Kosten HR Glas Zetten – Bespaar Nu Energie

HR++ glas is een efficiënte manier om energie te besparen in uw woning. Het bestaat uit dubbel glas met een coating en isolerend gas tussen de platen, waardoor het beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Het plaatsen van HR++ glas kan echter kosten met zich meebrengen. Het is belangrijk om de prijzen en kosten van HR glas zetten te begrijpen voordat u een beslissing neemt. Hieronder vindt u meer informatie over de kosten en opties voor HR glas zetten.

Wat is HR++ Glas en Hoe Werkt Het?

HR++ glas, ook wel bekend als hoogrendementsglas, is een verbeterde versie van dubbel glas. Het bestaat uit twee glasplaten met een coating en isolerend gas tussen de platen. Deze extra lagen en isolerende materialen zorgen ervoor dat HR++ glas beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Het vermindert warmteverlies en helpt zo energie te besparen.

HR++ glas is verkrijgbaar in verschillende diktes en kan worden gebruikt voor zowel ramen als deuren. De combinatie van de dubbele glasplaten, de coating en het isolerende gas zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Hierdoor blijft de warmte binnen en de kou buiten, waardoor uw woning energiezuiniger wordt.

HR++ glas isoleert veel beter dan gewoon dubbel glas. Het vermindert warmteverlies tot wel 90%. Dit leidt tot lagere stookkosten en een comfortabeler binnenklimaat.

De isolerende werking van HR++ glas draagt ook bij aan geluidsisolatie. Het vermindert geluidsoverlast van buiten, waardoor u kunt genieten van een rustige en vredige woonomgeving.

Daarnaast heeft HR++ glas nog een ander voordeel: het voorkomt condensvorming op de ramen. Doordat de binnenruit van HR++ glas warmer blijft dan bij gewoon dubbel glas, zal er minder condens op de ramen ontstaan.

Werking van HR++ Glas

De isolerende werking van HR++ glas is te danken aan de combinatie van verschillende factoren:

 • De dubbele glasplaten: deze vormen een barrière tegen warmteoverdracht.
 • De coating: een dun laagje metaal dat op één zijde van het glas is aangebracht. Deze coating reflecteert de warmte terug de ruimte in en voorkomt dat warmte naar buiten kan ontsnappen.
 • Het isolerende gas: meestal argon of krypton, dat tussen de glasplaten wordt ingespoten. Dit gas fungeert als een extra isolatielaag en vermindert warmteoverdracht via geleiding.

Samen zorgen deze elementen ervoor dat HR++ glas veel beter isoleert dan gewoon dubbel glas, waardoor het energiebesparing oplevert en uw woongenot verhoogt.

Om een beter beeld te krijgen van hoe HR++ glas werkt, bekijk onderstaande illustratie:

Door te kiezen voor HR++ glas kunt u dus profiteren van een energiezuinigere woning, lagere stookkosten, betere geluidsisolatie en minder condensvorming op de ramen. Het is een duurzame investering die bijdraagt aan het verbeteren van het comfort en de waarde van uw woning.

Kosten van HR Glas Zetten

De kosten van HR glas zetten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ramen, het type woning en de benodigde hoeveelheid glas. Over het algemeen liggen de kosten voor HR++ glas tussen de € 100 en € 150 per vierkante meter. Het is ook mogelijk om de kosten van HR glas te berekenen op basis van de totale oppervlakte van de ramen die moeten worden vervangen. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters om de beste prijs te krijgen.

De kosten van HR glas zetten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten zijn:

 • Grootte van de ramen: Hoe groter de ramen, hoe meer glas er nodig is, wat van invloed kan zijn op de totale kosten.
 • Type woning: Verschillende woningtypes hebben mogelijk verschillende eisen en vereisen mogelijk extra werkzaamheden, wat de kosten kan beïnvloeden.
 • Benodigde hoeveelheid glas: Afhankelijk van het aantal ramen dat moet worden vervangen, kan de totale hoeveelheid glas variëren, wat de kosten kan beïnvloeden.

Bij het bepalen van de kosten van HR glas zetten is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters. Op deze manier kunt u een beter inzicht krijgen in de prijzen en de beste deal vinden. Vergeet niet dat het belangrijk is om niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het geleverde werk en de garanties die worden geboden.

Hoe de kosten van HR glas zetten te berekenen?

Om de kosten van HR glas zetten te berekenen, kunt u de volgende formule gebruiken:

Kosten = (Oppervlakte van de ramen in m²) x (Prijs per m²)

De oppervlakte van de ramen in vierkante meters kan worden berekend door de breedte en hoogte van elk raam te meten. Vermenigvuldig vervolgens de breedte en hoogte om de oppervlakte te krijgen. Tel alle oppervlaktes van de ramen bij elkaar op om de totale oppervlakte te bepalen.

De prijs per vierkante meter (m²) kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de glaszetter en het type HR glas dat u kiest.

Een professionele glaszetter kan u helpen bij het bepalen van de exacte kosten van HR glas zetten op basis van uw specifieke situatie.

Voorbeeldkosten van HR Glas Zetten

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de geschatte kosten van HR glas zetten voor verschillende woningtypes:

Woningtype Geschatte kosten HR++ glas
per vierkante meter
Appartement € 100 – € 130
Tussenwoning € 110 – € 140
Hoekwoning € 120 – € 150
Vrijstaande woning € 130 – € 160

Houd er rekening mee dat dit slechts schattingen zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen variëren. Het is altijd raadzaam om specifieke offertes aan te vragen bij glaszetters om nauwkeurige prijsinformatie te verkrijgen.

Over het algemeen leveren de kosten van HR glas zetten een goede investering op vanwege de energiebesparing en andere voordelen die het biedt. Het is belangrijk om de kosten zorgvuldig te overwegen en offertes te vergelijken om de beste prijs te krijgen voor uw HR glas zetten project.

kosten hr++ glas

Subsidies en Financieringsopties voor HR Glas Zetten

Om de kosten van HR glas zetten te verlagen, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor subsidies en financieringsopties. Er zijn verschillende lokale en nationale subsidies beschikbaar die u kunnen helpen de kosten te verlagen. Daarnaast kunt u ook kijken naar financieringsopties zoals leningen of hypotheekuitbreidingen om de kosten van het plaatsen van HR glas te dekken. Het is de moeite waard om te onderzoeken welke opties beschikbaar zijn in uw regio.

Verschillende Subsidies voor HR Glas Zetten

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar die u kunnen helpen bij het financieren van het plaatsen van HR glas. Een voorbeeld van een nationale subsidie is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie is bedoeld voor woningeigenaren die energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van HR glas, willen nemen. Daarnaast zijn er ook regionale en lokale subsidieprogramma’s die specifiek gericht zijn op energiebesparing en duurzaamheid.

Het is belangrijk om te controleren welke subsidies er beschikbaar zijn in uw regio. Neem contact op met uw gemeente of energieadviseur om te achterhalen welke subsidies u kunt aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Financieringsopties voor HR Glas Zetten

Naast subsidies kunt u ook kijken naar financieringsopties om de kosten van het plaatsen van HR glas te dekken. Een van de mogelijkheden is het afsluiten van een lening voor energiebesparende maatregelen. Verschillende banken en financiële instellingen bieden speciale leningen aan voor het verduurzamen van uw woning, waaronder het plaatsen van HR glas.

“Financieringsopties zoals leningen voor energiebesparende maatregelen kunnen een interessante optie zijn om de kosten van HR glas zetten te financieren. Het is raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken en goed te kijken naar de voorwaarden en rentetarieven.”

Een andere financieringsoptie is het verhogen van uw hypotheek voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een hypotheekuitbreiding of een speciale duurzaamheidslening. Het voordeel van het verhogen van uw hypotheek is dat u de kosten van het plaatsen van HR glas kunt spreiden over een langere periode.

Advies en Begeleiding

Het verkrijgen van subsidies en het regelen van financieringsopties kan soms ingewikkeld zijn. Het is daarom verstandig om advies en begeleiding te zoeken bij een energieadviseur of een specialist op het gebied van duurzaamheid. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van de juiste subsidieprogramma’s en het aanvragen van financieringsopties.

hr glas plaatsen

Door gebruik te maken van subsidies en financieringsopties kunt u de kosten van HR glas zetten verlagen en toch profiteren van de voordelen van energiebesparing en comfort in uw woning.

Besparing en Terugverdientijd van HR Glas Zetten

Het vervangen van gewoon dubbel glas door HR++ glas kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en lagere stookkosten. Volgens schattingen kan het plaatsen van HR++ glas in een gemiddelde hoekwoning jaarlijks ongeveer € 100 aan energiekosten besparen. De exacte besparing hangt echter af van verschillende factoren, waaronder het type woning, de gasprijs en het huidige isolatieniveau van uw huis. De terugverdientijd van HR glas zetten varieert doorgaans tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van de besparingen en kosten.

HR++ glas is een investering die op de lange termijn renderend kan zijn. Door de verbeterde isolatie helpt het de warmte in uw huis beter vast te houden, waardoor u minder hoeft te stoken en dus energie bespaart. Dit leidt tot lagere energiekosten en een vermindering van de CO2-uitstoot.

De terugverdientijd is de periode waarin de kosten van de investering worden gecompenseerd door de besparingen op energiekosten. Hoewel de exacte terugverdientijd kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, kunt u over het algemeen verwachten dat HR glas zetten zich binnen 10 tot 15 jaar terugverdient.

“Door HR++ glas te plaatsen in mijn woning heb ik gemerkt dat mijn energiekosten aanzienlijk zijn gedaald. Ik zie nu al het verschil in mijn maandelijkse rekeningen. Ik ben erg blij met de besparing en zou HR glas zetten aan iedereen aanbevelen.”

Investeringen in energiebesparende maatregelen zoals HR glas zetten kunnen niet alleen uw energiekosten verlagen, maar ook de waarde van uw woning verhogen. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energie-efficiënte woningen, en een hoger energielabel kan uw woning aantrekkelijker maken op de markt.

Bij het overwegen van de besparing en terugverdientijd van HR glas zetten is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken van uw woning en de kosten van het plaatsen van HR++ glas. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters om een beter beeld te krijgen van de tarieven en kosten voor het plaatsen van HR glas.

Factor Invloed op besparing Terugverdientijd
Type woning Gas- en warmtebehoeften kunnen verschillen per woningtype. Kan de terugverdientijd beïnvloeden.
Huidig isolatieniveau Een hoger isolatieniveau kan leiden tot grotere besparingen. Kortere terugverdientijd.
Gasprijs Hogere gasprijzen kunnen de besparingen vergroten. Kan de terugverdientijd beïnvloeden.

Voordelen van HR Glas Zetten

Het plaatsen van HR glas biedt verschillende voordelen. Naast energiebesparing kan HR++ glas ook zorgen voor meer comfort in huis. Het helpt de temperatuur beter te reguleren en vermindert tocht en condensatie op ramen. Bovendien kan het de waarde van uw woning verhogen en bijdragen aan een beter energielabel. Door HR glas te zetten, investeert u in de energie-efficiëntie en de duurzaamheid van uw woning.

hr glas voordelen

 • Energiebesparing: HR glas heeft een betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas, waardoor u kunt besparen op stookkosten.
 • Comfort: Het reguleert de temperatuur beter in huis, waardoor het comfortabeler wordt om binnenshuis te zijn.
 • Tocht en condensatie verminderen: HR glas helpt tocht en condensatie op ramen te verminderen, wat de levensduur van uw kozijnen kan verlengen.
 • Waardeverhoging: Het plaatsen van HR glas kan de waarde van uw woning verhogen, vooral in een markt waar energie-efficiëntie steeds belangrijker wordt.
 • Beter energielabel: Door HR glas te zetten, kunt u mogelijk een beter energielabel voor uw huis krijgen, wat aantrekkelijker is voor potentiële kopers.

Met al deze voordelen is het plaatsen van HR glas een geweldige investering voor uw woning en het milieu.

Kosten van HR Glas Zetten voor Verschillende Woningtypes

De kosten van het zetten van HR glas kunnen variëren afhankelijk van het type woning. Over het algemeen geldt dat grotere woningen hogere kosten met zich kunnen meebrengen. Hieronder vindt u een overzicht van geschatte kosten van HR++ glas in bestaande kozijnen voor verschillende woningtypes:

Type woning Geschatte kosten HR++ glas
Appartement € 1.500 – € 3.000
Tussenwoning € 2.500 – € 5.000
Hoekwoning € 3.000 – € 6.000
Twee-onder-een-kapwoning € 4.500 – € 8.000
Vrijstaande woning € 6.000 – € 12.000

Houd er rekening mee dat bovenstaande kosten slechts een indicatie zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ramen, de staat van de kozijnen en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn. Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor het zetten van HR glas in uw specifieke situatie.

Bron afbeelding: hr glas plaatsen kosten

HR Glas Zetten versus Dubbel Glas: Wat is het verschil?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met lucht ertussen, terwijl HR++ glas ook een coating en isolerend gas bevat. Het verschil in isolatievermogen zorgt ervoor dat HR++ glas beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Hierdoor kan HR++ glas zorgen voor meer energiebesparing en comfort in huis.

HR++ glas is een verbeterde versie van dubbel glas met een hogere isolatiewaarde. Het bevat een coating die warmteverlies minimaliseert en isolerend gas tussen de glasplaten dat de warmteoverdracht verder vermindert. Door deze extra lagen en isolatiematerialen biedt HR++ glas betere thermische prestaties in vergelijking met gewoon dubbel glas.

De isolerende eigenschappen van HR++ glas maken het een populaire keuze bij het vervangen van enkel glas of gewoon dubbel glas. Door de verbeterde isolatie kan HR++ glas helpen om de energiekosten te verlagen en zorgt het voor een comfortabeler binnenklimaat.

Hoewel dubbel glas al een goede isolator is ten opzichte van enkel glas, biedt HR++ glas extra voordelen door de technologische verbeteringen in de coating en het isolerende gas. Hierdoor is HR++ glas vaak de beste keuze bij het zetten van HR glas, vanwege de hogere isolatiewaarde en de energiebesparingen die het kan opleveren.

hr glas zetten

Vergelijking tussen Dubbel Glas en HR Glas

Dubbel Glas HR++ Glas
Samenstelling Twee glasplaten met lucht ertussen Twee glasplaten met coating en isolerend gas ertussen
Isolatievermogen Goed Beter dan gewoon dubbel glas
Energiebesparing Beperkt Meer energiebesparing
Comfort Minder warmte-isolatie Betere thermische prestaties, minder warmteverlies
Prijs Goedkoper dan HR++ glas Iets duurder dan dubbel glas, maar betere rendement op lange termijn

Uit de vergelijking blijkt dat HR++ glas superieure isolerende eigenschappen heeft in vergelijking met gewoon dubbel glas. Het biedt betere energiebesparing, verbeterd comfort en een hogere thermische efficiëntie. Hoewel de initiële kosten van HR glas zetten iets hoger kunnen zijn dan bij dubbel glas, wegen de voordelen op de lange termijn vaak op tegen de extra investering.

Het is belangrijk om te overwegen wat uw specifieke behoeften zijn bij het vervangen van glas. Als energiebesparing en comfort belangrijke factoren zijn, kan HR++ glas de beste keuze zijn. Een professionele glaszetter kan u ook adviseren over de beste opties voor uw woning en budget.

Conclusie

Het plaatsen van HR glas kan initieel kosten met zich meebrengen, maar het biedt vele voordelen voor uw woning en uw portemonnee. Met HR++ glas kunt u energie besparen en genieten van verbeterd comfort in huis. Daarnaast kan HR glas zetten ook de waarde van uw woning verhogen. Hoewel de exacte besparing en terugverdientijd kunnen variëren, is het over het algemeen een investering die op de lange termijn de moeite waard kan zijn.

Vooral in een tijd waarin energie-efficiëntie en duurzaamheid steeds belangrijker worden, is het verstandig om te overwegen om HR glas te plaatsen. Door offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters, kunt u een beter inzicht krijgen in de kosten en opties voor HR glas zetten. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen en profiteren van de voordelen die HR glas u te bieden heeft.

Kortom, hoewel er initiële kosten zijn verbonden aan het plaatsen van HR glas, kunnen de besparingen op energiekosten en het verhoogde comfort op de lange termijn de investering rechtvaardigen. Overweeg om HR glas te zetten en geniet van de voordelen voor uw woning en het milieu.