Kosten Binnendeur Schilderen – Betaalbaar & Mooi

Het schilderen van een binnendeur kan een frisse, nieuwe uitstraling aan je interieur geven. Maar wat zijn de kosten hiervan? In dit artikel ontdek je alles over de kosten van het schilderen van een binnendeur en hoe je dit betaalbaar en mooi kunt doen.

Waarom je deuren laten verven?

Er zijn verschillende redenen om je deuren te laten verven. Ten eerste heeft het een esthetisch aspect, omdat een nieuwe verflaag je deur er mooier uit laat zien en een positieve invloed heeft op je interieur. Door je deuren te verven, kun je een frisse en bijgewerkte uitstraling creëren die past bij je persoonlijke stijl en de huidige interieurtrends.

Daarnaast biedt het schilderen van de deur extra bescherming tegen slijtage en schade. De verflaag fungeert als een beschermende barrière, waardoor de deuren minder snel krassen, vlekken en andere tekenen van gebruik vertonen. Dit is vooral belangrijk voor deuren die veelvuldig worden gebruikt, zoals buitendeuren, gangdeuren of deuren in drukbezochte ruimtes.

Bovendien kan het schilderen van de deur helpen bij het voorkomen van vocht- en schimmelvorming, vooral in vochtige ruimtes zoals badkamers of kelders. De verf creëert een beschermende laag die vocht buiten houdt en de duurzaamheid van de deur verlengt.

“Een nieuwe verflaag geeft je deuren niet alleen een esthetische upgrade, maar biedt ook bescherming tegen slijtage en vocht.” – Interieurontwerper Lisa Jansen

Door je deuren regelmatig te laten verven, kun je ze in optimale conditie houden en de levensduur ervan verlengen. Dit kan uiteindelijk kosten besparen, omdat deuren die goed onderhouden zijn minder snel vervangen hoeven te worden.

deuren verven

Esthetisch aspect

Het esthetische aspect van het verven van deuren mag niet worden onderschat. Het kiezen van de juiste kleur en afwerking kan een verschil maken in de algehele uitstraling van je interieur. Je kunt ervoor kiezen om de deuren te verven in een neutrale kleur die goed past bij de rest van de ruimte, of juist een opvallende kleur te gebruiken om een statement te maken. Het schilderen van de deuren biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om je interieur naar wens aan te passen.

Bescherming

Een andere belangrijke reden om je deuren te laten verven is de bescherming die het biedt. De verflaag beschermt de deur tegen krassen, stoten en vlekken. Vooral voor houten deuren is dit van groot belang, omdat hout gevoelig is voor beschadiging en verkleuring. Door de deuren te verven, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat ze er jarenlang mooi uitzien.

Daarnaast kan het schilderen van de deuren helpen bij het voorkomen van vocht- en schimmelproblemen. De verflaag sluit het hout af en beschermt het tegen vocht. Dit is met name relevant voor deuren in vochtige ruimtes, zoals badkamers of kelders.

Kortom, het laten verven van je deuren heeft zowel een esthetisch als een beschermend aspect. Het zorgt ervoor dat je deuren er mooi uitzien en beter bestand zijn tegen slijtage en vocht. Door deze voordelen is het een investering die de moeite waard is.

De verschillende mogelijkheden voor het schilderen van deuren

Bij het schilderen van deuren zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van kleur en verfsoorten waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk om te weten dat professionals tegenwoordig verplicht zijn watergedragen verf te gebruiken, terwijl particulieren ook synthetische verf kunnen gebruiken. Watergedragen verf, zoals latex- en acrylverf, is sterk aanbevolen vanwege de voordelen op het gebied van gezondheid en verkleuring. Deze verfsoorten zijn namelijk minder schadelijk voor het milieu, hebben minder geur en hebben een langere levensduur zonder te verkleuren.

Wanneer het gaat om de kleurkeuze voor jouw deuren, is het belangrijk om te kijken naar wat mooi bij je interieur past en hoe de kleur van de deur aansluit bij de kleur van de raamkozijnen. Je kunt kiezen voor een kleur die contrasteert met de rest van de ruimte om de deur als een opvallend element te laten opvallen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kleur die juist meer harmonie brengt in de ruimte door te kiezen voor een tint die goed past bij de andere elementen in je interieur.

Om je een beter idee te geven van de verschillende mogelijkheden, hebben we hieronder een overzichtelijke tabel samengesteld met populaire kleurkeuzes en verfsoorten voor het schilderen van deuren:

Kleur Verfsoort
Wit Latexverf
Zwart Acrylverf
Grijs Watergedragen verf
Blauw Synthetische verf
Groen Matte verf

Deze tabel geeft een overzicht van algemene kleurkeuzes en verfsoorten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Het is altijd aan te raden om advies in te winnen bij een professionele schilder of verfspecialist om de beste keuze te maken die past bij jouw specifieke situatie.

verfsoorten deuren schilderen

Met de juiste verfsoort en kleurkeuze kun je jouw deuren transformeren en een nieuwe uitstraling geven aan je interieur. Blijf goed nadenken over wat past bij jouw persoonlijke smaak en interieurstijl en laat je inspireren door de mogelijkheden die er zijn.

Kosten binnendeur schilderen

De kosten voor het schilderen van een binnendeur kunnen variëren. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €75 en €125, inclusief arbeidsuren en materiaal. Deze kosten kunnen echter afhangen van verschillende factoren, zoals het type deur en de staat van de deur. Om een precieze prijs te bepalen, is het raadzaam om offertes op te vragen bij schilders.

Wanneer je overweegt om je binnendeur te laten schilderen, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. De prijs van het schilderwerk kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €75 en €125, inclusief arbeidsuren en materiaal.

Er zijn echter verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kosten. Het type deur en de staat van de deur spelen hierbij een rol. Zo kan de prijs variëren afhankelijk van of je een vlakke deur, een paneeldeur of een opdekdeur wilt laten schilderen. Daarnaast kan een deur die in slechte staat verkeert meer voorbereiding en extra verflagen vereisen, wat de kosten kan verhogen.

Om een precieze prijs te bepalen voor het schilderen van jouw binnendeur, is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende schilders. Op die manier kun je de prijzen vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen.

Type deur Gemiddelde kosten
Vlakke deur €75 – €100
Paneeldeur €80 – €110
Opdekdeur €90 – €125

Let op: de bovenstaande prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen per schilder verschillen. Het is altijd verstandig om offertes op maat aan te vragen.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Naast het type deur zijn er andere factoren die de kosten van het schilderen van een binnendeur kunnen beïnvloeden. Enkele van deze factoren zijn:

 • De staat van de deur: Een deur die in slechte staat verkeert, kan extra voorbereidend werk en verflagen vereisen, wat de kosten kan verhogen.
 • De kleur en het aantal verflagen: De kosten kunnen variëren afhankelijk van de kleurkeuze en het aantal verflagen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.
 • De grootte en complexiteit van de deur: Grotere deuren of deuren met ingewikkelde details kunnen meer tijd en materiaal vergen, wat de kosten kan verhogen.

Houd bij het bepalen van de kosten ook rekening met eventuele extra werkzaamheden, zoals het verwijderen van oude verflagen of het repareren van beschadigingen aan de deur.

Voordelen van het inhuren van een professionele schilder

Het inhuren van een professionele schilder heeft verschillende voordelen. Een professionele schilder heeft de ervaring, kennis en vaardigheden om het schilderwerk op een hoog niveau uit te voeren. Daarnaast beschikt een professionele schilder over het juiste gereedschap en materiaal om het beste resultaat te bereiken.

Door een professionele schilder in te schakelen, kun je erop vertrouwen dat het schilderwerk van hoge kwaliteit is en dat de deur er mooi en professioneel uitziet. Bovendien bespaar je tijd en moeite, omdat de schilder het werk voor je uitvoert.

Prijsbepalende factoren bij het schilderen van deuren

Verschillende factoren bepalen de prijs van het schilderen van deuren. Het type deur is een belangrijke prijsbepaler. Denk hierbij aan opdekdeuren of vlakke verfdeuren. Elk type deur kan invloed hebben op de uiteindelijke kosten.

Een andere factor die de prijs beïnvloedt, is de staat van de deur. Als de deur in slechte staat verkeert, kan het nodig zijn om extra tijd en verflagen aan te brengen, wat resulteert in hogere kosten.

Daarnaast kan ook het schilderen van het deurkozijn extra kosten met zich meebrengen. Het schilderen van het deurkozijn vereist extra werk en materiaal, wat de totale prijs kan verhogen.

De keuze voor een specifieke verfsoort kan ook van invloed zijn op de prijs. Er zijn verschillende verfsoorten beschikbaar voor het schilderen van deuren, zoals acrylverf of alkydverf. Elk type verf heeft zijn eigen prijskaartje en eigenschappen.

soort deur

Factor Invloed op prijs
Type deur Kan variëren afhankelijk van het type deur.
Staat van deur Slechte staat kan extra tijd en verflagen vereisen.
Deurkozijn schilderen Kan extra kosten met zich meebrengen.
Verfsoort Verschillende verfsoorten hebben verschillende prijzen.

Tips om geld te besparen op het schilderen van deuren

Als je je deuren wilt laten schilderen, maar ook op de kosten wilt letten, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele handige tips:

1. Combineer schilderwerk

Een effectieve manier om geld te besparen op het schilderen van deuren is door meerdere deuren tegelijk te laten schilderen. Regelmatig bieden schilderskostenbesparingen als je ze meerdere projecten tegelijk laat uitvoeren. Dit kan resulteren in een lagere prijs per deur, waardoor je geld bespaart.

2. Maak gebruik van btw-verlaging

Als het schilderwerk bedoeld is voor onderhoud en je huis ouder is dan 2 jaar, kun je mogelijk profiteren van een btw-verlaging. Op dit moment geldt er een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van 21% voor schilderwerk aan woningen ouder dan 2 jaar. Informeer bij je schilder of je in aanmerking komt voor deze verlaging.

3. Overweeg zelf schilderen

Als je handig bent en over de juiste kennis en precisie beschikt, kun je ervoor kiezen om zelf de deur te schilderen. Door zelf aan de slag te gaan, bespaar je op de arbeidskosten van een professionele schilder. Zorg er echter voor dat je de juiste verf en materialen gebruikt en de juiste technieken toepast om een duurzaam en mooi resultaat te bereiken.

Denk eraan dat het inhuren van een professionele schilder vaak de beste keuze is als je kwaliteit en een perfect resultaat wilt. Een vakman heeft de juiste expertise en ervaring om het schilderwerk efficiënt en professioneel uit te voeren, waardoor je waar krijgt voor je geld.

geld besparen schilderen deuren

“Door verstandig om te gaan met het combineren van schilderwerk, gebruik te maken van btw-verlaging en eventueel zelf de deur te schilderen, kun je geld besparen op het schilderen van deuren.”

Manier om Geld te Besparen Voordelen
Combineer schilderwerk – Korting op totaalprijs
– Efficiënt gebruik van tijd en middelen
Maak gebruik van btw-verlaging – Verlaagd btw-tarief van 9%
– Besparing op arbeidskosten
Overweeg zelf schilderen – Besparing op arbeidskosten
– Flexibiliteit in planning

Door gebruik te maken van deze tips kun je geld besparen op het schilderen van deuren, terwijl je toch een mooie en duurzame afwerking krijgt. Overweeg je opties, vergelijk offertes en bespreek je wensen met een professionele schilder om het beste resultaat te bereiken binnen je budget.

Voordelen van het inhuren van een professionele schilder

Hoewel het mogelijk is om zelf een deur te schilderen, zijn er voordelen verbonden aan het inhuren van een professionele schilder. Een vakman heeft de juiste kennis en ervaring om het schilderwerk goed uit te voeren en een mooi resultaat te behalen. Daarnaast bespaart het inhuren van een schilder kostbare tijd en weet je zeker dat de deur op een professionele manier wordt behandeld.

Kosten van het schilderen van andere objecten

Naast het schilderen van deuren zijn er andere objecten in huis die geschilderd kunnen worden. Hierbij kun je denken aan kozijnen, trappen en muren. Het schilderen van deze objecten kan niet alleen de uitstraling van je interieur verbeteren, maar ook zorgen voor bescherming en duurzaamheid.

Kosten schilderen kozijnen

Het schilderen van kozijnen kan de buitenkant van je huis doen opfrissen. De kosten voor het schilderen van kozijnen variëren afhankelijk van het materiaal van de kozijnen, de staat van de kozijnen en het aantal kozijnen dat geschilderd moet worden. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €200 en €400 voor het schilderen van kozijnen. Het is aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende schilders om een goede prijsindicatie te krijgen.

Kosten schilderen trap

Als je trap toe is aan een opfrisbeurt, kun je ervoor kiezen om deze te laten schilderen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het aantal treden van de trap, de staat van de trap en het soort verf dat gebruikt wordt. Gemiddeld liggen de kosten voor het schilderen van een trap tussen de €300 en €800. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige verf en vakmanschap om een duurzaam resultaat te krijgen.

Kosten schilderen muur

Het schilderen van muren kan een grote impact hebben op de uitstraling van een ruimte. De kosten voor het schilderen van een muur variëren afhankelijk van de grootte van de muur, de staat van de muur en het type verf dat gebruikt wordt. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €10 en €20 per vierkante meter voor het schilderen van muren. Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele voorbereidingswerkzaamheden, zoals het vullen van gaten en het schuren van de muur, om een mooi resultaat te behalen.

Door het schilderen van deze objecten kun je een frisse en nieuwe uitstraling aan je interieur geven. De kosten variëren afhankelijk van het object en de omvang van het schilderwerk. Het is altijd verstandig om offertes op te vragen bij verschillende schilders en te kiezen voor kwalitatief hoogwaardig schilderwerk om duurzame en esthetisch aantrekkelijke resultaten te behalen.

kosten schilderen kozijnen

Overwegingen bij het combineren van schilderwerk

Het combineren van schilderwerk is een slimme manier om kosten te besparen en een consistent uiterlijk te creëren in je interieur. Wanneer je kozijnen en deuren wilt schilderen, zijn er echter enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden.

Planning

Voordat je begint met het combineren van schilderwerk, is het belangrijk om een goede planning te maken. Stel een schema op waarin je bepaalt welke delen van het huis op welke dagen geschilderd worden. Dit zorgt voor een efficiënte aanpak en minimaliseert de onderbreking van je dagelijkse routine.

Materiaalgebruik

Bij het combineren van schilderwerk is het essentieel om het juiste materiaal te gebruiken. Zorg ervoor dat je verf van goede kwaliteit kiest die geschikt is voor zowel kozijnen als deuren. Hierdoor krijg je een duurzaam resultaat en blijft de verf lang mooi.

Advies van de schilder

Een professionele schilder kan waardevol advies geven bij het combineren van schilderwerk. Vraag de schilder om zijn mening over de kleurkeuze en de beste aanpak voor het schilderen van zowel de kozijnen als de deuren. Een ervaren schilder kan je helpen om een harmonieus eindresultaat te bereiken.

Door rekening te houden met deze overwegingen kun je het combineren van schilderwerk op een succesvolle manier uitvoeren. Hierdoor bespaar je kosten en creëer je een samenhangend geheel in je interieur.

Aandachtspunten bij het schilderen van deuren

Bij het schilderen van deuren zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding is essentieel voor een mooi en duurzaam resultaat. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Voorbereiding: Reinig de deur grondig met een ontvetter om vuil en vet te verwijderen. Zorg ervoor dat de deur volledig schoon en droog is voordat je begint met schilderen.
 2. Schuren: Schuur de deur lichtjes op om de oppervlakte te egaliseren en eventuele glans te verwijderen. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf.
 3. Plamuren: Controleer de deur op beschadigingen, zoals putjes of scheurtjes, en vul deze op met plamuur. Schuur de plamuur na het drogen glad voor een glad oppervlak.
 4. Primer: Gebruik indien nodig een primer voordat je begint met het aanbrengen van de verf. Een primer zorgt voor een betere hechting en dekking van de verf.
 5. Verfkeuze: Kies de juiste verf voor het schilderen van deuren. Watergedragen verf, zoals latex- of acrylverf, is een populaire keuze vanwege de snelle droogtijd, geurloosheid en eenvoudige reiniging van gereedschap. Zorg ervoor dat de verf geschikt is voor het materiaal van de deur, bijvoorbeeld hout of metaal.
 6. Aanbrengen: Breng de verf gelijkmatig aan met een kwast of roller. Werk in dunne lagen en laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt. Dit zal zorgen voor een glad en egaal resultaat.
 7. Afwerking: Na het schilderen, controleer de deur op eventuele oneffenheden en corrigeer deze indien nodig. Verwijder het schilderstape en laat de verf volledig drogen voordat je de deur weer in gebruik neemt.

Met deze aandachtspunten in gedachten kun je je deuren professioneel schilderen en een prachtig resultaat behalen. Vergeet niet om altijd de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste verf te kiezen voor een duurzaam en mooi eindresultaat.

Kostenbesparende tips bij het schilderen van deuren

Als je kosten wilt besparen bij het schilderen van deuren, zijn er verschillende tips die je kunt volgen. Hier zijn enkele handige suggesties om je te helpen geld te besparen op je schilderproject:

 1. Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit: Door bepaalde voorbereidende taken zelf te doen, zoals het reinigen en schuren van de deur, kun je kosten besparen op professionele arbeidsuren.
 2. Schilderwerk zelf doen: Als je handig bent en ervaring hebt met schilderen, kun je ervoor kiezen om het schilderwerk zelf uit te voeren. Dit bespaart je de kosten van het inhuren van een professionele schilder.
 3. Vergelijk offertes: Het vergelijken van offertes van verschillende schilders is een slimme manier om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. Zo kun je prijzen, services en klantbeoordelingen vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.
 4. Schaf verf en benodigdheden aan tijdens aanbiedingen: Houd aanbiedingen en kortingen in de gaten bij bouwmarkten of online winkels. Door verf en andere benodigdheden tijdens aanbiedingen te kopen, kun je flink besparen op je schilderproject.
 5. Huur gereedschap in plaats van het te kopen: Als je speciaal gereedschap nodig hebt voor het schilderen, zoals een verfspuit of een schuurmachine, overweeg dan om het gereedschap te huren in plaats van te kopen. Dit bespaart kosten en je hebt het gereedschap alleen voor de duur van je project nodig.

Met deze kostenbesparende tips kun je het schilderen van deuren betaalbaar maken zonder dat je concessies hoeft te doen aan de kwaliteit. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel kostenbesparing belangrijk is, het ook van essentieel belang is om een duurzaam en mooi resultaat te behalen.

Door zelf bepaalde taken uit te voeren en offertes van schilders te vergelijken, kun je de kosten van het schilderen van deuren aanzienlijk verlagen. Vergeet niet om altijd de tijd te nemen om je opties te onderzoeken en een weloverwogen beslissing te nemen voordat je aan je schilderproject begint.

Conclusie

Het schilderen van deuren is een waardevolle investering om je interieur nieuw leven in te blazen. De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type deur en de huidige staat ervan. Door te kiezen voor professioneel schilderwerk en het toepassen van kostenbesparende tips, kun je prachtige, betaalbare en duurzame resultaten behalen. Het is altijd verstandig om offertes op te vragen en de prijzen en kwaliteit van verschillende schilders met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Kies verfsoorten en kleuren die passen bij je interieur en overweeg om deuren en kozijnen in dezelfde kleur te schilderen voor een consistent uiterlijk. Het inhuren van een professionele schilder heeft veel voordelen, zoals vakmanschap, tijdsbesparing en een professioneel resultaat. Denk ook aan het combineren van schilderwerk om kosten te besparen.

Kortom, met de juiste aanpak en het nemen van weloverwogen beslissingen kun je jouw deuren prachtig schilderen en een frisse uitstraling aan je interieur geven. Laat je informeren en adviseren door professionals en geniet van het vernieuwde uiterlijk van jouw deuren!