Kosten PVC Vloer Leggen – Wat zijn de Prijzen?

Een PVC-vloer is een populaire keuze voor veel mensen vanwege de duurzaamheid en het gemak in onderhoud. Maar wat zijn de kosten van het leggen van een PVC-vloer? In dit artikel gaan we in op de verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs, zoals het type vloer, de kwaliteit, en het legpatroon. We zullen ook kijken naar de gemiddelde kosten per vierkante meter en de extra kosten die kunnen komen kijken bij het laten leggen van een PVC-vloer.

Voordelen van een PVC-vloer

Als je op zoek bent naar een vloer met veel voordelen, dan is een PVC-vloer zeker het overwegen waard. Deze vloeren hebben namelijk diverse voordelen ten opzichte van andere vloersoorten.

Lange levensduur

Een van de grootste voordelen van een PVC-vloer is de lange levensduur. Deze vloeren gaan gemiddeld 15-30 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud. Dit betekent dat je jarenlang kunt genieten van een mooie en duurzame vloer zonder al te veel zorgen over slijtage.

Geluiddempend

Een ander voordeel van PVC-vloeren is dat ze geluiddempend zijn. Dit maakt ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld appartementen of woningen met meerdere verdiepingen. De geluiddempende eigenschappen van PVC helpen om geluidsoverlast te verminderen, waardoor je in alle rust kunt genieten van je woning.

Makkelijk te onderhouden

PVC-vloeren zijn ook zeer eenvoudig te onderhouden. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat vuil en stof zich niet gemakkelijk hechten, waardoor je de vloer moeiteloos schoon kunt houden. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om de vloer in optimale conditie te houden.

Geschikt voor vloerverwarming

Een bijkomend voordeel van PVC-vloeren is dat ze uitstekend geschikt zijn voor vloerverwarming. De vloer geleidt de warmte goed en zorgt voor een gelijkmatige verspreiding in de ruimte. Dit maakt PVC-vloeren een ideale keuze voor moderne huizen waarin vloerverwarming steeds populairder wordt.

Soorten PVC-vloeren en prijzen

Er zijn verschillende soorten PVC-vloeren beschikbaar, zoals klik PVC, loose lay PVC en plak PVC. De prijzen variëren afhankelijk van het type vloer en het merk. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten PVC-vloeren en de gemiddelde prijzen per vierkante meter:

Klik PVC: Klik PVC is een populaire keuze vanwege het eenvoudige installatieproces. De prijzen variëren van €20 tot €65 per m², afhankelijk van het merk en de kwaliteit.

Loose lay PVC: Loose lay PVC heeft geen lijm nodig en kan eenvoudig op de ondervloer worden gelegd. De gemiddelde prijs ligt tussen €35 en €40 per m².

Plak PVC: Plak PVC wordt direct op de ondervloer geplakt. De prijzen variëren van €35 tot €45 per m².

Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen inclusief het leggen van de vloer zijn. Houd er echter rekening mee dat sommige vloerenleggers de legkosten apart kunnen berekenen. De uiteindelijke kosten kunnen ook beïnvloed worden door factoren zoals het merk, het legpatroon en eventuele extra’s zoals randafwerkingen en plinten.

type pvc-vloer

Hoewel de prijs een belangrijke factor is bij het kiezen van een PVC-vloer, is het ook essentieel om te kijken naar andere aspecten, zoals de kwaliteit, duurzaamheid en geluidsabsorptie. Het vergelijken van verschillende merken en het aanvragen van offertes kan je helpen bij het vinden van de juiste PVC-vloer die past bij jouw behoeften en budget.

Kosten van een ondervloer

Het leggen van een PVC-vloer vereist meestal een egale, vlakke ondervloer. De kosten van een ondervloer variëren afhankelijk van het type. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor ondervloeren is €2 – €12, afhankelijk van het type materiaal. Het laten leggen van de ondervloer kost gemiddeld €40 – €60 per uur. Het is belangrijk om een goede ondervloer te kiezen die geschikt is voor PVC-vloeren.

kosten ondervloer pvc vloer

Een ondervloer is essentieel voor het leggen van een PVC-vloer. Het fungeert als een basislaag die de oneffenheden van de ondergrond egaliseert en de isolatie verbetert. Er zijn verschillende soorten ondervloeren beschikbaar, zoals een foam ondervloer, een rubberen ondervloer en een geëgaliseerde ondervloer.

Type Ondervloer Prijs per m²
Foam ondervloer €2 – €4
Rubberen ondervloer €6 – €10
Geëgaliseerde ondervloer €8 – €12

De kosten van het laten leggen van de ondervloer variëren afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van de ondergrond. Een ervaren vloerenlegger kan de ondervloer efficiënt en nauwkeurig installeren, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je PVC-vloer op een stevige en stabiele ondergrond geplaatst wordt.

Kosten van het egaliseren van de vloer

Voordat je een plak PVC-vloer kunt leggen, moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Het egaliseren van de vloer zorgt voor een vlakke ondergrond waarop de PVC-vloer naadloos kan worden gelegd. De kosten van het egaliseren variëren afhankelijk van het type ondervloer.

Egalisatiekosten per m²:

Type ondervloer Kosten per m²
Cementdekvloer €12,50
Anhydrietdekvloer €14
Tegelvloer €18
Houten vloer €45

kosten egaliseren pvc vloer

De kosten voor het egaliseren van een PVC-vloer kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de staat van de ondervloer. Het is belangrijk om een professionele vloerenlegger in te schakelen om het egaliseren op de juiste manier uit te voeren. Zij hebben de expertise en ervaring om de vloer perfect voor te bereiden op de PVC-vloerinstallatie.

Kosten van het laten leggen van een PVC-vloer

Wanneer je besluit om een PVC-vloer te laten leggen, brengt dit extra kosten met zich mee. De kosten voor het laten leggen van een PVC-vloer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring van de vloerenlegger, het type vloer (klik of plak PVC), het legpatroon en de afmetingen van de ruimte.

Gemiddeld liggen de legkosten tussen €10 en €25 per m², exclusief eventuele kosten voor de egalisatie van de ondervloer. Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het opstellen van je budget voor het leggen van een PVC-vloer.

Om je een idee te geven van de kosten, hebben we een voorbeeldtabel met de gemiddelde legkosten per m² voor het laten leggen van een PVC-vloer:

Type vloer Legkosten per m²
Klik PVC €10 – €15
Plak PVC €15 – €25

kosten pvc vloer laten leggen

Ervaring van de vloerenlegger

De ervaring van de vloerenlegger kan van invloed zijn op de prijs. Een ervaren vloerenlegger kan vaak efficiënter werken en zorgen voor een professioneel resultaat. Het kan de moeite waard zijn om te investeren in een ervaren vakman voor het leggen van je PVC-vloer.

Type vloer en legpatroon

Het type vloer en het legpatroon kunnen ook een rol spelen in de kosten. Klik PVC-vloeren zijn over het algemeen sneller te leggen dan plak PVC-vloeren, wat invloed kan hebben op de arbeidskosten. Daarnaast kunnen complexe legpatronen, zoals visgraat of Hongaarse punt, leiden tot hogere legkosten in vergelijking met een standaard legpatroon.

Afmetingen van de ruimte

De afmetingen van de ruimte kunnen ook invloed hebben op de kosten. Bij grotere ruimtes zal er meer materiaal nodig zijn, wat de totale kosten kan verhogen. Daarnaast kan de bereikbaarheid van de ruimte en eventuele obstakels ook van invloed zijn op de legkosten.

Let op: de kosten voor het laten leggen van een PVC-vloer kunnen per vloerenlegger verschillen. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen en kwaliteit van verschillende vloerenleggers te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Wat kost een PVC-vloer in totaal?

De totale kosten van het leggen van een PVC-vloer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan het type vloer, de ondervloer, de legkosten en eventuele kosten voor het egaliseren van de vloer. Gemiddeld variëren de prijzen van €30 tot €80 per m². Het is echter verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende vloerenleggers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Voorbeeld kostenberekening PVC-vloer laten leggen

Om een beter beeld te geven van de kosten van het laten leggen van een PVC-vloer, kijken we naar een voorbeeldscenario. Laten we uitgaan van een woonkamer met een oppervlakte van 35 m² waarin we een plak PVC-vloer willen leggen in een Hongaarse punt patroon.

De kosten voor het leggen van de vloer zijn als volgt opgebouwd:

Onderdeel Kosten
Plak PVC (35 m²) €1.400
Egalisatie houten ondervloer €1.575
Ondervloer €700
Legkosten Hongaarse punt patroon €805

De totale kosten voor het leggen van de PVC-vloer in dit voorbeeld zouden dan uitkomen op €4.405.

kostenberekening PVC-vloer leggen

Met deze kostenberekening krijg je een idee van wat je kunt verwachten bij het laten leggen van een PVC-vloer. Het is belangrijk om op te merken dat de kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie, zoals de grootte van de ruimte, het gekozen legpatroon en eventuele bijkomende kosten zoals egaliseren van de vloer.

PVC-vloer laten leggen door een professional

Het leggen van een PVC-vloer is een vak apart. Om ervoor te zorgen dat de vloer op de juiste manier geïnstalleerd wordt en een professionele afwerking heeft, is het aan te raden om een vloerenlegger met ervaring in te schakelen. Een professionele vloerenlegger beschikt over de expertise en kennis om de PVC-vloer perfect te leggen, zodat je jarenlang kunt genieten van een mooie vloer.

Bij Certo zijn we gespecialiseerd in het leggen van PVC-vloeren. Ons team van ervaren vloerenleggers staat klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw droomvloer. We bieden een ruim aanbod aan PVC-vloeren van topkwaliteit, zodat er altijd een vloer is die past bij jouw smaak en interieur.

Bij het laten leggen van een PVC-vloer door Certo kun je rekenen op de volgende voordelen:

  • Een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC-vloeren
  • Deskundig advies bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw woning
  • Professionele installatie volgens de hoogste standaarden
  • Garanties en certificeringen voor een mooi resultaat

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en laat je PVC-vloer leggen door een professional. Bij Certo ben je verzekerd van vakmanschap en een vloer die perfect bij jouw wensen en budget past.

Conclusie

Na een grondige analyse van de kosten van het leggen van een PVC-vloer kunnen we concluderen dat deze variëren afhankelijk van verschillende factoren. Om een nauwkeurige schatting te maken, moeten de kosten van de vloer zelf, de ondervloer, het egaliseren en het laten leggen door een professional in overweging worden genomen.

Het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende vloerenleggers om een goed beeld te krijgen van de prijzen en de beste keuze te maken voor jouw budget en wensen. Het vergelijken van verschillende opties kan je helpen om de meest kosteneffectieve oplossing te vinden.

Samenvattend kunnen de kosten van het leggen van een PVC-vloer variëren, maar het is belangrijk om te investeren in duurzame en hoogwaardige materialen en vakmanschap. Met de juiste planning en budgettering kun je genieten van de voordelen van een PVC-vloer zonder je zorgen te maken over onverwachte kosten.