Kosten Laminaat Vloer Leggen – Betaalbaar & Snel

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen ervoor kiezen om een laminaatvloer te laten leggen in plaats van dit zelf te doen. In dit artikel geven we een overzicht van de gemiddelde kosten voor het leggen van een laminaatvloer per m2. We bespreken ook de factoren die van invloed zijn op de prijs en geven tips om te besparen op de kosten van het leggen van laminaat.

Gemiddelde kosten laminaat leggen per m2

Volgens een kostenoverzicht van vloerspecialisten variëren de gemiddelde kosten voor het leggen van laminaat per m2. Dit hangt af van de specifieke situatie en de gewenste afwerking.

Laminaat type Average prijs per m2
Kliklaminaat €10 – €20
Hoogglans laminaat €15 – €25
Visgraat laminaat €20 – €30
PVC laminaat €25 – €35

Let op: Deze zijn slechts gemiddelde prijzen en kunnen variëren. Neem contact op met een specialist voor een exacte prijsopgave op maat.

kosten laminaat leggen

Naast het type laminaat zijn er ook andere factoren die invloed hebben op de kosten van het leggen. In de volgende secties zullen we deze factoren verder bespreken.

Factoren die van invloed zijn op de kosten

Verschillende factoren hebben invloed op de kosten van het plaatsen van een laminaatvloer. Onder andere het type laminaat, de oppervlakte van de vloer, de legmethode en de afwerking bepalen de uiteindelijke prijs. Daarnaast kan het verwijderen van de oude vloer ook extra kosten met zich meebrengen.

Als het gaat om het plaatsen van een laminaatvloer, zijn er verschillende factoren die de kosten beïnvloeden. Om te beginnen is het type laminaat van invloed op de prijs. Hoogwaardig laminaat kan duurder zijn dan standaard laminaat vanwege de kwaliteit en duurzaamheid.

Daarnaast speelt de oppervlakte van de vloer ook een rol bij het bepalen van de kosten. Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de kosten zullen zijn. Dit heeft te maken met de hoeveelheid materiaal en arbeid die nodig is om de vloer te leggen.

De legmethode van het laminaat kan ook de prijs beïnvloeden. Er zijn verschillende manieren om laminaat te leggen, zoals zwevend leggen of verlijmd leggen. Zwevend leggen is over het algemeen goedkoper omdat het minder arbeid vereist, terwijl verlijmd leggen meer arbeid en expertise kan vereisen.

Bovendien speelt de afwerking van de laminaatvloer een rol bij de kosten. Dit omvat zaken als het plaatsen van plinten en het gebruik van een ondervloer. De keuze voor een bepaalde afwerking kan invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Tot slot, het verwijderen van de oude vloer kan ook extra kosten met zich meebrengen. Als er een bestaande vloer moet worden verwijderd voordat het laminaat kan worden gelegd, kan dit extra arbeid en tijd vereisen, wat de kosten kan verhogen.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van het plaatsen van laminaatvloer
Type laminaat
Oppervlakte van de vloer
Legmethode van het laminaat
Afwerking van de laminaatvloer
Verwijderen van de oude vloer

kosten laminaatvloer plaatsen

Door rekening te houden met deze factoren en goed onderzoek te doen naar de beste prijzen en deals, kun je geld besparen op het plaatsen van een laminaatvloer. Houd er echter rekening mee dat het inhuren van een ervaren en professionele laminaatlegger vaak de beste keuze is om een kwalitatief hoogwaardig resultaat te garanderen.

Type laminaat en de prijs

Het type laminaat dat je kiest, heeft invloed op de prijs van het leggen. Er zijn verschillende soorten laminaat beschikbaar, zoals kliklaminaat, hoogglans laminaat, visgraat laminaat en PVC laminaat. Elk type laminaat heeft zijn eigen prijskaartje, en hoe dikker en duurzamer het laminaat, hoe hoger de prijs.

Als je een bepaald type laminaat in gedachten hebt, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van zowel het materiaal als het leggen ervan. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten laminaat en bijbehorende prijsindicaties:

Type laminaat Prijs per m2
Kliklaminaat €20 – €30
Hoogglans laminaat €25 – €35
Visgraat laminaat €30 – €40
PVC laminaat €35 – €45

ervaren laminaat legger tarieven

Het is belangrijk om te overwegen welk type laminaat het beste past bij jouw wensen, budget en interieur. Dikkere en duurzamere laminaatvloeren kunnen uitstekende keuzes zijn voor ruimtes met veel verkeer, terwijl hoogglans laminaat een elegante uitstraling kan geven aan een interieur. Vergelijk prijzen en kwaliteit om de juiste keuze te maken voor jouw laminaatvloer.

Oppervlakte van de vloer en arbeidstijd

De oppervlakte van de vloer speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kosten voor het plaatsen van een laminaatvloer. Over het algemeen geldt dat een grotere oppervlakte meer arbeidstijd vereist, wat de prijs kan verhogen. Daarnaast kunnen ook kleine oppervlaktes met veel hoeken en randen extra werk met zich meebrengen, omdat de plinten en het laminaat op maat moeten worden gezaagd.

Voor een beter begrip van de invloed van de oppervlakte op de kosten, laten we een overzicht in de vorm van een tabel zien:

Oppervlakte van de vloer Geschatte arbeidstijd
Kleine ruimte, minder dan 20 m² Enkele uren
Middelgrote ruimte, 20-50 m² Halve dag
Grote ruimte, meer dan 50 m² Hele dag of langer

Het is belangrijk op te merken dat de geschatte arbeidstijd per vloerlegger kan verschillen, afhankelijk van hun ervaring en snelheid. Het is altijd verstandig om offertes aan te vragen en de geschatte arbeidstijd te bespreken met de vloerlegger voordat je een definitieve beslissing neemt.

kosten laminaatvloer plaatsen

Door rekening te houden met de oppervlakte van de vloer en de verwachte arbeidstijd, kun je een realistisch beeld krijgen van de kosten voor het plaatsen van een laminaatvloer. Het is altijd aan te raden om verschillende vloerleggers te vergelijken en te kiezen voor een professional met ervaring en goede recensies.

Legmethode van het laminaat

De legmethode van het laminaat beïnvloedt ook de kosten van het plaatsen van een laminaatvloer. Er zijn twee manieren om laminaat te leggen: zwevend en verlijmd.

Zwevend leggen is de meest gebruikte en goedkopere methode. Bij deze methode worden de laminaatplanken aan elkaar geklikt, zonder dat ze aan de ondergrond worden bevestigd. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een speciaal kliksysteem. Het voordeel van zwevend leggen is dat de vloer gemakkelijk te installeren en te verwijderen is, waardoor het ook mogelijk is om het laminaat te verhuizen naar een andere ruimte. Deze legmethode is geschikt voor de meeste traditionele ondervloeren.

Verlijmd leggen is duurder en complexer dan zwevend leggen. Bij deze methode worden de laminaatplanken aan de ondergrond vastgelijmd, waardoor er een volledig vlakke en stabiele vloer ontstaat. Deze legmethode wordt meestal toegepast bij PVC laminaat of in combinatie met vloerverwarming. Verlijmd laminaat is zeer duurzaam en bestand tegen vocht, waardoor het geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Het is belangrijk om bij het kiezen van de legmethode rekening te houden met de eigenschappen van je laminaatvloer, de ondergrond en de specifieke vereisten van de ruimte. Een professionele vloerenlegger kan je adviseren over welke legmethode het meest geschikt is voor jouw situatie.

kosten laminaatvloer plaatsen

Voordelen van zwevend leggen:

  • Gemakkelijk te installeren en te verwijderen
  • Flexibel, kan worden verhuisd naar een andere ruimte
  • Geschikt voor de meeste traditionele ondervloeren

Voordelen van verlijmd leggen:

  • Een volledig vlakke en stabiele vloer
  • Geschikt voor PVC laminaat en vloerverwarming
  • Bestand tegen vocht, geschikt voor vochtige ruimtes

Afwerking van de laminaatvloer

De afwerking van de laminaatvloer is een belangrijke factor die van invloed is op de uiteindelijke kosten. Bij het plaatsen van een laminaatvloer komt het plaatsen van een ondervloer en plinten kijken. Deze afwerkingsopties hebben elk hun eigen prijskaartje en kunnen de totale kosten beïnvloeden.

Wat betreft de ondervloer zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals een geluids- of vochtwerende ondervloer. Een geluidsdempende ondervloer kan bijvoorbeeld bruikbaar zijn in een appartementencomplex waar geluidsisolatie belangrijk is. De keuze voor de ondervloer kan variëren in prijs, dus het is belangrijk om te overwegen welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn.

Als het gaat om plinten, zijn er ook verschillende opties beschikbaar. Zo kun je kiezen voor staande plinten, een klassieke keuze die een mooie afwerking geeft aan de laminaatvloer. Daarnaast zijn er ook platte plinten of plakplinten die wat subtieler ogen. De keuze voor het type plint kan ook invloed hebben op de kosten.

Bij het laten plaatsen van laminaatvloeren bieden wij bij Luxury Floors verschillende opties voor de afwerking van de vloer. Onze ervaren stoffeerders zorgen voor een professionele en strakke afwerking, waarbij zij de juiste ondervloer en plinten plaatsen. Hierdoor krijg je niet alleen een mooie laminaatvloer, maar is ook de afwerking tot in de puntjes verzorgd.

Onderdeel Prijsindicatie
Geluidsdempende ondervloer €5 – €10 per m2
Vochtwerende ondervloer €3 – €7 per m2
Staande plinten €5 – €10 per meter
Platte plinten €3 – €8 per meter
Plakplinten €2 – €6 per meter

Met de juiste afwerking geef je jouw laminaatvloer de perfecte finishing touch. Overweeg daarom goed welke ondervloer en plinten het beste passen bij jouw wensen en budget.

Verwijderen van de oude vloer

Het verwijderen van de oude vloer kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van het type vloer en de oppervlakte. Als je ervoor kiest om een vakman in te schakelen, zal deze de oude vloer verwijderen en afvoeren, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee. De prijs hiervoor varieert gemiddeld tussen de €3,- en €10,- per m2, exclusief de kosten voor het afvoeren van de oude vloer.

Een nieuwe laminaatvloer laten leggen is een geweldige manier om je interieur te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven aan je woning. Maar voordat het nieuwe laminaat gelegd kan worden, is het vaak nodig om de oude vloer te verwijderen. Het verwijderen van de oude vloer kan een tijdrovende klus zijn, vooral als het gaat om een vastgelijmde vloer of tegels. Daarom is het verstandig om dit over te laten aan een professional om ervoor te zorgen dat de klus snel en efficiënt wordt geklaard.

Als je ervoor kiest om de oude vloer zelf te verwijderen, houd dan rekening met de benodigde tijd en gereedschappen. Het kan een arbeidsintensief proces zijn, vooral als de oude vloer stevig is bevestigd. Bovendien moet je ook rekening houden met de juiste manier van afvoeren.

Een vakman kan je helpen bij het verwijderen van de oude vloer en zorgt ervoor dat dit op een professionele manier gebeurt. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat de nieuwe laminaatvloer op een goede ondergrond gelegd wordt.

Als je ervoor kiest om de oude vloer te laten verwijderen door een professionele legservice, zijn de kosten hiervoor afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de vloer en het type vloerbedekking dat verwijderd moet worden.

Vloertype Kosten per m2
Tapijt €3,- tot €6,-
Laminaat €4,- tot €8,-
Linoleum/vinyl €5,- tot €10,-

Het is belangrijk om te realiseren dat deze kosten alleen betrekking hebben op het verwijderen van de oude vloer en het afvoeren van het vloerafval. De kosten voor het leggen van de nieuwe laminaatvloer komen hier nog bovenop.

Als je specifieke vragen hebt over het verwijderen van de oude vloer, neem dan gerust contact op met een professionele vloerenspecialist zoals Luxury Floors. Zij kunnen je voorzien van advies op maat en een passende offerte voor het verwijderen van jouw oude vloer.

Besparen op kosten van laminaat leggen

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van het leggen van een laminaatvloer. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen als je handig bent en over het juiste gereedschap beschikt. Ook kun je een deel van de klus zelf uitvoeren, zoals het verwijderen van de oude vloer. Het vergelijken van prijzen bij verschillende vloerenleggers kan ook helpen om de beste deal te vinden.

Als je handig bent en wat ervaring hebt met klussen, kun je overwegen om zelf je laminaatvloer te leggen. Hierdoor bespaar je op de kosten van het inhuren van een professionele legservice. Zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap beschikt, zoals een decoupeerzaag, een laminaatsnijder en een aanslagijzer. Daarnaast is het belangrijk om de juiste leginstructies te volgen en te zorgen voor een goede voorbereiding van de ondervloer.

Een andere manier om te besparen is door zelf een deel van de klus uit te voeren. Het verwijderen van de oude vloer kun je vaak zelf doen, waardoor je kosten bespaart op het laten doen van dit werk. Zorg ervoor dat je de oude vloer op een juiste manier verwijdert en afvoert, volgens de geldende milieuregels.

Daarnaast is het verstandig om prijzen te vergelijken bij verschillende vloerenleggers. Vraag offertes op en vergelijk niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit van de service en de ervaring van de vloerenleggers. Let hierbij op recensies en referenties van eerdere klanten. Door verschillende opties te vergelijken, kun je de beste deal vinden voor het leggen van je laminaatvloer.

“Door zelf een deel van de klus uit te voeren, zoals het verwijderen van de oude vloer, kun je aanzienlijk besparen op de kosten van het leggen van laminaat.” – John van der Vloer

Tabel: Prijsvergelijking laminaat legservice

Vloerenlegger Prijs per m2 (inclusief materiaal) Servicekosten Totaalprijs per m2
LaminaatExpert €17,50 €3,50 €21,00
LaminaatTopper €16,00 €4,00 €20,00
LaminaatXL €15,00 €4,50 €19,50

Let op: Bovenstaande prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en gewenste afwerking.

Door bovenstaande tips te volgen kun je besparen op de kosten van het leggen van een laminaatvloer. Of je nu ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan of een professionele legservice in te schakelen, het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken op basis van je budget en behoeften.

Laminaat laten leggen door Luxury Floors

Luxury Floors is gespecialiseerd in professionele laminaatvloer installatie. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner voor het laten leggen van je laminaatvloer, dan ben je bij Luxury Floors aan het juiste adres. Hun team van deskundige stoffeerders heeft ruime ervaring in het leggen van laminaatvloeren en zorgt voor een strak resultaat.

Wanneer je een laminaatvloer aanschaft bij Luxury Floors, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van hun uitstekende legservice. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar verzekert je ook van een vakkundig geïnstalleerde vloer. Het team van Luxury Floors zorgt ervoor dat het laminaat nauwkeurig wordt geplaatst, met oog voor detail en perfecte afwerking.

Bij Luxury Floors begrijpen ze ook dat kosten een belangrijke factor zijn bij het plaatsen van een laminaatvloer. Daarom bieden ze scherpe prijzen voor hun legservice, zodat je kunt genieten van een professionele installatie zonder je budget te overschrijden. Daarnaast streven ze ernaar om de installatie zo snel mogelijk uit te voeren, zodat je snel kunt genieten van je nieuwe vloer.

Waarom kiezen voor Luxury Floors:

  • Professioneel en ervaren team van stoffeerders
  • Strak resultaat en perfecte afwerking
  • Scherpe prijzen voor legservice
  • Snelle en efficiënte installatie

Kies voor de professionele laminaatvloer installatie van Luxury Floors en geniet van een prachtige vloer die vakkundig geplaatst is. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een offerte op maat.

Conclusie

Het leggen van een laminaatvloer brengt kosten met zich mee, maar er zijn verschillende manieren om de kosten te beheersen en de beste prijs voor het leggen van laminaat te krijgen. Een van de belangrijkste factoren die de kosten beïnvloeden, is het type laminaat dat je kiest. Dikker en duurzamer laminaat heeft vaak een hogere prijs, maar kan ook langer meegaan.

Daarnaast is de oppervlakte van de vloer een andere belangrijke factor. Een grotere oppervlakte vereist meer arbeidstijd en kan de kosten verhogen. Daarom is het essentieel om de exacte afmetingen van de vloer nauwkeurig te meten voordat je een offerte aanvraagt.

Om de beste prijs voor het laten leggen van laminaat te krijgen, raden we aan om meerdere offertes te vergelijken. Op deze manier kun je de kosten en services van verschillende vloerenleggers vergelijken en de beste deal kiezen. Daarnaast kun je overwegen om zelf een deel van de klus uit te voeren, zoals het verwijderen van de oude vloer, om zo kosten te besparen.

Als je op zoek bent naar een strak resultaat en gemak, is het inschakelen van een professionele legservice een goede optie. Luxury Floors biedt een professionele legservice voor laminaatvloeren tegen scherpe prijzen. Door hun ervaren stoffeerders kun je genieten van een prachtig gelegde vloer zonder gedoe.

Reacties van klanten

Wil je graag weten wat klanten zeggen over Luxury Floors en hun legservice? Lees hier enkele reacties van tevreden klanten: