we toch dat het repareren niet zo heel eenvoudig is wanneer een aardlekschakelaar kapot is. Wanneer we merken dat deze het beste vervangen kan worden, dan zullen we dit altijd adviseren.

Wilt u de Aarding laten plaatsen?

Wilt u een nieuwe aardlekschakelaar plaatsen en heeft u daar professioneel hulp bij nodig van een elektrieker? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze partners staan altijd klaar om er voor te zorgen dat u zo goed mogelijk geholpen wordt. We bekijken eerst samen met u wat er precies moet gebeuren, waar het moet gebeuren en hoeveel het zal kosten. Vervolgens zullen we de aardlekschakelaar gaan plaatsen.

De Aardlekschakelaar is kapot, wat kan ik doen?

Antwoord: Wanneer de aardlekschakelaar kapot is, of u denkt dat die kapot is, is het eerst verstandig om te bekijken of deze ook daadwerkelijk kapot is. Wat u kan doen is is te proberen om alle stekkers uit de stopcontacten te halen. Zodra u dit heeft gedaan kan u proberen om de aardlekschakelaar weer aan te slaan. Als dit ook niet lukt, dan wil dit zeggen dat er vaak een groter probleem is.

Hoe kan ik een Aardlekschakelaar testen?

Antwoord: De aardlekschakelaar is een zeer belangrijk onderdeel van uw installatie, waardoor het dus van belang is om deze regelmatig te testen of deze goed functioneert. Ons advies zou dus zijn om deze elke maand te laten testen. Vaak heeft u een TEST-knop bij de aardlekschakelaar die u kan gebruiken om deze te testen. Wanneer u hier op drukt zal de aardlekschakelaar zich direct uit moeten schakelen en dan zal de stroom ook uitschakelen.

Wanneer dit niet gebeurd, dan zal u direct een elektrieker moeten bellen om dit te repareren of te laten vervangen.

Wat te doen bij: Aardlekschakelaar slaat uit

Antwoord: Een heel vervelend iets is wanneer de aardlekschakelaar uit slaat, dit betekent eigenlijk dat u geen stroom meer heeft in een deel of in het gehele pand. Iets wat u dus niet graag zou willen. Het probleem kan eenvoudig zijn, bijvoorbeeld te veel stroom gebruik, maar het kan ook hardnekkig zijn. Het eerste wat u kan doen is om alle stekkers uit stopcontacten te halen en de aardlekschakelaar vervolgens weer aan te zetten. Wanneer ook dit niet lukt, dan is er vaak een groter probleem.

Wat is de prijs van een aardlekschakelaar?

Het is heel afhankelijk van wat er moet gebeuren, maar vaak kost het aansluiten of het vervangen van een aardlekschakelaar tussen de 150 – 200 euro. In sommige gevallen zal het wat goedkoper zijn en in sommige gevallen wat duurder. Maar gemiddeld zal u tussen dit bedrag uitkomen voor het vervangen of aansluiten van een aardlekschakelaar.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring