Kosten Zonnescherm Plaatsen: Wat Zijn Ze?

Een zonnescherm biedt bescherming tegen de zon en geeft je terras en woning de perfecte finishing touch. Ben je benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een zonnescherm? In dit artikel geven we je een overzicht van de kosten en tips om de goedkoopste zonnescherm installatie te kiezen.

Populaire zonneschermen op maat

Er zijn diverse zonneschermen op de markt, met verschillende prijscategorieën en opties. Een zonnescherm op maat biedt de mogelijkheid om perfect aan te sluiten op jouw terras en gevel. De kosten van een zonnescherm zijn afhankelijk van het type scherm, het formaat, de bediening, de montage en eventuele extra opties.

Hieronder zie je een overzicht van enkele populaire zonneschermen op maat en hun prijzen:

Zonnescherm Formaat Bediening Montage Extra opties Prijs
Kwalitatief zonnescherm 1 300 cm Handmatig Op de gevel Lichtsensor €500
Zonnescherm op maat 2 400 cm Elektrisch Verlengde muursteunen Windalarmsysteem €750
Kwalitatieve zonnescherm 3 500 cm Elektrisch Vloerbevestiging Zon- en windmeter €1000

Deze prijzen dienen als indicatie en kunnen variëren afhankelijk van specifieke wensen en eisen. Het is verstandig om een offerte aan te vragen bij een specialist voor een precieze prijsopgave.

Voordelen van elektrisch zonnescherm

Een elektrisch zonnescherm biedt vele voordelen ten opzichte van handmatig bediende zonneschermen. Het gemak en comfort dat elektrische bediening met zich meebrengt, maakt jouw ervaring met het zonnescherm aangenamer.

Dankzij de elektrische bediening kun je eenvoudig bepalen hoe ver het zonnescherm uitgedraaid wordt en dus de gewenste hoeveelheid schaduw op je terras of in huis creëren. Met slechts een druk op de knop geniet je binnen enkele seconden van de perfecte schaduwinstelling.

Een ander voordeel van een elektrisch zonnescherm is de bescherming die het biedt tegen hitte en schadelijke UV-stralen. Door het elektrische systeem te combineren met een hoogwaardige Somfy I.O. motor, kun je het zonnescherm bedienen met een wandschakelaar, afstandsbediening of zelfs met een app op je telefoon of tablet.

Deze geavanceerde motor zorgt niet alleen voor een soepele en stille werking van het zonnescherm, maar biedt ook extra beveiligingsfuncties zoals automatische sluiting bij harde wind of regen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van het zonnescherm, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Kortom, met een elektrisch zonnescherm geniet je van gemakkelijke bediening, optimale bescherming tegen hitte en UV-stralen en extra beveiligingsfuncties. Investeer vandaag nog in een elektrisch zonnescherm met een hoogwaardige Somfy I.O. motor en ervaar het comfort en de luxe die het biedt.

elektrisch zonnescherm

Voordelen van een elektrisch zonnescherm
Gemakkelijke bediening
Bescherming tegen hitte en UV-stralen
Extra beveiligingsfuncties

Professionele montage van zonnescherm

Het is essentieel om een zonnescherm vakkundig te laten monteren om schade aan de gevel of het zonnescherm te voorkomen. Een zonnescherm is een zwaar product en vereist daarom professionele installatie. Dankzij onze ervaren monteurs en onze meet- en montageservice ben je verzekerd van een vakkundige montage van je zonnescherm.

Door te kiezen voor professionele montage geniet je van verschillende voordelen. Allereerst bieden wij 2 jaar garantie op de montage van het zonnescherm. Daarnaast maken onze ervaren monteurs gebruik van goede bevestigingsmaterialen van hoge kwaliteit, zodat het zonnescherm stevig en veilig aan de gevel wordt bevestigd.

Het zelf ophangen van een zonnescherm kan leiden tot onveilige situaties en schade aan de gevel. Daarom raden wij aan om de montage over te laten aan onze professionals. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om het zonnescherm op de juiste manier af te stellen en te installeren.

Kortom, voor een vakkundige montage van je zonnescherm met gebruik van goede bevestigingsmaterialen en een juiste afstelling, kun je vertrouwen op onze ervaren monteurs. Hierdoor geniet je optimaal van de voordelen van je zonnescherm en ben je verzekerd van een lange levensduur.

Voordelen van professionele montage van zonnescherm
1. Vakkundige montage door ervaren monteurs
2. Gebruik van goede bevestigingsmaterialen van hoge kwaliteit
3. Juiste afstelling van het zonnescherm voor optimale werking
4. 2 jaar garantie op de montage van het zonnescherm
5. Voorkomen van schade aan de gevel en het zonnescherm

vakkundige montage zonnescherm

Verschillende manieren van montage

Er zijn verschillende manieren om een zonnescherm te monteren, afhankelijk van de gevel en het type zonnescherm. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte montageopties:

Verlengde muursteunen

Wanneer je een zonnescherm wilt monteren op een uitbouwwoning of een breed zonnescherm hebt dat breder is dan 3 meter, zijn verlengde muursteunen een goede keuze. Deze steunen zorgen voor extra stabiliteit en zorgen ervoor dat het zonnescherm stevig aan de muur bevestigd kan worden.

Vloerbevestiging

Voor zonneschermen met een uitval van hoger dan 3 meter kan vloerbevestiging een betere optie zijn. Bij vloerbevestiging wordt het zonnescherm niet alleen aan de muur bevestigd, maar ook aan de vloer. Dit zorgt voor extra stabiliteit en voorkomt dat het zonnescherm gaat wiebelen bij een hoge uitval.

Plafondmontage

Als er geen ruimte boven de gevel is, zoals bij een balkon, maar wel een plafond aanwezig is, kan plafondmontage een ideale oplossing zijn. Hierbij wordt het zonnescherm aan het plafond bevestigd, waardoor er geen extra bevestigingspunten aan de gevel nodig zijn. Dit is vooral handig wanneer de gevel niet geschikt is voor montage of wanneer je geen gaten in de gevel wilt maken.

Vergelijking van montageopties
Montageoptie Geschikt voor Stabiliteit Vereiste bevestigingspunten
Verlengde muursteunen Uitbouwwoningen, brede zonneschermen Hoog Aan de muur
Vloerbevestiging Zonneschermen met hoge uitval Hoog Aan de muur en de vloer
Plafondmontage Balkons, gevels zonder geschikte bevestigingspunten Gemiddeld Aan het plafond

Kies de montageoptie die het beste past bij jouw situatie en zorg ervoor dat het zonnescherm veilig en stevig gemonteerd wordt.

Advies en showroombezoek

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Onze ervaren specialisten helpen je graag in onze showrooms. Je kunt ook een adviesafspraak aanvragen voor een persoonlijk advies aan huis. Bij ons ben je verzekerd van de beste service en deskundig advies bij het kiezen en plaatsen van een zonnescherm.

advies zonnescherm

Kostenoverzicht zonnescherm plaatsen

Ben je benieuwd naar een kostenoverzicht voor het plaatsen van een zonnescherm? Hieronder zie je een indicatie van de kosten voor diverse soorten zonneschermen. Houd er rekening mee dat dit indicatieve prijzen zijn en dat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het formaat en de extra opties van het zonnescherm.

Type zonnescherm Prijsindicatie
Handmatig bediend zonnescherm €500 – €1.500
Elektrisch bediend zonnescherm €1.500 – €3.000
Zonnescherm met knikarm €2.000 – €4.000
Luxe zonnescherm met volledige cassette €3.000 – €6.000

Voor een gedetailleerde prijsindicatie raden we aan om contact op te nemen met een specialist in zonneschermen. Zij kunnen je persoonlijk advies geven op basis van jouw specifieke wensen en situatie. Vergeet niet om ook de kosten voor montage en eventuele extra opties in je budgetplanning mee te nemen.

kosten zonnescherm plaatsen

Disclaimer: De verstrekte prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Raadpleeg altijd een professional voor een nauwkeurige prijsopgave.

Onderhoud en garantie

Om zo lang mogelijk van je zonnescherm te kunnen genieten, is regelmatig onderhoud belangrijk. Het zorgt ervoor dat het zonnescherm in optimale staat blijft en een lange levensduur heeft. Het onderhoud van een zonnescherm kun je het beste uitbesteden aan een specialist. Deze professional kan het zonnescherm schoonmaken, controleren op eventuele beschadigingen en indien nodig reparaties uitvoeren.

Naast onderhoud is het ook belangrijk om te informeren naar de garantievoorwaarden bij de zonweringsspecialist. Een goede garantie geeft je de gemoedsrust dat je bij eventuele problemen of schade gedekt bent. Let bij het kiezen van een zonnescherm dus op de kwaliteit van het product en de garantievoorwaarden die worden geboden.

Onderhoudstips voor een langere levensduur

  • Reinig het doek regelmatig met lauw water en een milde zeepoplossing. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen het doek beschadigen.
  • Controleer regelmatig de bevestigingen en stel ze indien nodig bij.
  • Klap het zonnescherm altijd in bij harde wind of stormachtig weer om schade te voorkomen.
  • Vermijd het schuren van voorwerpen tegen het doek, dit kan scheuren veroorzaken.
  • Laat het zonnescherm jaarlijks controleren door een specialist om eventuele defecten vroegtijdig te ontdekken.

Quote: “Een goed onderhouden zonnescherm kan jarenlang meegaan en zorgt voor optimale bescherming tegen de zon. Door regelmatig onderhoud en het opvolgen van de onderhoudstips kun je de levensduur van jouw zonnescherm verlengen.” – Gerben van der Velden, Zonwering Specialist

onderhoud zonnescherm

Door je zonnescherm regelmatig te onderhouden en de garantievoorwaarden goed na te gaan, kun je de optimale levensduur van je zonnescherm waarborgen. Een kwalitatief zonnescherm, in combinatie met professioneel onderhoud en goede garantievoorwaarden, zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van de voordelen van een zonnescherm.

Conclusie

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de kosten en belangrijke aspecten bij het plaatsen van een zonnescherm. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type scherm, het formaat, de bediening, de montage en eventuele extra opties.

Om schade te voorkomen en een optimale levensduur van het zonnescherm te garanderen, is het sterk aanbevolen om een professionele montage service te kiezen. Dit zorgt ervoor dat het zonnescherm op de juiste manier wordt geïnstalleerd, met gebruik van hoogwaardige bevestigingsmaterialen en de juiste afstelling.

Tevens is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren door een specialist, om zo de levensduur van het zonnescherm te verlengen. Informeer ook naar de garantievoorwaarden bij de zonweringsspecialist, zodat je weet wat je kunt verwachten bij eventuele reparaties of vervanging.

Met de juiste installatie, goed onderhoud en kennis van de kosten en belangrijke aspecten kun je jarenlang genieten van de voordelen van een zonnescherm. Neem de tijd om de verschillende opties te vergelijken en kies voor een zonnescherm dat past bij jouw wensen en budget.