Professionele Schilderwerken Gezocht? Vind Hier prijzen en advies !

Ben je op zoek naar professionele schilderwerken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Schilderwerken-expert.nl is een informatieve website waar je alles kunt vinden over schilderwerkzaamheden, prijzen en advies. Of het nu gaat om binnen schilderwerk of buiten schilderwerk, wij bieden de informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken.

Schilderwerken gezocht

Belangrijke punten

 • Vind hier prijzen en advies voor binnen- en buitenschilderwerk
 • Ontvang handige tips voor het kiezen van de juiste kleuren en verfsoorten
 • Leer hoe je offertes kunt vergelijken en een professionele schilder kunt vinden

Soorten Schilderwerken

Schilderwerken kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsvinden. Binnen schilderwerk omvat het verven van muren, deuren, plafonds en meubels. Het kan een frisse nieuwe look geven aan elke ruimte en helpt bij het opknappen en beschermen van oppervlakken. Buitenschilderwerk omvat het schilderen van de buitenmuur, deur- en raamkozijnen, trappen en andere buitenelementen. Dit is belangrijk om de buitenkant van het gebouw er netjes uit te laten zien en het te beschermen tegen weersinvloeden zoals regen en zonlicht.

Voor binnen- en buitenschilderwerk zijn er verschillende technieken en verfsoorten beschikbaar om aan elke specifieke behoefte en stijl te voldoen. Of je nu je woonkamer wilt transformeren met een nieuwe kleur op de muren of je buitenruimte wilt renoveren met een frisse laag verf, een professionele schilder kan je helpen bij het realiseren van het gewenste resultaat.

Een professionele schilder heeft de kennis en ervaring om het schilderwerk efficiënt en met een hoogwaardige afwerking uit te voeren. Ze kunnen je adviseren over de beste verfsoorten, kleuren en technieken die passen bij jouw specifieke project en wensen. Of je nu een hele woning wilt schilderen of alleen een paar kamers, een professionele schilder kan een waardevolle partner zijn bij het realiseren van het gewenste resultaat.

Als je op zoek bent naar professionele schilderwerken, binnen of buiten, kun je via Schilderwerken-expert.nl eenvoudig offertes aanvragen van betrouwbare schilders bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen, lees recensies van eerdere klanten en kies de schilder die het beste bij jouw project past. Laat je schilderwerkzaamheden over aan een professional en geniet van een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat.

Kosten van een Schilder

De kosten van een schilder zijn afhankelijk van het type schilderwerk dat je wilt laten uitvoeren. Voor kleine schilderwerken wordt over het algemeen een uurprijs gehanteerd, terwijl voor grotere oppervlakten vaak een vaste prijs per vierkante meter wordt berekend. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €35 en €50 per uur of per vierkante meter.

Uurprijs

De gemiddelde uurprijs van een schilder kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de ervaring en expertise van de schilder, de regio en het seizoen. Over het algemeen ligt de uurprijs tussen €35 en €45.

Vaste prijs per vierkante meter

Voor grotere oppervlakten, zoals het schilderen van een hele woning of een gevel, wordt vaak een vaste prijs per vierkante meter gehanteerd. Deze prijs kan variëren afhankelijk van het type ondergrond, de staat van het schilderwerk en eventuele extra werkzaamheden zoals het repareren van scheuren of het verwijderen van oude verflagen. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt tussen €30 en €50.

Type schilderwerk Uurprijs Vaste prijs per m²
Binnen schilderwerk €35 – €45 €30 – €40
Buiten schilderwerk €40 – €50 €35 – €50

Zelf schilderen of een Schilder inhuren?

Het is mogelijk om zelf schilderwerk uit te voeren, maar het is belangrijk om rekening te houden met de tijd, moeite en benodigde materialen.

Het inhuren van een professionele schilder garandeert advies op maat, correcte uitvoering van de schilderwerken en gebruik van het verlaagde btw-tarief voor woningen ouder dan 2 jaar.

Voor- en nadelen van zelf schilderen

Wanneer je ervoor kiest om zelf te schilderen, bespaar je mogelijk op de kosten van het inhuren van een professionele schilder. Je hebt ook volledige controle over het project, van kleurkeuze tot uitvoering.

Echter, er zijn enkele nadelen aan het zelf schilderen. Het kan tijdrovend zijn, vooral als je weinig ervaring hebt of meerdere kamers wilt schilderen. Daarnaast moet je investeren in de benodigde schildermaterialen, zoals verf, kwasten, rollers en afplaktape.

Voordelen van het inhuren van een professionele schilder

Door een professionele schilder in te huren, profiteer je van hun expertise en vakmanschap. Ze kunnen je adviseren over de juiste verfsoorten en kleuren voor jouw specifieke situatie. Bovendien zorgen ze voor een professionele afwerking en bespaar je tijd en moeite.

“Een professionele schilder kan ook gebruik maken van het verlaagde btw-tarief voor woningen ouder dan 2 jaar, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren.”

Tabel: Vergelijking tussen zelf schilderen en een schilder inhuren

Zelf schilderen Schilder inhuren
Kosten Lager Iets hoger
Tijd en moeite Veel Minimaal
Kwaliteit van het werk Varieert afhankelijk van ervaring en expertise Professioneel en hoogwaardig
Advies en begeleiding Geen professioneel advies Advies op maat en vakmanschap

Als je op zoek bent naar een professionele schilder, bekijk dan de offerteservice van Solvari om vrijblijvend offertes te ontvangen van schilders bij jou in de buurt. Zo kun je de prijzen vergelijken en de juiste schilder vinden voor jouw project.

Schilder gezocht? Ontvang vrijblijvend offertes

Ben je op zoek naar een professionele schilder voor jouw schilderwerken? Via een offerteservice zoals Solvari kun je vrijblijvend offertes ontvangen van ervaren schilders in jouw regio. Dit stelt je in staat om verschillende schilders te vergelijken op prijs, kwaliteit en voorstellen op maat.

Door offertes aan te vragen, kun je een goed beeld krijgen van de kosten en mogelijkheden voor jouw schilderproject. De offertes worden specifiek opgesteld op basis van jouw wensen en behoeften, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Of je nu schilderwerk nodig hebt voor het interieur of exterieur van je woning, het ontvangen van vrijblijvende offertes is de eerste stap om de juiste schilder te vinden voor jouw project. Maak gebruik van deze handige service en bespaar tijd en moeite bij het zoeken naar een geschikte schilder.

Begin vandaag nog met het aanvragen van offertes en ontdek welke professionele schilders beschikbaar zijn in jouw regio!

Schilder gezocht

Schildersbedrijf Regio Prijsindicatie
Schildersbedrijf A Amsterdam €2500 – €3000
Schildersbedrijf B Rotterdam €2000 – €2500
Schildersbedrijf C Den Haag €3000 – €3500

Laat je schilderwerken uitvoeren in 3 stappen

Wil je je huis laten schilderen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Geen zorgen, we hebben hier een handige gids met 3 eenvoudige stappen om je schilderwerken uit te voeren. Volg deze stappen en je zult binnenkort genieten van een fris en mooi geschilderd huis.

Stap 1: Vraag offertes aan voor schilderwerk

De eerste stap is om offertes aan te vragen voor het schilderwerk dat je wilt laten uitvoeren. Dit kun je gemakkelijk doen via de gratis offerteservice van Solvari. Vul gewoon het formulier in en ontvang offertes van professionele schilders in jouw regio. Zo kun je prijzen vergelijken en de beste optie kiezen voor jouw project.

Stap 2: Vergelijk prijzen en advies

Nadat je de offertes hebt ontvangen, is het tijd om prijzen en adviezen van verschillende schilders te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het werk en de ervaring van de schilder. Kijk ook naar referenties en beoordelingen van eerdere klanten. Op basis van deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken.

Stap 3: Maak een afspraak met de gekozen schilder

Heb je eenmaal de beste schilder voor jouw project gekozen, maak dan een afspraak om de schilderwerken uit te laten voeren. Bespreek samen met de schilder alle details, zoals de kleurkeuze, het aantal benodigde verflagen en de planning. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de prijs en het tijdsbestek waarbinnen het werk zal worden voltooid.

Met deze 3 eenvoudige stappen kun je jouw schilderwerken probleemloos laten uitvoeren door een professionele schilder. Geniet binnenkort van een prachtig geschilderd huis dat er weer als nieuw uitziet.

Welke factoren bepalen de kostprijs van schilderwerken?

Verschillende factoren hebben invloed op de prijs van schilderwerken. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het plannen van je schilderproject. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die de kostprijs kunnen bepalen:

 • Type schilderwerk: Binnen- en buitenschilderwerk hebben verschillende prijzen. Buitenschilderwerk kan bijvoorbeeld duurder zijn vanwege de weersinvloeden waarmee de verf wordt geconfronteerd.
 • Gebruikte verfsoorten en materialen: Verschillende verfsoorten en kwaliteiten hebben verschillende prijzen. Hoogwaardige verf kan duurder zijn, maar kan ook zorgen voor een langere levensduur van de verflaag.
 • Oppervlakte: De grootte van het te schilderen oppervlak speelt ook een rol in de prijsbepaling. Een grotere oppervlakte vereist meer verf en meer arbeidstijd.
 • Moeilijkheidsgraad: Als het schilderwerk complexe details of moeilijk bereikbare plekken bevat, kan dit de kosten verhogen. Een schilder moet mogelijk extra voorbereiding en meer tijd besteden aan dergelijke gebieden.
 • Bereikbaarheid van de locatie: Als de schilder moeilijk toegang heeft tot de schilderlocatie, zoals hoge gevels of binnentrappen, kan dit extra inspanning en kosten met zich meebrengen.

Door rekening te houden met deze factoren en het aanvragen van offertes bij verschillende schilders, kun je een beter inzicht krijgen in de prijs van schilderwerken en een weloverwogen beslissing nemen voor jouw project.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een beter inzicht krijgen in de prijs van schilderwerken en een weloverwogen beslissing nemen voor jouw project.

Welke verfsoort en verfkleur kies ik?

De keuze van de verfsoort is een belangrijke stap bij het uitvoeren van schilderwerk. Het type verf dat je kiest, hangt af van het soort schilderwerk dat je wilt doen en het gewenste resultaat.

Voor binnenschilderwerk zijn er verschillende verfsoorten beschikbaar, zoals:

Acrylverf: Deze verf is sneldrogend en geurarm. Het is zeer geschikt voor het schilderen van muren, plafonds en houtwerk binnenshuis.

Latexverf: Dit is een watergedragen verf die vaak wordt gebruikt voor het schilderen van muren en plafonds. Het is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en heeft een goede dekking.

Alkydverf: Deze verf is op basis van terpentine en wordt vaak gebruikt voor het schilderen van deuren, kozijnen en ander houtwerk. Het heeft een langere droogtijd, maar biedt een duurzame en slijtvaste afwerking.

Voor buitenschilderwerk zijn er ook specifieke verfsoorten beschikbaar, zoals:

Gevelverf: Deze verf is speciaal ontwikkeld voor het schilderen van gevels en biedt bescherming tegen weersinvloeden.

Houtverf: Dit is een verf die speciaal geschikt is voor het schilderen van houten oppervlakken buitenshuis, zoals kozijnen, deuren en schuttingen.

Metaalverf: Voor het schilderen van metalen oppervlakken, zoals hekwerken en metalen gevels, is er speciale metaalverf voor buitengebruik.

Een andere belangrijke overweging bij het schilderen is de keuze van de verfkleur. De juiste verfkleur kan de sfeer en optische effecten in een ruimte beïnvloeden.

Verfkleur

Het kiezen van de juiste verfkleur kan een persoonlijke keuze zijn, maar het kan ook helpen om rekening te houden met de volgende factoren:

 • De functie van de ruimte: Kies kleuren die passen bij de functie van de ruimte. Bijvoorbeeld, warme kleuren zoals rood en oranje kunnen geschikt zijn voor een eetkamer, terwijl rustige kleuren zoals blauw en groen in een slaapkamer ontspanning kunnen bevorderen.
 • De grootte van de ruimte: Lichtere kleuren kunnen een ruimte groter laten lijken, terwijl donkere kleuren juist een knusser effect kunnen geven.
 • De stijl van het interieur: Overweeg de stijl van het interieur en kies kleuren die hierbij passen. Bijvoorbeeld, neutrale kleuren kunnen goed werken in een modern interieur, terwijl felle kleuren juist voor een speels effect kunnen zorgen.

Aanbevolen verfsoorten en verfkleuren

Verfsoort Aanbevolen voor
Acrylverf Binnenschilderwerk
Latexverf Muren, plafonds
Alkydverf Deuren, kozijnen
Gevelverf Buitenschilderwerk
Houtverf Houtwerk buitenshuis
Metaalverf Metalen oppervlakken buitenshuis

De keuze voor de juiste verfsoort en verfkleur is essentieel voor een geslaagd schilderproject. Overweeg altijd de specifieke eisen van het schilderwerk en de gewenste uitstraling om de beste resultaten te behalen.

Welke verftechnieken bestaan er?

Er zijn verschillende verftechnieken beschikbaar om aan jouw schilderproject een unieke uitstraling te geven. Naast de klassieke egale verflagen zijn er ook decoratieve technieken die je kunt gebruiken om speciale effecten te creëren. Hieronder staan enkele populaire verftechnieken die je kunt gebruiken om je interieur of exterieur te verfraaien:

Kaleien: Deze techniek wordt gebruikt om een rustieke, gepleisterde uitstraling aan muren of gevels te geven. Hierbij wordt de verf met een blokkwast op de ondergrond aangebracht en vervolgens met een speciale techniek uitgestreken.

Patineren: Met deze techniek kun je een verweerde, vintage uitstraling creëren. Door lagen verf met verschillende kleuren aan te brengen en vervolgens te schuren of te borstelen, ontstaat een doorleefd effect.

Craqueleren: Bij deze techniek ontstaan er barstjes in de verflaag, waardoor een verouderd en doorleefd effect ontstaat. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van speciale craquelé-verf.

Sjabloneren: Met sjablonen kun je patronen, afbeeldingen of tekst op muren, meubels of andere ondergronden aanbrengen. Door de verf met een speciale kwast of spons over het sjabloon te deppen, krijg je een nauwkeurige en herhaalbare afbeelding.

Verftechniek Kenmerken
Kaleien Rustieke, gepleisterde uitstraling
Patineren Verweerde, vintage uitstraling
Craqueleren Verouderd en doorleefd effect met barstjes
Sjabloneren Patronen, afbeeldingen of tekst nauwkeurig aanbrengen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verftechnieken die je kunt gebruiken om jouw schilderproject extra karakter te geven. Experimenteer met verschillende technieken en combineer ze om jouw unieke stijl tot uiting te brengen.

Schilderwerkzaamheden binnen en buiten

Voor het creëren van een frisse en vernieuwde uitstraling kunnen zowel binnen als buiten verschillende schilderwerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze schilderwerkzaamheden omvatten het verven van muren, plafonds, kozijnen en deuren binnen in huis. Voor de buitenkant van het huis kunnen gevels, dakgoten, ramen en deuren worden geschilderd.

Het binnen schilderwerk zorgt niet alleen voor een esthetische verbetering, maar kan ook helpen bij het beschermen van de ondergrond tegen slijtage en vochtproblemen. Binnen schilderwerk vraagt om een zorgvuldige afweging van kleuren en verfsoorten, om de gewenste sfeer en uitstraling te creëren.

Voor het buiten schilderwerk is het belangrijk om duurzame en weerbestendige verfsoorten te gebruiken die bestand zijn tegen regen, zonlicht en temperatuurschommelingen. Door regelmatig onderhoud aan het buiten schilderwerk te laten uitvoeren, kan de levensduur van de verf en de kwaliteit van de ondergrond worden behouden.

Professioneel advies en expertise

Het is raadzaam om voor zowel het binnen als buiten schilderwerk een professionele schilder in te schakelen, die beschikt over de benodigde kennis, ervaring en expertise. Een professionele schilder kan advies geven over de juiste verfsoorten, kleurcombinaties en afwerkingstechnieken, en zorgt voor een vakkundige uitvoering van het schilderwerk.

Door te kiezen voor een professionele schilder ben je verzekerd van een kwalitatief resultaat en een duurzame afwerking. Bovendien nemen zij het tijdrovende en arbeidsintensieve werk uit handen, waardoor je zelf geen zorgen hoeft te maken over het voorbereiden en uitvoeren van de schilderwerkzaamheden.

Schilderwerkzaamheden binnen Schilderwerkzaamheden buiten
Muren verven Gevels schilderen
Plafonds schilderen Dakgoten schilderen
Kozijnen verven Ramen schilderen
Deuren schilderen Deuren schilderen

Gemiddelde kosten van schilderwerken

De kosten van schilderwerken kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het type oppervlak, de omvang van de werkzaamheden en de kwaliteit van de gebruikte materialen spelen hierbij een rol. Gemiddeld liggen de kosten voor schilderwerken tussen de €35 en €50 per uur of per vierkante meter.

Naast de arbeidskosten moet ook rekening worden gehouden met eventuele voorrijkosten en materiaalkosten. Sommige schilders hanteren ook een vast tarief voor de hele klus. Het is belangrijk om offertes van verschillende schilders te vergelijken om een goed beeld te krijgen van de prijs-kwaliteitverhouding.

Als je wilt besparen op de kosten van schilderwerken, zijn er enkele opties. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om een winterschilder in te schakelen. Deze schilders hanteren vaak lagere tarieven tijdens de wintermaanden. Daarnaast kun je ook overwegen om zelf mee te helpen met de schilderwerken, bijvoorbeeld door voorbereidend werk te doen. Dit kan de totale kosten verlagen.