Goedkope Bezettingswerken

Bezettingswerken

Specialist in Bezettingswerken

Bezettingswerken

In dit artikel kunt u informatie vinden over het gebruiken van bezettingswerken. Veel woningen zijn na verloop van tijd toe aan een vernieuwing. Het kan zijn dat er een muur beschadigd is geraakt, en dat die moet worden hersteld. Het kan zijn dat een deel van de woning moet worden vervangen, omdat de muren te oud zijn of het plafond lekt. Het is ook mogelijk dat u gaat verbouwen door bijvoorbeeld een kamer bij te bouwen. Bij al deze mogelijkheden zult u waarschijnlijk een soort stucwerk nodig hebben. Sommige soorten stucwerk worden veel gebruikt bij het herstellen van muren, andere juist voor het bouwen of vervangen ervan. Daarom is het soms lastig om te bepalen welk stucwerk u nodig heeft voor uw klus. In dit artikel kunt u richtprijzen voor de verschillende bezettingswerken.

Er zijn heel veel verschillende soorten bezettingswerken. Wanneer u uw woning wilt verbouwen, iets wilt bijbouwen, of iets wilt herstellen, dan zult u dus moeten kiezen uit al deze bezettingswerken. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, is het soms onmogelijk om zelf een goede keuze te maken, zeker als u niet veel verstand heeft van bezettingswerken. Daarom krijgt u in dit artikel uitleg over bepaalde types bezettingswerken. Op deze manier zult u een beter beeld krijgen van uw mogelijkheden, en nog belangrijker, ook van de prijzen. Bezettingswerken kunnen namelijk erg prijzig zijn. Wanneer u een krap budget heeft, dan moet u goed opletten of u voordelige bezettingswerken kunt vinden. Daarom zal dit artikel beginnen met goedkope bezettingswerken.

De richtprijzen van andere soorten stucwerk

Behangklaar stucen kunt u meestal laten doen voor een prijs van ongeveer 15 euro per vierkante meter, maar dit kan ook minder zijn, bijvoorbeeld 7 euro. Ook sausklaar stucen kan voor deze prijs gedaan worden, en begint vaak vanaf 8 euro. Andere bezettingswerken zijn bijvoorbeeld schuurwerk en raapwerk. De richtprijs van schuurwerk ligt tussen de 15 en de 25 euro per vierkante meter. De richtprijs van raapwerk ligt tussen de 15 en de 30 euro per vierkante meter. Dan zijn er nog drie soorten stucwerk die wat duurder kunnen zijn. Dat ligt er maar net aan hoeveel van het stucwerk er nodig is en hoe lastig de klus is voor de stukadoor. Hoe langer een stukadoor bezig is, hoe meer hij of zij natuurlijk moet verdienen. Om zeker te weten hoeveel geld u kwijt gaat zijn, is het verstandig om eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen.

De prijzen van bezettingswerken verschillen

Bezettingswerken zijn niet altijd even duur. Dat komt omdat niet elke klus hetzelfde is. Bij sommige woningen is het nu eenmaal een stuk lastiger om te verbouwen dan bij andere. Daarom kunnen de richtprijzen van sommige soorten stucwerk erg verschillen. Sierpleister kunt u bijvoorbeeld al vanaf 15 euro per vierkante meter krijgen, maar deze prijs kan oplopen tot wel 80 euro. Ook voor cement en betonstuc gelden soortgelijke richtprijzen. Het ligt dus heel erg aan uw wensen en uw woning.

Goedkope Bezettingswerken

Uiteraard kunt u meer dan genoeg goedkope bezettingswerken vinden. Dan moet u bijvoorbeeld denken aan sausklaar stucen, spuitpleister, en behangklaar stucen. Dit zijn drie soorten stucwerk die u meestal voor weinig geld kunt aanschaffen. Sausklaar stucen heeft meestal een richtprijs vanaf 8 euro per vierkante meter. Dit kan oplopen tot ongeveer 25 euro. Behangklaar stucen kunt u meestal laten doen voor ongeveer 14 euro. Dit bedrag kan wel wat schommelen. Spuitpleister is verreweg de goedkoopste variant van stucwerk. Spuitpleister kunt u vaak al krijgen vanaf 5 euro per vierkante meter, en zal niet snel duurder worden dan 15 euro. Dat maakt spuitpleister één van de voordeligste bezettingswerken.

Mensen die willen verbouwen, maar met een krap budget zitten, zijn natuurlijk op zoek naar goedkope bezettingswerken. En wees niet getreurd, want die zijn er in overvloede te vinden. Voorbeelden van goedkope bezettingswerken zijn bijvoorbeeld spuitpleister en behangklaar stucen. Ook sausklaar stucen hoeft helemaal niet duur te zijn. De richtprijs van spuitpleister begint bijvoorbeeld al bij 5 euro per vierkante meter. Hoe ingewikkelder de klus is, hoe duurder dat natuurlijk wordt. Daarom kan deze prijs oplopen tot ongeveer 15 euro per vierkante meter. De richtprijzen van stucwerk zijn altijd inclusief de materialen, de btw, en de arbeidskosten voor de stukadoor. Behalve deze prijs hoeft u dus geen extra kosten te maken.

Wat zijn de verschillen tussen cementeren en betonstuc?

Cement en betonstuc lijken veel op elkaar. Dat komt omdat ze allebei gemaakt zijn van cement. Betonstuc is echter nog gemengd met wat andere grondstoffen, waardoor het toch hele andere eigenschappen heeft dan cement in de pure variant. Betonstuc heeft een richtprijs van 20 tot 85 euro. Dit is erg afhankelijk van de aard van de klus en van hoeveel betonstuc er precies nodig is. Ook geldt, hoe langer de klus duurt voor de stukadoor, hoe duurder het natuurlijk wordt. Hoe moeilijker een stukadoor dus bij uw woning kan, hoe prijziger uw verbouwing zal worden. Cement kunt u krijgen vanaf 18 euro, maar ook deze prijs kan oplopen tot wel 80 euro.

Waterdicht of ademend, wat is beter?

Betonstuc heeft als belangrijk kenmerk dat het een ruimte waterdicht maakt. Dat komt omdat het de muur volledig afsluit. Daarom is betonstuc zeer geschikt voor badkamers, keukens, kelders, en andere vochtige ruimtes in uw woning. Toch is betonstuc dan weer niet geschikt voor buitenwerken, omdat het belangrijk is dat uw woning een beetje ademt. Cement heeft een ademende werking en kan daarom beter gebruikt worden voor buitenwerken. Cement is dan juist weer niet geschikt voor vochtige ruimtes. Beide bezettingswerken kunnen erg handig zijn, en het ligt maar net aan uw klus welk stucwerk beter is.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring