Kosten Openslaande Deuren – Prijs en Opties

Openslaande deuren kunnen een prachtige toevoeging zijn aan je woning, waardoor je meer natuurlijk licht in je kamer krijgt en een verbinding creëert tussen binnen en buiten. In dit artikel bekijken we de kosten en opties voor openslaande deuren, inclusief de verschillende materialen en extra opties die beschikbaar zijn. We geven een overzicht van de gemiddelde prijzen en bieden tips om geld te besparen bij het plaatsen van openslaande deuren.

Ben je benieuwd naar de kosten van openslaande deuren? Wil je weten welke materialen er zijn en welke extra opties je kunt toevoegen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees verder voor een compleet overzicht van de prijzen en mogelijkheden. Ontdek hoe je geld kunt besparen bij het plaatsen van openslaande deuren en maak je woning nog mooier en functioneler!

Heb je interesse in het plaatsen van openslaande deuren, maar ben je bang voor de kosten? Maak je geen zorgen, we zullen je laten zien dat er opties zijn voor elk budget. Blijf lezen voor waardevolle informatie en handige tips!

Kosten voor het plaatsen van openslaande deuren

De kosten voor het plaatsen van openslaande deuren kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste overwegingen die van invloed kunnen zijn op de kosten:

 • Afmetingen: Grotere deuropeningen vereisen meer materiaal en arbeid, wat de kosten kan verhogen.
 • Materiaal: Verschillende materialen hebben verschillende prijsklassen en kunnen van invloed zijn op de totale kosten. Houten openslaande deuren kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan kunststof deuren.
 • Aantal deuren: Het aantal deuren dat je wilt installeren kan ook van invloed zijn op de kosten. Meerdere deuren kunnen duurder zijn dan een enkele deur.
 • Voorbereidend werk: Soms is er extra voorbereidend werk nodig voordat de deuren kunnen worden geplaatst, zoals het verwijderen van oude deuren of het aanpassen van de deuropening. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Gemiddeld genomen liggen de kosten voor openslaande deuren tussen de €2500 en €6100, inclusief btw, montage en HR++ glas. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van je specifieke situatie en de gekozen leverancier.

Voorbeeldtabel: Gemiddelde kosten voor openslaande deuren

Type deur Gemiddelde kosten (inclusief btw, montage en HR++ glas)
Houten openslaande deuren €3000 €5000
Kunststof openslaande deuren €2500 €4000
Aluminium openslaande deuren €3500 €6000

Maatwerk openslaande deuren zullen over het algemeen meer kosten dan standaard afmetingen. Het is belangrijk om offertes te vergelijken en te zoeken naar de beste deal om kosten te besparen. Door verschillende leveranciers te vergelijken en te onderhandelen over de prijs, kun je mogelijk een betere deal krijgen.

openslaande deuren kosten berekenen

Keuze van materiaal voor openslaande deuren

Voor openslaande deuren zijn er verschillende materiaalopties beschikbaar, waaronder kunststof, hout, aluminium en staal. De keuze voor het materiaal heeft invloed op de kosten van de openslaande deuren. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor houten en aluminium openslaande deuren:

Materiaal Gemiddelde kosten
Hout Tussen €1700 en €2500
Aluminium Tussen €2000 en €3000

De kosten van houten openslaande deuren liggen gemiddeld tussen €1700 en €2500, terwijl de kosten van aluminium openslaande deuren gemiddeld tussen €2000 en €3000 liggen. Houten deuren hebben een warme en natuurlijke uitstraling en passen goed bij traditionele of landelijke woningen. Aluminium deuren daarentegen hebben een modern en strak uiterlijk, wat goed past bij een eigentijdse woningstijl.

Naast de prijs zijn er nog andere factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van het materiaal. Houten deuren vereisen bijvoorbeeld periodiek onderhoud, zoals schilderen of lakken, om ze in goede staat te houden. Aluminium deuren zijn daarentegen onderhoudsarm en duurzaam, en vereisen slechts af en toe schoonmaak.

De keuze voor het materiaal hangt af van je persoonlijke voorkeur, de stijl van je woning en je budget. Als je twijfelt, kun je advies vragen aan een specialist op het gebied van openslaande deuren.

Voordelen van houten openslaande deuren

 • Natuurlijke en warme uitstraling
 • Passend bij traditionele en landelijke woningen
 • Veelzijdig in design en afwerking
 • Mogelijkheid tot overschilderen in een andere kleur

Voordelen van aluminium openslaande deuren

 • Modern en strak uiterlijk
 • Passend bij eigentijdse woningen
 • Onderhoudsarm en duurzaam
 • Bestand tegen weersinvloeden

kosten houten openslaande deuren

Door rekening te houden met het materiaal en de bijbehorende kosten, kun je de juiste keuze maken voor jouw openslaande deuren. Of je nu kiest voor houten deuren met een natuurlijke uitstraling of voor aluminium deuren met een modern karakter, beide opties kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je woning.

Extra opties voor openslaande deuren

Naast het materiaal zijn er ook verschillende extra opties beschikbaar voor openslaande deuren. Deze opties stellen je in staat om de functionaliteit en het comfort van je deuren verder te verbeteren. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire extra opties:

Verschillende soorten glas

Je kunt kiezen voor verschillende soorten glas voor je openslaande deuren, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Een van de meest gekozen opties is HR++ glas, dat zorgt voor uitstekende isolatie en energiebesparing. Daarnaast kun je ook opteren voor veiligheidsglas, dat extra stevig en inbraakbestendig is. Als je op zoek bent naar nog betere isolatie, dan is extra isolerend glas een goede keuze.

Zonwering

“Met zonwering kun je de intensiteit van het zonlicht reguleren en tegelijkertijd je privacy behouden.”

Zonwering is een handige extra optie voor openslaande deuren, vooral als deze zich aan de zonnige zijde van je woning bevinden. Met zonwering kun je de intensiteit van het zonlicht reguleren en tegelijkertijd je privacy behouden. Er zijn verschillende soorten zonwering beschikbaar, zoals rolluiken en screens, die kunnen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters zijn een waardevolle toevoeging, omdat ze zorgen voor een gezonde luchtcirculatie in je woning. Ze stellen je in staat om verse lucht binnen te laten zonder de deuren volledig te openen. Dit is vooral handig op warme dagen wanneer je de ruimte wilt ventileren zonder insecten binnen te laten.

Rolluiken

Rolluiken bieden niet alleen extra privacy, maar ook isolatie en bescherming tegen geluidsoverlast. Ze kunnen de deuren volledig verduisteren, wat handig is voor slaapkamers of woonkamers waar je volledige duisternis wilt creëren. Daarnaast bieden ze ook isolatie tegen warmte en kou, waardoor je energie kunt besparen.

Horren

Horren zijn een effectieve manier om insecten buiten te houden terwijl je toch geniet van frisse lucht. Ze kunnen worden geïnstalleerd op deuren met openslaande delen, waardoor je insecten buiten houdt zonder de deuren te hoeven sluiten. Horren zijn vooral handig tijdens de zomermaanden wanneer insecten actiever zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke extra optie de prijs van openslaande deuren kan verhogen. Daarom is het verstandig om rekening te houden met je budget en te bepalen welke opties voor jou het meest waardevol zijn. Bespreek je wensen en behoeften met een professional om de juiste keuzes te maken.

Vergelijking met schuifpui

Een andere optie voor het creëren van een verbinding tussen binnen en buiten is het plaatsen van een schuifpui. Schuifpuien zijn over het algemeen goedkoper dan openslaande deuren en nemen minder ruimte in beslag. De gemiddelde kosten voor schuifpuien beginnen bij €1800, terwijl openslaande deuren meestal pas vanaf €2500 te vinden zijn. Bij het kiezen tussen openslaande deuren en een schuifpui is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je woning, je persoonlijke voorkeur en het budget dat je wilt besteden.

kosten dubbele deuren

Een schuifpui biedt een andere esthetische en functionele optie om toegang te krijgen tot je buitenruimte. Het grote voordeel van een schuifpui is dat deze weinig ruimte inneemt wanneer deze geopend is. Hierdoor zijn schuifpuien ideaal voor woningen met beperkte ruimte. Daarnaast zijn schuifpuien over het algemeen goedkoper dan openslaande deuren, waardoor ze een aantrekkelijke optie kunnen zijn als je een beperkt budget hebt.

Openslaande deuren daarentegen bieden een klassieke en elegante uitstraling. Ze voegen karakter toe aan je woning en creëren een prachtige verbinding tussen binnen en buiten. Hoewel ze in de meeste gevallen duurder zijn dan schuifpuien, bieden openslaande deuren een breder en prominenter toegangspunt naar buiten.

Het maken van de keuze tussen openslaande deuren en een schuifpui hangt af van verschillende factoren, waaronder de stijl van je woning, je persoonlijke voorkeur en het budget dat je wilt besteden. Het is belangrijk om alle opties te overwegen en te kijken welke het beste past bij jouw behoeften. Een expert kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en informeren over de kosten en mogelijkheden.

Mogelijkheden en plaatsing van openslaande deuren

Openslaande deuren zijn een veelzijdige optie die zowel buitenshuis als binnenshuis kunnen worden geplaatst. Hierdoor kun je verschillende ruimtes in je huis op een mooie en functionele manier met elkaar verbinden.

Wanneer je openslaande deuren buitenshuis plaatst, kunnen ze een prachtige verbinding creëren tussen je woonkamer en je terras of tuin. Dit geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk van binnen naar buiten te gaan en creëert een gevoel van ruimte en openheid in huis. Bovendien zorgt het natuurlijke licht dat door de deuren naar binnen komt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Binnenshuis kunnen openslaande deuren bijvoorbeeld geplaatst worden tussen de keuken en de woonkamer. Dit geeft je de flexibiliteit om de ruimtes van elkaar te scheiden wanneer dat nodig is, maar het biedt ook de mogelijkheid om een open concept te creëren en een gevoel van eenheid en samenhang in je huis te bevorderen.

Bij het plaatsen van openslaande deuren is het belangrijk om rekening te houden met de constructie van de muur. Openslaande deuren hebben voldoende stevigheid nodig om goed te kunnen functioneren en goed af te sluiten. Het kan nodig zijn om de muur te versterken of aanpassingen te doen voordat de deuren geplaatst kunnen worden. Daarnaast kunnen er ook vergunningsvereisten gelden, afhankelijk van de locatie en het type woning. Het is verstandig om advies in te winnen bij een professional om te bepalen wat er mogelijk is voor jouw specifieke situatie.

Voorbeeld van plaatsing van openslaande deuren:

waar kunnen openslaande deuren worden geplaatst

Locatie Beschrijving
Woonkamer – Terras Verbindt de woonkamer met het terras of de tuin, waardoor een naadloze overgang van binnen naar buiten ontstaat.
Keuken – Woonkamer Creëert een open concept tussen de keuken en de woonkamer, waardoor een gevoel van ruimte en eenheid ontstaat.
Slaapkamer – Balkon Biedt gemakkelijke toegang tot een balkon of buitenruimte vanuit de slaapkamer, waardoor je kunt genieten van frisse lucht en natuurlijk licht.
Studeerkamer – Tuin Maakt het mogelijk om een studeerkamer te creëren met uitzicht op de tuin, wat een inspirerende en rustgevende werkomgeving kan bieden.

De mogelijkheden voor het plaatsen van openslaande deuren zijn dus divers en afhankelijk van de indeling en behoeften van je huis. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een professional om de beste plaatsingsopties voor jouw situatie te bespreken en ervoor te zorgen dat de deuren op de juiste manier worden geïnstalleerd.

Aanvullende kosten en afwerking

Naast de kosten voor het plaatsen van openslaande deuren zijn er ook aanvullende kosten waar je rekening mee moet houden. Een belangrijke kostenpost zijn de montagekosten, die kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project. Het is verstandig om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken met de vakmannen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een andere kostenpost waar je rekening mee moet houden, is het schilderen van de openslaande deuren. De deuren worden vaak geleverd met een laag grondverf, maar voor de uiteindelijke afwerking is het nodig om te schilderen. De kosten voor het schilderen variëren afhankelijk van de grootte van de deuren en het soort verf dat je wilt gebruiken.

Om de kosten voor de montage en het schilderen van de openslaande deuren inzichtelijk te krijgen, is het raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende vakmensen. Zo kun je de prijzen vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Montagekosten

De montagekosten voor openslaande deuren kunnen verschillen per project en per vakman. De kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van de deuren, het soort materiaal en de complexiteit van de installatie. Het is belangrijk om vooraf een duidelijke prijsafspraak te maken en eventuele bijkomende kosten te bespreken. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Beschrijving Kosten
Montage openslaande deuren €500 – €1000
Afwerking en kitwerk €100 – €200

Kosten schilderen openslaande deuren

Het schilderen van openslaande deuren is een essentieel onderdeel van de afwerking. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de deuren, het aantal lagen verf dat nodig is en het type verf dat je wilt gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de deuren zelf te schilderen of dit uit te besteden aan een professionele schilder. Hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde kosten voor het schilderen van openslaande deuren.

Beschrijving Kosten
Schilderen openslaande deuren (zelf doen) €100 – €300 (exclusief materiaalkosten)
Schilderen openslaande deuren (uitbesteden) €300 – €600 (inclusief materiaalkosten)

Let op: de genoemde kosten zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden en de keuzes die je maakt. Het is altijd verstandig om offertes op te vragen bij verschillende vakmensen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

kosten voor de montage

Offerte en besparing

Om een goed beeld te krijgen van de kosten en om geld te besparen, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers van openslaande deuren. Vergelijk de prijzen en zoek naar de beste deal voor jouw project.

Bespaar op de kosten van openslaande deuren door een grote klus uit te laten voeren in plaats van meerdere kleine klussen. Door offertes te vergelijken kun je ook informatie krijgen over eventuele subsidies of kortingen die beschikbaar zijn.

Tips om geld te besparen bij het plaatsen van openslaande deuren:

 • Vraag meerdere offertes aan en vergelijk de prijzen
 • Kies voor een grote klus in plaats van meerdere kleine klussen, dit kan kosten besparen
 • Onderzoek en vraag naar eventuele subsidies of kortingen die beschikbaar zijn

Door gebruik te maken van deze tips kun je de kosten voor het plaatsen van openslaande deuren verlagen en de beste deal vinden voor jouw project.

Tip Beschrijving
Vraag meerdere offertes aan en vergelijk de prijzen Door offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers van openslaande deuren kun je de prijzen vergelijken en de beste deal vinden voor jouw project. Zo kun je geld besparen.
Kies voor een grote klus in plaats van meerdere kleine klussen Door een grote klus uit te laten voeren in plaats van meerdere kleine klussen, kun je mogelijk kosten besparen op het plaatsen van openslaande deuren.
Onderzoek en vraag naar eventuele subsidies of kortingen Informeer bij leveranciers en lokale instanties naar eventuele subsidies of kortingen die beschikbaar zijn voor het plaatsen van openslaande deuren. Dit kan de kosten verlagen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een mooie toevoeging aan je woning, dan zijn openslaande deuren een uitstekende keuze. Deze deuren brengen niet alleen meer natuurlijk licht in je huis, maar creëren ook een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Bij het plaatsen van openslaande deuren is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals het materiaal en de afmetingen.

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor openslaande deuren, elk met hun eigen voor- en nadelen. Kunststof deuren zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud, terwijl houten deuren een warme en natuurlijke uitstraling hebben. Aluminium deuren zijn sterk en modern, terwijl stalen deuren een industriële touch aan je woning geven. Het is belangrijk om offertes te vergelijken en te kijken welk materiaal het best past bij jouw stijl en budget.

Bij het kiezen van openslaande deuren kun je ook verschillende extra opties overwegen, zoals glaskeuze, zonwering en ventilatieroosters. Deze opties kunnen de prijs beïnvloeden, dus het is belangrijk om je budget in gedachten te houden. Door de juiste materialen en extra opties te kiezen, kun je de waarde van je woning verhogen en optimaal genieten van je nieuwe openslaande deuren.

Al met al zijn openslaande deuren een investering die de moeite waard is. Ze geven niet alleen een nieuwe uitstraling aan je huis, maar bieden ook functionele voordelen. Met de juiste keuzes en een zorgvuldige planning kun je een prachtige toevoeging aan je huis realiseren die jarenlang plezier en waarde zal bieden.