Kosten Toilet Renovatie – Wat zijn de Prijzen?

Een toilet renovatie kan je huis een frisse uitstraling en verbeterd comfort geven. Homedeal heeft een overzicht van de kosten die bij het verbouwen van je toilet komen kijken. Gemiddeld kost het verbouwen van een toilet tussen de € 1.200 en € 3.500. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de renovatie en de keuzes die je maakt voor materialen en sanitair.

Benieuwd naar de exacte kosten van een toilet renovatie en de prijsindicatie? Lees verder voor meer informatie.

Wat zijn de kosten van een toilet renovatie?

De kosten voor een toilet renovatie liggen gemiddeld tussen de €1.200 en €3.500. Deze kosten omvatten zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten. De exacte prijs hangt echter af van de specifieke werkzaamheden die nodig zijn en de keuzes die je maakt wat betreft materialen en sanitair. Het is daarom verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten om een goede prijsindicatie te krijgen voor jouw specifieke renovatie.

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de kosten van een toilet renovatie. Denk hierbij aan de grootte van de ruimte, de staat van het huidige toilet, de gewenste vernieuwingen en de kwaliteit van materialen. Daarnaast kunnen ook arbeidskosten variëren per specialist. Door offertes te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken op basis van prijs en kwaliteit.

“Een toilet renovatie kan variëren in prijs, afhankelijk van de specifieke wensen en eisen van de klant. Het is belangrijk om goed te communiceren met een vakspecialist om een duidelijk beeld te krijgen van de totale kosten.”

Een goede prijsindicatie is cruciaal bij het plannen van een toilet renovatie. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je binnen je budget blijven. Door gebruik te maken van de expertise van vakspecialisten, kun je een renovatie realiseren die zowel esthetisch als functioneel aan jouw wensen voldoet.

kosten toilet renovatie

Om meer inzicht te krijgen in de kosten van een toilet renovatie, is het raadzaam om naar prijsvoorbeelden te kijken. In het volgende gedeelte worden enkele prijsvoorbeelden gegeven die gebaseerd zijn op een standaard toiletruimte van 2 m².

Prijsvoorbeelden

Om een beeld te krijgen van de gemiddelde kosten voor een toilet renovatie, heeft Homedeal drie prijsvoorbeelden opgesteld. Deze voorbeelden zijn gebaseerd op een toiletruimte van 2 m². De kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke wensen en de keuzes die je maakt. Het is altijd verstandig om een offerte op maat aan te vragen bij een vakspecialist.

Voorbeeld 1: Basic renovatie

Onderdeel Kosten
Sloopwerk €200
Tegelwerk €400
Sanitair (wc en fonteintje) €300
Installatie €500
Afwerking €200
Totaal €1600

Voorbeeld 2: Gemiddelde renovatie

Onderdeel Kosten
Sloopwerk €300
Tegelwerk €800
Sanitair (wc, fonteintje en hangkast) €600
Installatie €800
Afwerking €300
Totaal €2800

Voorbeeld 3: Luxe renovatie

Onderdeel Kosten
Sloopwerk €500
Tegelwerk €1200
Sanitair (wc, fonteintje, hangkast en bidet) €1000
Installatie €1200
Afwerking €500
Totaal €4400

De prijsvoorbeelden dienen ter illustratie en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en keuzes die je maakt. Voor een precieze prijsindicatie is het raadzaam om een toilet renovatie offerte aan te vragen bij een vakspecialist.

prijsindicatie toilet renovatie

Hoe zijn de kosten voor een toilet verbouwen opgebouwd?

De kosten voor een toilet verbouwen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om te begrijpen hoe de kosten zijn opgebouwd, zodat je een realistisch beeld krijgt van de financiële investering die nodig is voor jouw toiletruimte renovatie.

De kosten voor een toilet verbouwen zijn opgedeeld in verschillende onderdelen:

 • Sloopwerkzaamheden
 • Leidingen en afvoer
 • Tegelwerk
 • Montage van sanitair

Het is belangrijk om te begrijpen dat de kosten per onderdeel kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie en de keuzes die je maakt.

Gemiddeld genomen zijn de arbeidskosten hoger dan de materiaalkosten bij een toilet renovatie.

Om een beter beeld te krijgen van hoe de kosten voor een toilet verbouwen kunnen verschillen, volgt hieronder een indicatieve verdeling van de totale kosten:

Onderdeel Gemiddelde Kosten
Sloopwerkzaamheden €300 – €500
Leidingen en afvoer €200 – €400
Tegelwerk €500 – €1000
Montage sanitair €400 – €800

Deze bedragen zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en keuzes die je maakt. Het is altijd verstandig om een gedetailleerde offerte op te vragen bij een vakspecialist om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de kosten voor jouw toilet renovatie.

kosten toilet renovatie per m2

Welke keuzes bepalen de renovatie kosten?

Bij het renoveren van een toilet worden de kosten beïnvloed door verschillende keuzes die je maakt. Deze keuzes hebben invloed op de totale prijs van de renovatie. Hieronder worden enkele belangrijke factoren toegelicht die de renovatie kosten bepalen:

 1. Materialen: De materialen die je kiest voor je toilet renovatie hebben een grote invloed op de kosten. Het type tegels, sanitair en andere afwerkingen kunnen variëren in prijs. Kies je voor luxe materialen of ga je voor meer budgetvriendelijke opties? Het materiaal dat je kiest zal zeker een impact hebben op de totale kosten.
 2. Omvang van de renovatie: De omvang van de renovatie speelt ook een rol in de kosten. Ga je alleen de basis aanpakken, zoals het vervangen van het toilet en het vernieuwen van de tegels? Of wil je de gehele indeling en structuur van de toiletruimte veranderen? Hoe groter de renovatie, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 3. Extra opties: Het toevoegen van extra opties aan je toilet renovatie kan ook invloed hebben op de kosten. Denk hierbij aan het plaatsen van een urinoir, het installeren van een douche-wc of het integreren van slimme technologieën. Deze extra opties zullen de prijs van de renovatie verhogen, dus het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het bepalen van je budget.
 4. Arbeidskosten: De keuze voor een vakspecialist kan ook de kosten bepalen. Elke vakspecialist hanteert zijn eigen tarieven en het is belangrijk om offertes te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. De arbeidskosten kunnen per specialist verschillen, dus neem de tijd om de juiste vakman te vinden die past bij je budget en wensen.

Door bewust te zijn van deze keuzes en hun invloed op de renovatie kosten, kun je een weloverwogen beslissing nemen en zorgen voor een succesvolle toilet renovatie die binnen je budget valt.

Stappenplan: WC Renovatie

Een wc renovatie kan een complex proces zijn, maar met een goed stappenplan verloopt de verbouwing soepel. Het stappenplan omvat verschillende taken, zoals sloopwerkzaamheden, tegelwerk, installatie van sanitair en afwerking. Het is belangrijk om alles goed te plannen en rekening te houden met de benodigde tijd en kosten. Het is ook verstandig om een vakspecialist in te schakelen voor de renovatie.

Hieronder volgt een overzicht van de stappen die je kunt volgen voor een succesvolle WC renovatie:

 1. Stap 1: Sloopwerkzaamheden
  Begin met het verwijderen van het oude toilet, wastafel en eventueel tegelwerk. Zorg ervoor dat je de benodigde gereedschappen en beschermende kleding hebt voordat je begint met de sloop.
 2. Stap 2: Leidingwerk en afvoer
  Controleer of het leidingwerk en de afvoer nog in goede staat zijn. Indien nodig, vervang of repareer deze onderdelen voordat je verdergaat.
 3. Stap 3: Tegelwerk
  Begin met het betegelen van de vloer en de wanden. Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van waterbestendige tegels en dat je ze op de juiste manier plaatst.
 4. Stap 4: Installatie van sanitair
  Installeer het nieuwe toilet en eventuele andere sanitair zoals een wastafel. Zorg ervoor dat je de juiste fittingen en aansluitingen gebruikt en dat alles naar behoren functioneert.
 5. Stap 5: Afwerking
  Werk de renovatie af door de ruimte netjes af te werken. Verf de muren, plaats accessoires en zorg ervoor dat alles er mooi uitziet.

toilet renovatie stappenplan

Met dit stappenplan kun je de toilet renovatie op een gestructureerde en efficiënte manier uitvoeren. Vergeet niet om rekening te houden met de benodigde tijd en kosten, en schakel indien nodig een vakspecialist in voor advies en ondersteuning.

Handige tips voor jouw toiletrenovatie

Bij een toiletrenovatie zijn er een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden.

 1. Maak een duidelijk plan en budget: Voordat je begint met de renovatie, is het belangrijk om een duidelijk plan en budget op te stellen. Denk goed na over je wensen en bepaal welke aspecten van het toilet je wilt vernieuwen. Door een realistisch budget te hebben, voorkom je financiële verrassingen tijdens het proces.
 2. Vergelijk offertes van verschillende vakspecialisten: Het is altijd verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten. Op deze manier krijg je een goed beeld van de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en ervaring van de specialisten.
 3. Overweeg duurzame opties: Bij het vernieuwen van je toilet kun je ook rekening houden met duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor waterbesparende toiletten en kranen. Op de lange termijn kunnen deze opties zorgen voor kostenbesparing en een lagere impact op het milieu.
 4. Denk aan de toekomst: Bij het renoveren van je toilet is het verstandig om ook aan de toekomst te denken. Hou rekening met eventuele veranderingen in gezinssamenstelling, gezondheidsproblemen of specifieke behoeften. Zo voorkom je dat je in de nabije toekomst weer moet renoveren.
 5. Neem een post voor onvoorziene kosten op in je budget: Tijdens een renovatie kunnen er altijd onvoorziene kosten opduiken. Het is verstandig om hier rekening mee te houden en een post voor onvoorziene kosten op te nemen in je budget. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en kun je de renovatie zonder problemen voltooien.

Remember, a successful toiletrenovatie begins with careful planning, comparing quotes, and considering sustainable options. Keep future needs in mind and budget for unexpected expenses to ensure a smooth and successful renovation process.

Tips voor jouw toiletrenovatie Description
Een duidelijk plan en budget Voorkom financiële verrassingen door een duidelijk plan en budget op te stellen.
Vergelijk offertes Ontvang offertes van verschillende vakspecialisten en maak een weloverwogen keuze.
Duurzame opties overwegen Kies voor waterbesparende toiletten en kranen om kosten te besparen en het milieu te sparen.
Denk aan de toekomst Houd rekening met toekomstige veranderingen en behoeften bij het renoveren van je toilet.
Onvoorziene kosten opnemen in je budget Zorg voor een post voor onvoorziene kosten om verrassingen tijdens de renovatie te voorkomen.

Met deze handige tips ben je goed voorbereid op jouw toiletrenovatie en kun je de juiste keuzes maken. Succes!

Jouw keuzes voor de beste toilet renovatie

Bij een toilet renovatie heb je verschillende keuzes te maken die de beste uitkomst bepalen. Denk aan het kiezen van de juiste tegels, de afwerking van de wanden, en het type sanitair dat je wilt gebruiken. Houd ook rekening met de kosten per vierkante meter en de totale prijs van de verbouwing. Het is belangrijk om goed na te denken over je keuzes en de mogelijkheden te bespreken met een vakspecialist.

De keuze van de tegels is een belangrijk onderdeel van een toilet renovatie. Ga je voor keramische tegels, natuursteen of een ander materiaal? Elk type tegel heeft zijn eigen voordelen en prijsklasse. Denk bij het kiezen van de tegels ook aan de stijl en uitstraling van de toiletruimte. Een vloer met antislip tegels kan bijvoorbeeld handig zijn, vooral als je kinderen hebt.

Een andere belangrijke keuze is de afwerking van de wanden. Wil je de wanden betegelen of kies je voor een andere afwerking, zoals verf of behang? Ook hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en de functionaliteit van de toiletruimte. Tegels zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar verf of behang kan zorgen voor een unieke uitstraling.

Het type sanitair dat je kiest, heeft ook invloed op de kosten en de uitstraling van de toiletruimte. Denk hierbij aan het toilet zelf, de fontein en eventuele extra opties zoals een bidet of een handdouche. Het is belangrijk om te bedenken wat jouw wensen en behoeften zijn en welk sanitair het beste bij jou past. Een vakspecialist kan je hierover adviseren en de mogelijkheden bespreken.

Houd ook rekening met de kosten per vierkante meter en de totale prijs van de verbouwing. De kosten voor een toilet renovatie kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en keuzes die je maakt. Het is verstandig om een budget vast te stellen en offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Om je te inspireren bij het maken van keuzes voor jouw toilet renovatie, hebben we hieronder enkele voorbeelden van mogelijke opties op een rijtje gezet:

 • Keuze A: Keramische tegels, betegelde wanden, standaard toilet, eenvoudige fontein. Kosten: €2000.
 • Keuze B: Natuurstenen tegels, betegelde wanden, hangend toilet, luxe fontein. Kosten: €3500.
 • Keuze C: PVC vloer, geverfde wanden, betegeld toilet, kleine fontein. Kosten: €1500.

kosten toilet renovatie per m2

Met deze voorbeelden krijg je een idee van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Het is belangrijk om jouw persoonlijke voorkeuren en budget in gedachten te houden bij het maken van je keuzes.

Kortom, bij een toilet renovatie moet je goed nadenken over de verschillende keuzes die je kunt maken. Denk aan het kiezen van de juiste tegels, de afwerking van de wanden, en het type sanitair dat je wilt gebruiken. Houd ook rekening met de kosten per vierkante meter en de totale prijs van de verbouwing. Door goed voorbereid te zijn en de mogelijkheden te bespreken met een vakspecialist, kun je zorgen voor de beste uitkomst voor jouw toilet renovatie.

Conclusie

Een toilet renovatie biedt de mogelijkheid om je toiletruimte een frisse uitstraling te geven en te zorgen voor verbeterd comfort. Gemiddeld liggen de kosten van een toilet renovatie tussen € 1.200 en € 3.500, afhankelijk van jouw specifieke wensen en keuzes.

Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten om een goede prijsindicatie te krijgen. Door goed na te denken over je keuzes en je goed voor te bereiden op de renovatie, kun je zorgen voor een succesvol resultaat. Denk hierbij aan de keuze van materialen en sanitair, de omvang van de renovatie en de arbeidskosten.

Met de juiste planning, budget en selectie van vakspecialisten kun je de kosten voor een toilet renovatie beheersen en genieten van een vernieuwde toiletruimte die voldoet aan jouw wensen en behoeften.