Kosten Toilet Plaatsen – Bereken Uw Prijs Nu!

Welkom bij Homedeal! Bent u van plan uw toilet te renoveren en wilt u graag weten hoeveel het kost om een toilet te laten plaatsen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel gaan we in op de kosten van een toilet renovatie, de prijs van een toilet installatie en de kosten die komen kijken bij het laten zetten van een toilet. Lees verder om alles te weten te komen over de kosten en maak direct gebruik van onze handige prijscalculator om uw prijs te berekenen.

Een toilet renovatie kan uw huis een frisse uitstraling en verbeterd comfort geven. Bij Homedeal begrijpen we dat u graag wilt weten wat het kost om uw toilet te laten plaatsen. Daarom hebben we de kosten die bij het verbouwen van uw toilet komen kijken voor u uiteengezet. Gemiddeld kost het verbouwen van een toilet tussen de €1.200 en €3.500.

Wat zijn de kosten van een toilet renovatie?

Een toilet renovatie kan je huis een frisse uitstraling en verbeterd comfort geven. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een toilet renovatie? Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 1.200 en € 3.500. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatie en de keuzes die je maakt wat betreft materiaal en sanitair.

Tijdens een toilet renovatie zijn er verschillende elementen waar je rekening mee moet houden. Zo kun je kiezen voor verschillende soorten tegels, verschillende sanitair opties en afwerkingsdetails. Deze keuzes hebben allemaal invloed op de kosten van de renovatie.

De omvang van de renovatie

De omvang van de renovatie is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Als je alleen het sanitair wilt vervangen, zijn de kosten doorgaans lager dan wanneer je de hele ruimte wilt vernieuwen. Een complete badkamer renovatie kan ook invloed hebben op de kosten van het toilet, aangezien deze vaak samen worden uitgevoerd.

Materiaalkeuze

De keuze voor materialen heeft ook invloed op de kosten. Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het materiaal en het merk. Ook het sanitair kan variëren in prijs, afhankelijk van de kwaliteit en het design.

Let op: Bespaar niet te veel op de kwaliteit van de materialen. Een toilet is een ruimte die intensief gebruikt wordt en het is belangrijk dat het materiaal duurzaam en van goede kwaliteit is.

Daarnaast kunnen ook afwerkingsdetails, zoals accessoires en verlichting, invloed hebben op de kosten. Deze details kunnen het verschil maken in de uitstraling van je vernieuwde toilet, maar kunnen ook de kosten verhogen.

Als je een idee wilt krijgen van de kosten van een toilet renovatie, kun je het beste offertes aanvragen bij verschillende vakmensen. Zij kunnen een nauwkeurige prijsindicatie geven op basis van jouw specifieke wensen en situatie.

toilet renovatie kosten

Prijsvoorbeelden

Homedeal heeft drie prijsvoorbeelden samengesteld om je een idee te geven van de gemiddelde totaalprijzen voor het renoveren van een toiletruimte van 2 m². De kosten variëren van € 1.000 voor een eenvoudige renovatie tot € 3.500 voor een luxe toiletruimte.

Renovatie Kosten
Eenvoudige renovatie € 1.000
Standaard renovatie € 2.500
Luxe renovatie € 3.500

De prijzen zijn gebaseerd op een toiletruimte van 2 m² en zijn inclusief materialen, arbeidskosten en btw. Deze prijsvoorbeelden dienen als richtlijn en kunnen verschillen afhankelijk van de specifieke situatie en keuzes die je maakt tijdens de renovatie.

toilet laten zetten kosten

Hoe zijn de kosten voor een toilet verbouwen opgebouwd?

Wanneer je een toilet wilt verbouwen, is het belangrijk om rekening te houden met zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten. Verschillende aspecten dragen bij aan de uiteindelijke kosten van de verbouwing. Hieronder worden de belangrijkste kostenposten besproken.

Materiaalkosten

Tijdens een toiletverbouwing kunnen verschillende materialen nodig zijn, zoals tegels, sanitair en installatiematerialen. Elk materiaal heeft zijn eigen prijs. Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van enkele veelvoorkomende materialen:

Materiaal Gemiddelde kosten
Tegels € 20 – € 50 per m²
Sanitair € 200 – € 1500
Installatiematerialen € 100 – € 500

Let op: de exacte prijzen kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit en het merk van de materialen.

Arbeidskosten

Naast de materiaalkosten spelen ook de arbeidskosten een rol bij het verbouwen van een toilet. Vaak wordt een loodgieter of vakman ingeschakeld om de werkzaamheden uit te voeren. De kosten hiervoor worden meestal berekend op basis van een uurtarief.

De gemiddelde prijs per uur voor een loodgieter ligt tussen de € 40 en € 70. Het totaal aantal uren dat nodig is voor de verbouwing hangt af van de complexiteit van het project.

Door het vergelijken van offertes van verschillende vakmensen kun je een indicatie krijgen van de uiteindelijke arbeidskosten voor jouw specifieke situatie.

Houd er rekening mee dat de totale kosten voor het verbouwen van een toilet kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de omvang van de renovatie, de keuze van materialen en de tarieven van de vakmensen.

Welke keuzes bepalen de renovatie kosten?

De keuzes die je maakt tijdens de renovatie van je toilet kunnen de kosten beïnvloeden. Denk hierbij aan de keuze voor het materiaal van de tegels, het type sanitair en de kwaliteit ervan. Ook de keuze voor een ervaren loodgieter kan invloed hebben op de uiteindelijke kosten.

Wanneer je jouw toilet renoveert, zijn er verschillende keuzes die gemaakt moeten worden. Het materiaal van de tegels speelt bijvoorbeeld een grote rol. Keramische tegels zijn over het algemeen betaalbaarder dan natuursteen, maar natuursteen geeft een luxere uitstraling. Daarnaast is er een breed scala aan sanitair waaruit je kunt kiezen, zoals verschillende soorten toiletten, wastafels en kranen. De keuze tussen standaarduitvoeringen en designopties heeft ook invloed op de kosten.

Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van de gekozen materialen in overweging te nemen. Hoewel goedkopere materialen initieel kostenbesparend kunnen zijn, kunnen ze op de lange termijn leiden tot hogere onderhouds- en vervangingskosten. Kies daarom voor duurzame en kwalitatieve producten om onnodige extra kosten te voorkomen.

Naast materiaalkeuzes is ook de keuze voor een ervaren loodgieter van invloed op de kosten. Een ervaren vakman zal mogelijk hogere uurtarieven hanteren, maar kan je wel verzekeren van een professionele en kwalitatieve uitvoering van de renovatie. Het inhuren van een goedkopere, onervaren loodgieter kan resulteren in problemen en extra kosten op de lange termijn.

Bespaartips voor toilet renovatie

 • Kies voor kwalitatieve, duurzame materialen die op de lange termijn kostenbesparend zijn.
 • Vergelijk offertes van verschillende loodgieters om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Voer zelf kleine taken uit, zoals het slopen van het oude toilet, om kosten te besparen.
 • Houd rekening met eventuele aanpassingen aan het leidingwerk, aangezien dit extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Plan de renovatie in een rustige periode, omdat loodgieters vaak lagere tarieven hanteren buiten het hoogseizoen.

Door bewuste keuzes te maken en goed te plannen, kun je de kosten van je toiletrenovatie beheersen en tegelijkertijd genieten van een vernieuwde en comfortabele toiletruimte.

toilet laten zetten kosten

Stappenplan: WC Renovatie

Een WC renovatie vereist een gestructureerde aanpak. Een stappenplan kan helpen om het proces overzichtelijk te houden. Belangrijke stappen zijn onder andere:

 1. Stap 1: Verwijderen van het oude toilet
  Begin de renovatie door het oude toilet te verwijderen. Zorg ervoor dat de watertoevoer is afgesloten voordat je begint. Verwijder de oude toiletpot, het reservoir en eventuele andere oude sanitaire voorzieningen.
 2. Stap 2: Aanpassen van leidingwerk
  Het kan nodig zijn om het leidingwerk aan te passen tijdens de renovatie. Controleer de staat van de leidingen en vervang deze indien nodig. Zorg ervoor dat alle leidingen correct zijn aangesloten en goed functioneren.
 3. Stap 3: Plaatsen van nieuwe tegels en sanitair
  Kies nieuwe tegels en sanitair die passen bij jouw smaak en stijl. Begin met het plaatsen van de tegels op de vloer en wanden. Zorg ervoor dat de tegels gelijkmatig en stevig gelegd worden. Vervolgens kan het nieuwe toilet, het reservoir en eventuele andere sanitaire voorzieningen geïnstalleerd worden.
 4. Stap 4: Afwerking en controle
  Nadat het nieuwe toilet en de tegels zijn geïnstalleerd, is het tijd voor de afwerking. Controleer of alles naar behoren functioneert en er geen lekkages zijn. Werk de ruimte af met bijvoorbeeld kitranden en voegstof.

Met dit stappenplan ben je goed op weg naar een succesvolle WC renovatie. Zorg ervoor dat je tijdens elke stap zorgvuldig te werk gaat en eventueel een professional inschakelt voor complexe taken.

toiletruimte laten maken prijzen

Overzicht stappenplan WC Renovatie

Stap Omschrijving
Stap 1 Verwijderen van het oude toilet
Stap 2 Aanpassen van leidingwerk
Stap 3 Plaatsen van nieuwe tegels en sanitair
Stap 4 Afwerking en controle

Handige tips voor jouw toiletrenovatie

Bij een toiletrenovatie zijn er een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je renovatie soepel verloopt en je het gewenste resultaat behaalt. Hieronder vind je enkele handige adviezen:

 1. Maak een duidelijk plan en budget: Voordat je aan de renovatie begint, is het belangrijk om een duidelijk plan te maken van wat je wilt bereiken. Bepaal welke elementen je wilt vervangen en welke stijl je wilt creëren. Daarnaast is het verstandig om een budget op te stellen, zodat je weet hoeveel je wilt en kunt besteden.
 2. Vergelijk offertes van verschillende vakmensen: Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen van verschillende vakmensen. Op deze manier kun je niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de kwaliteit en ervaring van de vakmensen. Kies altijd voor een vakman met een goede reputatie en positieve referenties.
 3. Overweeg duurzame opties: Bij het renoveren van een toilet kun je ook nadenken over duurzame opties. Denk bijvoorbeeld aan waterbesparende toiletten of energiezuinige verlichting. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn.
 4. Vergeet een post onvoorzien niet: Bij elke renovatie kunnen er onvoorziene kosten ontstaan. Houd daarom altijd rekening met een post onvoorzien in je budget. Op deze manier voorkom je financiële verrassingen tijdens de renovatie.

Met deze handige tips kun je jouw toiletrenovatie tot een succes maken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid, kies de juiste vakman en maak verstandige keuzes wat betreft duurzaamheid.

Voorbeeld offertes:

Vakman Prijs Specialiteit
De Vries Installaties € 1.500 Sanitair en tegelwerk
Van der Meulen Loodgieters € 1.800 Loodgieterswerk en renovatie
Jansen Bouw en Onderhoud € 2.200 Totaalrenovatie toiletruimte

toilet laten bouwen tarieven

Laat je inspireren door deze voorbeeldoffertes en aarzel niet om verschillende vakmensen te vergelijken. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden voor jouw toiletrenovatie.

Jouw keuzes voor de beste toilet renovatie

Bij het renoveren van je toilet heb je verschillende keuzes te maken. Denk aan het type sanitair, de tegels, het kleurenschema en de afwerking. Maak keuzes die passen bij jouw smaak, budget en wensen voor comfort en kwaliteit.

“De keuzes die je maakt bij het renoveren van je toilet hebben een grote impact op het eindresultaat. Het is belangrijk om goed na te denken over wat je wilt en waar je waarde aan hecht. Zo kun je een toilet creëren dat perfect bij jouw stijl en behoeften past.”

Het type sanitair

De keuze voor het type sanitair bepaalt de functionaliteit en uitstraling van je toilet. Ga je voor een staand toilet of een hangend toilet? Wil je een standaard toiletpot of kies je voor een comfortabeler model met een softclose-bril? Neem ook de grootte van je toiletruimte mee in je overweging. Een hangend toilet kan bijvoorbeeld ruimtebesparend zijn.

De tegels

De keuze voor tegels is van invloed op de uitstraling en onderhoudsgemak van je toilet. Ga je voor keramische tegels of natuursteen? Wil je een effen kleur of een patroon? Kies ook het formaat van de tegels zorgvuldig, dit kan de ruimtelijke beleving beïnvloeden.

Het kleurenschema

Het kleurenschema van je toilet bepaalt de sfeer en harmonie. Ga je voor neutrale kleuren zoals wit of grijs, of durf je een opvallendere kleur te gebruiken? Denk ook aan de combinatie van kleuren met de tegels en het sanitair. Een goed gekozen kleurenschema kan je toilet echt tot leven brengen.

De afwerking

De afwerking van je toilet zijn de details die het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor kranen, accessoires en verlichting. Wil je een minimalistische uitstraling of juist een meer luxe en glamoureuze afwerking? Vergeet ook niet praktische aspecten zoals voldoende opbergruimte en goede ventilatie.

Tot slot

Bij het maken van al deze keuzes is het belangrijk om rekening te houden met je budget. Door vooraf een budget vast te stellen en prijzen te vergelijken, kun je de kosten beheersen en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

Keuze Effect op kosten
Type sanitair Hangend toilet kan duurder zijn dan staand toilet
Tegels Natuursteen is vaak duurder dan keramische tegels
Kleurenschema Opvallende kleuren en patronen kunnen duurder zijn
Afwerking Luxere kranen en accessoires kunnen de kosten verhogen

Conclusie

Een toilet renovatie kan variëren in kosten, afhankelijk van de omvang van de renovatie en de keuzes die je maakt. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €1.200 en €3.500. Het is belangrijk om een duidelijk plan te maken en offertes te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Een toilet renovatie brengt niet alleen een frisse uitstraling, maar ook verbeterd comfort in je huis. Het maakt je toiletruimte functioneler en esthetisch aantrekkelijker. Door het vernieuwen van tegels, sanitair en andere elementen kun je een persoonlijke touch aan je toilet geven, die past bij je smaak en stijl.

“Een toilet renovatie is een investering die zichzelf terugbetaalt in dagelijks gemak en comfort.”

De kosten voor een toilet renovatie kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van de verbouwing. Kleinschalige veranderingen kunnen minder kosten dan een volledige vernieuwing. Daarnaast spelen materiaalkeuzes en eventuele aanpassingen van het leidingwerk een rol in de totale kosten.

Het is belangrijk om een duidelijk plan te maken voordat je begint met de renovatie. Bepaal je budget en maak een lijst van de gewenste veranderingen. Vraag vervolgens offertes aan bij verschillende renovatiebedrijven om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Waar moet je rekening mee houden bij het plannen van een toilet renovatie?

 • Maak een budget: bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan de renovatie van je toilet en houd hier rekening mee tijdens het maken van materiaalkeuzes.
 • Vergelijk offertes: vraag offertes aan bij verschillende renovatiebedrijven om een idee te krijgen van de kosten en om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Kies duurzame opties: overweeg milieuvriendelijke en energiebesparende opties tijdens het renoveren van je toilet. Dit kan op lange termijn kosten besparen.
 • Neem een post onvoorzien op in je budget: houd rekening met onvoorziene kosten, zoals eventuele reparaties die tijdens de renovatie ontdekt worden.

Een toilet renovatie is een investering die niet alleen je wooncomfort verbetert, maar ook de waarde van je huis kan verhogen. Door de juiste keuzes te maken en een ervaren renovatiebedrijf in te schakelen, kun je genieten van een vernieuwde toiletruimte die perfect bij je wensen en budget past.

Kosten toilet plaatsen – Bereken Uw Prijs Nu!

De kosten voor het plaatsen van een toilet variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de keuzes die gemaakt worden. Om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen, is het raadzaam om offertes aan te vragen. Hiermee krijgt u een beter inzicht in de kosten van het toilet laten plaatsen.

De prijs van het toilet installatie project kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder:

 • De moeilijkheidsgraad van de installatie
 • De materiaalkeuze
 • De omvang van het project
 • Eventuele bijkomende werkzaamheden, zoals het aanpassen van leidingwerk

Door meerdere offertes aan te vragen, kunt u de prijzen vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen. Op deze manier kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden voor het laten plaatsen van uw toilet.

Wie kan mijn toilet verbouwen?

Als je op zoek bent naar een vakman om je toilet te verbouwen, hoef je niet verder te zoeken. Bij Homedeal hebben we een uitgebreid netwerk van erkende vakmensen die gespecialiseerd zijn in toiletverbouwingen. Of je nu een kleine renovatie wilt of een complete make-over, onze vakmensen staan klaar om je te helpen.

Wat maakt Homedeal anders? Wanneer je jouw project bij ons indient, ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van diverse vakmensen in jouw regio. Op die manier kun je eenvoudig verschillende aanbiedingen vergelijken en de juiste vakman voor jouw project kiezen. Zo ben je verzekerd van kwaliteit tegen de beste tarieven.

Onze vakmensen hebben ruime ervaring en expertise in het verbouwen van toiletten. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste trends en technieken en zorgen ervoor dat jouw toiletrenovatie voldoet aan al jouw wensen en eisen. Bovendien werken ze efficiënt en nauwkeurig, zodat je snel kunt genieten van je vernieuwde toilet.

Waarom kiezen voor Homedeal?

1. Ruime keuze: Bij Homedeal hebben we een groot aantal vakmensen in ons netwerk. Je kunt kiezen uit verschillende specialisten en hun aanbiedingen vergelijken om de beste match te vinden voor jouw project.

2. Gratis offertes: Het aanvragen van offertes is bij Homedeal helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en kunt rustig de tijd nemen om de verschillende aanbiedingen te bekijken en te vergelijken.

3. Kwaliteit gegarandeerd: Onze vakmensen zijn stuk voor stuk erkende professionals met ruime ervaring. Ze leveren vakmanschap en kwaliteit, zodat je verzekerd bent van een prachtig resultaat.

4. Bespaar tijd en moeite: Door je project bij Homedeal in te dienen, bespaar je veel tijd en moeite. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar vakmensen en offertes aan te vragen. Wij regelen alles voor je, zodat jij je kunt focussen op andere zaken.

Wil je jouw toilet laten verbouwen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij Homedeal en vind de beste vakman voor jouw project.

Vind de beste vakspecialist voor je project

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare vakman voor je toilet renovatie, ben je bij Homedeal aan het juiste adres. Homedeal biedt de mogelijkheid om gratis offertes te ontvangen van erkende vakmensen in jouw regio. Het enige wat je hoeft te doen, is je projectomschrijving delen en Homedeal zal zorgen voor de rest.

Met Homedeal heb je de mogelijkheid om de ontvangen offertes te vergelijken en de beste vakspecialist te kiezen voor jouw project. Op deze manier kun je niet alleen de kosten voor het plaatsen van een toilet in de gaten houden, maar ook de prijs van de installatie en het laten zetten van het toilet.

Homedeal garandeert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de vakmensen in het netwerk. Zo kun je met een gerust hart de renovatie van je toilet overlaten aan de beste professionals. Wacht niet langer en maak gebruik van Homedeal om de perfecte vakspecialist te vinden voor jouw toilet renovatie.