Kosten CV Ketel Kopen en Installeren – Overzicht

Je bent van plan een nieuwe cv-ketel te kopen om meer warm water en een beter verwarmd huis te hebben. De oude cv-ketel doet het niet goed genoeg meer en heeft niet genoeg capaciteit. Je moet alleen nog weten wat het je gaat kosten, maar nergens vind je een duidelijk antwoord. Daarom heeft Homedeal de prijzen voor jou bijeengebracht en er een compleet overzicht van gemaakt.

Gemiddeld kost een nieuwe cv-ketel met CW4 en 13 liter per minuut €1.500, inclusief plaatsing. Deze factoren hebben invloed op de cv-ketel kosten: CW-waarde, aantal liter per minuut, type cv-ketel en merk. Hierdoor lopen de cv-ketel prijzen uiteen van €900 tot €3.000.

Wat kost een cv-ketel?

Een nieuwe cv-ketel kopen is een investering waarbij de kosten een belangrijke rol spelen. Gemiddeld kost een nieuwe cv-ketel met CW4 en 13 liter per minuut €1.500, inclusief plaatsing. Er zijn echter verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van een cv-ketel, waaronder:

 • CW-waarde: De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel kan leveren. Hoe hoger de CW-waarde, hoe hoger de prijs van de cv-ketel.
 • Aantal liter per minuut: Het gewenste aantal liters warm water per minuut bepaalt mede de prijs van de cv-ketel.
 • Type cv ketel: Er zijn verschillende soorten cv-ketels, zoals conventionele ketels, vr-ketels, hr-ketels en HRe ketels. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse.
 • Merk: Het merk van de cv-ketel kan ook invloed hebben op de kosten. Bekende merken zoals Remeha, Vaillant en Nefit vragen vaak een hogere prijs dan minder bekende merken.

Als gevolg van deze factoren kunnen de prijzen van cv-ketels variëren van €900 tot €3.000. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel rekening te houden met je persoonlijke behoeften, budget en energie-efficiëntie. Een professionele cv-installateur kan je adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze.

cv ketel kopen en installeren kosten

Prijsvoorbeelden

In het kostenoverzicht zie je verschillende gemiddelde cv ketel kosten. Met welke prijs moet jij rekening houden? Ontdek het aan de hand van onderstaande cv ketel prijsvoorbeelden:

 • CW1: €900 – €1.400
 • CW2: €1.100 – €1.600
 • CW3: €1.200 – €1.800
 • CW4: €1.400 – €2.000
 • CW5: €1.800 – €2.600
 • CW6: €2.400 – €3.000

cv ketel prijsvergelijking

Met deze prijsvoorbeelden kun je een beter idee krijgen van de kosten die gepaard gaan met het kopen en installeren van een nieuwe cv-ketel. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de capaciteit (uitgedrukt in CW-waarde) en het merk van de ketel.

Opbouw van cv-ketel prijzen

De kostprijs van een nieuwe cv-ketel bestaat niet alleen uit de prijs van de ketel zelf, maar ook uit de installatiekosten. De gemiddelde installatiekosten liggen tussen de €500 en €900 en de gemiddelde installatie duurt ongeveer 4 uur.

Door cv-ketel offertes op te vragen en te vergelijken, kun je besparen op de installatiekosten.

Onderdeel Gemiddelde kosten
Ketel prijs €900 – €3.000
Installatie kosten €500 – €900
Totaal €1.400 – €3.900

De totale kosten voor het kopen en installeren van een nieuwe cv-ketel variëren dus gemiddeld tussen de €1.400 en €3.900, afhankelijk van het type ketel, merk en installatie. Het is zinvol om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken om de beste prijs te vinden.

cv ketel installatiekosten

Welke keuzes hebben invloed op een nieuwe cv-ketel prijs?

Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel heb je verschillende keuzes die invloed hebben op de prijs. Je kunt kiezen uit verschillende soorten ketels, zoals conventionele ketels, vr-ketels, hr-ketels en HRe ketels. Daarnaast kun je kiezen voor een soloketel of een combiketel. Ook het merk en de CW-waarde van de ketel bepalen mede de prijs. Andere keuzes die kosten kunnen beïnvloeden zijn extra opties zoals een complete CV-installatie, radiatoren, een boiler, een zonneboiler of een slimme thermostaat.

De keuze voor het type ketel is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs van een nieuwe cv-ketel. Conventionele ketels zijn doorgaans goedkoper in aanschaf, maar hebben vaak een lager rendement. VR-ketels zijn iets duurder, maar hebben een hoger rendement. HR-ketels en HRe-ketels zijn over het algemeen duurder, maar bieden een nog hoger rendement en zijn energiezuiniger. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van jouw specifieke behoeften en budget.

Bij de keuze tussen een soloketel en een combiketel zijn er ook kostenoverwegingen. Een soloketel verwarmt alleen het water in de cv-installatie en wordt vaak gecombineerd met een losse boiler voor warm water in de keuken en badkamer. Een combiketel daarentegen verwarmt zowel het water in de cv-installatie als het warme water voor gebruik in keuken en badkamer. Een combiketel is meestal duurder in aanschaf, maar kan op de lange termijn kosten besparen door het elimineren van de noodzaak voor een aparte boiler.

Het merk van de cv-ketel is ook een belangrijke factor bij de prijsbepaling. Er zijn verschillende merken op de markt, elk met hun eigen prijsniveau en kwaliteit. Merken zoals AWB, Ferroli, Intergas en Remeha bieden vaak cv-ketels aan in het lagere prijssegment, terwijl merken zoals Bosch, Daalderop en Vaillant zich bevinden in het middensegment. Merken zoals Atag en Nefit worden vaak beschouwd als premium merken met een hogere prijsklasse.

Extra opties

Naast het type ketel, de keuze tussen solo en combi en het merk, kunnen extra opties ook invloed hebben op de prijs van een nieuwe cv-ketel. Denk bijvoorbeeld aan een complete CV-installatie met alle benodigde leidingen en radiatoren. Ook het toevoegen van een boiler of zonneboiler kan de prijs verhogen. Daarnaast zijn er slimme thermostaten beschikbaar die de verwarming efficiënter kunnen regelen en daarmee energie kunnen besparen. Deze extra opties kunnen bijdragen aan het comfort en de energiezuinigheid van je verwarmingssysteem, maar ze hebben wel invloed op de totale kosten.

Een overzicht van de keuzes die invloed hebben op de prijs:

 • Type ketel: conventioneel, VR, HR of HRe ketel
 • Solo of combi
 • Merk van de ketel
 • Extra opties zoals een complete CV-installatie, radiatoren, boiler, zonneboiler of slimme thermostaat

Door zorgvuldig na te denken over deze keuzes en de verschillende mogelijkheden te vergelijken, kun je de beste cv-ketel vinden die past bij jouw behoeften en budget. Vergeet niet dat de prijs niet altijd het enige criterium hoeft te zijn; het is belangrijk om ook te kijken naar de kwaliteit, energiezuinigheid en garantie van de ketel om een weloverwogen beslissing te nemen.

cv ketel

Wat zijn de kosten van verschillende soorten cv-ketels?

De kosten van verschillende soorten cv-ketels kunnen variëren. Hieronder staan enkele voorbeelden van gemiddelde prijzen:

 • Vr-ketel: solo €800 – €1.200, combi €1.000 – €1.400
 • Hr-ketel: solo €1.500 – €2.500, combi €1.800 – €3.000
 • HRe-ketel: €8.000 – €12.000

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen verschillen per cv-monteur.

Welke cv-ketel past bij jouw situatie?

Het kiezen van de juiste cv-ketel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning en je warmwaterbehoefte. Een ervaren cv-monteur kan je hierbij adviseren en de beste optie voor jouw situatie bepalen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de energie-efficiëntie van de ketel en de mogelijke besparingen op je energierekening.

“Een goede cv-ketel kan helpen om je huis efficiënt en comfortabel te verwarmen. Het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitsketel die past bij jouw behoeften en budget.”

Subsidies en financieringsopties

Naast de aanschaf van de cv-ketel zijn er ook subsidies en financieringsopties beschikbaar om de kosten te verlagen. Er zijn verschillende gemeentelijke en landelijke subsidies waar je mogelijk recht op hebt. Ook bieden sommige energieleveranciers aantrekkelijke financieringsmogelijkheden, waardoor je de kosten kunt spreiden over een langere periode.

Neem contact op met een cv-installateur om de mogelijkheden voor subsidies en financiering te bespreken.

Wat zijn de kosten van verschillende merken cv-ketels?

Wanneer je een cv-ketel wilt kopen, heb je de keuze uit verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen prijsniveau en kwaliteitsniveau. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire cv-ketelmerken en hun gemiddelde prijsklasse:

Merk Prijsklasse
AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800 – €1.100
Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000 – €1.300
Atag, Nefit €1.300 – €1.700

Het is belangrijk op te merken dat dit gemiddelde prijzen zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de specifieke ketelconfiguratie, installatiekosten en eventuele extra functies die je wilt toevoegen.

cv-ketel merken

Een cv-ketel van een gerenommeerd merk kan een goede investering zijn, omdat deze vaak betrouwbaarheid en kwaliteit biedt. Echter, het is altijd verstandig om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken en advies in te winnen bij een professionele installateur om de beste keuze te maken die past bij jouw specifieke behoeften.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een nieuwe cv-ketel het meest?

De kosten van een nieuwe cv-ketel worden bepaald door verschillende factoren. Het gekozen type en merk van de ketel, de complexiteit van de installatie en eventuele extra functies die je nodig hebt, hebben allemaal invloed op de prijs.

Meer geavanceerde systemen zullen over het algemeen meer kosten dan standaardmodellen. Echter, deze geavanceerde systemen kunnen op de lange termijn voordeliger zijn, omdat ze vaak energiezuiniger zijn en daarmee kunnen zorgen voor lagere energiekosten.

Een energiezuinige cv-ketel investering kan dus samengaan met lagere maandelijkse energierekeningen, waardoor je uiteindelijk geld kunt besparen.

Daarom is het belangrijk om te overwegen welke functies je nodig hebt en hoe deze de efficiëntie en prestaties van je verwarmingssysteem zullen beïnvloeden. Het is verstandig om advies in te winnen bij een professionele cv-ketel installateur om de juiste keuze te maken voor jouw situatie.

Een wijze beslissing bij de aanschaf van een cv-ketel kan op de lange termijn resulteren in lagere kosten en een betere verwarmingservaring in jouw huis.

Factoren Invloed op de kosten
Type cv-ketel Zal de prijs variëren, afhankelijk van het systeem, zoals een conventionele ketel, vr-ketel, hr-ketel of HRe ketel.
Merk Verschillende merken hebben verschillende prijsklassen. De keuze voor een merk kan dus invloed hebben op de kosten.
Installatiecomplexiteit Een complexe installatie kan meer arbeid en tijd vereisen, wat de kosten kan verhogen.
Extra functies Extra functies zoals een complete CV-installatie, radiatoren, een boiler, een zonneboiler of een slimme thermostaat kunnen de kosten verhogen.

Is het mogelijk om te besparen op de kosten van mijn nieuwe cv-ketel?

Jazeker, het is aan te raden om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken, te kiezen voor een model dat past bij jouw specifieke behoeften en te informeren naar beschikbare subsidies of financieringsopties. Een energiezuinige ketel kan ook leiden tot lagere maandelijkse energierekeningen.

Een andere manier om te besparen is door te kijken naar de installatiekosten. Sommige installateurs hanteren lagere tarieven dan anderen, dus het loont de moeite om offertes op te vragen en prijzen te vergelijken. Ook de duur van de installatie kan verschillen, waardoor de arbeidskosten kunnen variëren.

Bovendien is het belangrijk om te overwegen of je extra opties nodig hebt, zoals een zonneboiler of een slimme thermostaat. Hoewel deze extra kosten met zich meebrengen, kunnen ze op de lange termijn leiden tot energiebesparingen en lagere kosten.

“Door offertes op te vragen, merken en prijzen te vergelijken, en te kijken naar subsidies en financieringsopties, kun je besparen op de kosten van je nieuwe cv-ketel.”

Een energiezuinige cv-ketel kan zowel goed zijn voor het milieu als voor je portemonnee. Deze ketels verbruiken minder energie en kunnen dus leiden tot lagere maandelijkse energierekeningen. Daarnaast zijn er vaak subsidies beschikbaar voor het aanschaffen van een energiezuinige ketel.

Als laatste tip is het aan te raden om regelmatig onderhoud te laten plegen aan je cv-ketel. Een goed onderhouden ketel werkt efficiënter en heeft een langere levensduur, waardoor je uiteindelijk kosten kunt besparen.

Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken voordat je een nieuwe cv-ketel koopt. Door goed geïnformeerd te zijn en de juiste keuzes te maken, kun je besparen op de kosten en genieten van een efficiënte en betrouwbare verwarmingsoplossing voor je huis.

Conclusie

Het kiezen van de juiste cv-ketel is cruciaal voor de kosten van je nieuwe installatie. Verschillende factoren, zoals de CW-waarde, het type ketel, het merk en extra opties, beïnvloeden de prijs. Door offertes op te vragen, merken en prijzen te vergelijken, en te kijken naar subsidies en financieringsopties, kun je besparen op de kosten.

Het is ook belangrijk om te kijken naar het rendement en de besparingsmogelijkheden van een energiezuinige ketel. Door te investeren in een energiezuinige cv-ketel kun je niet alleen geld besparen op je maandelijkse energierekeningen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Het vinden van een betrouwbare cv-ketel installateur is essentieel bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke behoeften. Een ervaren installateur kan je niet alleen helpen bij het selecteren van de juiste ketel, maar ook bij het geven van advies op maat. Vraag direct een offerte aan en ontdek de mogelijkheden voor jouw nieuwe cv-ketel.