Dakgoot Herstellen Lekkage – Snelle Oplossingen

Dakgoten gaan regelmatig stuk en hebben vaak last van lekkage. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen als uw dakgoot problemen vertoont, omdat waterschade kostbaar kan zijn om op te lossen. Gelukkig kunt u vaak zelf eenvoudig uw dakgoot repareren. In dit artikel bespreken we een aantal snelle en effectieve manieren om een lekkende dakgoot te herstellen.

dakgoot herstellen lekkage

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Zorg voor goede voorbereiding voordat u de dakgoot repareert, inclusief het schoonmaken en drogen van de goot.
 • Vloeibaar rubber en EPDM zijn beide goede opties om een lekkende dakgoot te repareren.
 • Waterdichte spray en vloeibaar zink zijn andere alternatieven die gemakkelijk aan te brengen zijn.
 • Tapes, zoals Berkleba Brut Tape en T-Rex Waterdichte Tape, kunnen kleine lekkages snel oplossen.
 • Vergeet niet regelmatig uw dakgoten schoon te maken en te onderhouden om lekkages te voorkomen.
 • Controleer uw opstalverzekering om te zien of de schade aan uw dakgoot gedekt is.

Voorbereiding van een dakgootreparatie

Voordat u begint met het repareren van uw dakgoot, is het van groot belang om de juiste voorbereidingen te treffen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de reparatie soepel verloopt en een langdurig resultaat oplevert. Hier zijn enkele belangrijke stappen die u moet volgen bij de voorbereiding van een dakgootreparatie.

 1. Schoonmaken van de dakgoot: Voordat u kunt beginnen met het repareren van uw dakgoot, moet deze grondig worden schoongemaakt. Verwijder bladeren, takken en ander vuil dat zich in de goot heeft opgehoopt. Gebruik hiervoor een schep of een tuinslang met een sterke waterstraal. Dit zorgt ervoor dat de reparatieplek goed toegankelijk is en dat de reparatiematerialen goed hechten aan de dakgoot.
 2. Drogen van de dakgoot: Nadat de dakgoot is schoongemaakt, moet deze goed worden gedroogd voordat u begint met de reparatie. Dit voorkomt dat er vocht in de reparatiematerialen trekt en zorgt ervoor dat de reparatieplek optimaal kan hechten. Gebruik een doek of een föhn om de dakgoot grondig te drogen.
 3. Vuil verwijderen: Controleer de dakgoot nogmaals op vuilresten en verwijder deze indien nodig. Zelfs kleine vuildeeltjes kunnen de hechting van de reparatiematerialen belemmeren. Verwijder vuil met behulp van een borstel of een doek.

Tijdens het voorbereidingsproces is het belangrijk om beschermende handschoenen te dragen om uw handen te beschermen tegen vuil en mogelijke scherpe randen. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zorgt voor een veilige en efficiënte reparatie.

Dakgoot repareren met vloeibaar rubber

Een effectieve manier om een lekkende dakgoot te repareren is door het gebruik van vloeibaar rubber. Dit is een waterdichte coating die met een kwast wordt aangebracht en na uitharding een rubberen laag vormt. Het vloeibaar rubber zorgt voor een duurzame afdichting van de dakgoot, waardoor lekkages worden voorkomen.

Om het vloeibaar rubber goed te laten hechten, is het belangrijk om het te repareren gedeelte van de dakgoot licht op te schuren met schuurpapier. Dit zorgt voor een ruw oppervlak waarop het vloeibaar rubber beter kan hechten. Het is raadzaam om handschoenen te dragen tijdens het schuren om je handen te beschermen.

Na het schuren kan het vloeibaar rubber worden aangebracht met een kwast. Zorg ervoor dat je gelijkmatig en in dunne lagen werkt, zodat de laagdikte consistent is. Het is aan te raden om meerdere lagen vloeibaar rubber aan te brengen, zodat de dakgoot volledig waterdicht wordt.

Tip: Zorg ervoor dat de dakgoot goed is schoongemaakt voordat je het vloeibaar rubber aanbrengt. Verwijder bladeren, vuil en andere verontreinigingen om een optimale hechting te garanderen.

Na het aanbrengen van het vloeibaar rubber moet het voldoende tijd krijgen om te drogen en uit te harden. De droogtijd kan variëren afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, maar meestal duurt het enkele uren tot een dag voordat het volledig uitgehard is.

Vloeibaar rubber biedt een duurzame oplossing voor het repareren van lekkende dakgoten. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, UV-straling en temperatuurschommelingen. Hierdoor blijft de dakgoot beschermd tegen lekkages en kunnen verdere schade en waterschade worden voorkomen.

Voordelen van vloeibaar rubber:

 • Waterdichte coating voor dakgoten
 • Duurzaam en bestand tegen weersinvloeden
 • Eenvoudig aan te brengen met een kwast
 • Vormt een rubberen laag na uitharding
 • Meerdere lagen zorgen voor een goede laagdikte en afdichting

Door gebruik te maken van vloeibaar rubber kun je zelf eenvoudig een lekkende dakgoot repareren en verdere schade voorkomen. Het zorgt voor een waterdichte coating en biedt een duurzame oplossing. Vergeet niet om de dakgoot goed schoon te maken en het te repareren gedeelte licht op te schuren voordat je het vloeibaar rubber aanbrengt.

Dakgoot repareren met EPDM

Een andere optie om een dakgoot te repareren is door het gebruik van EPDM. Vooral als de dakgoot zelf gemaakt is van EPDM, is dit een geschikte en duurzame oplossing. De beschadigde plekken en het stuk EPDM moeten worden schoongemaakt en licht worden opgeschuurd met schuurpapier. Vervolgens wordt de EPDM op maat gesneden en met EPDM lijm op de beschadigde plek geplakt. Na het uitharden van de lijm is de dakgoot weer waterdicht.

dakgoot repareren met EPDM

EPDM is een veelgebruikt materiaal voor dakgoten vanwege zijn waterdichtheid en duurzaamheid. Het heeft een lange levensduur en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het repareren van een EPDM dakgoot is relatief eenvoudig en vereist geen dure materialen.

Voordat je begint met het repareren van de dakgoot, is het belangrijk om het beschadigde gedeelte goed schoon te maken. Verwijder vuil en stof om ervoor te zorgen dat de EPDM lijm goed kan hechten. Gebruik schuurpapier om het oppervlak licht op te schuren, zodat de lijm beter kan hechten.

Snijd vervolgens een stuk EPDM op maat dat groot genoeg is om de beschadigde plek volledig te bedekken. Breng een dunne laag EPDM lijm aan op zowel het stuk EPDM als de beschadigde plek in de dakgoot. Plaats het stuk EPDM op de beschadigde plek en druk stevig aan om ervoor te zorgen dat het goed hecht.

Laat de EPDM lijm volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit zorgt ervoor dat de reparatie stevig en waterdicht is. Controleer na het uitharden van de lijm of de reparatie goed is afgedicht en dat er geen lekkages meer zijn.

Met de juiste materialen en een beetje tijd en moeite kun je zelf je dakgoot repareren met EPDM. Het is een kosteneffectieve oplossing en kan de levensduur van je dakgoot verlengen.

Lekkende dakgoot repareren met een waterdichte spray

Kleinere lekkages in een dakgoot kunnen snel en eenvoudig worden gerepareerd met een waterdichte spray, zoals de Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht. Deze spray kan nauwkeurig worden aangebracht en vormt na uitharding een duurzame, elastische en waterdichte coating. Door de spray op het lek aan te brengen en meerdere lagen aan te brengen, kan de lekkende dakgoot snel worden gerepareerd.

Wanneer u te maken heeft met een lekkende dakgoot, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere waterschade te voorkomen. Met de waterdichte spray Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht kunt u dit probleem eenvoudig oplossen. Deze spray is speciaal ontwikkeld voor het repareren van lekkages in dakgoten en biedt een duurzame oplossing die lang meegaat.

De Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht is een hoogwaardige waterdichte spray die gemakkelijk te gebruiken is. Het kan nauwkeurig worden aangebracht op de beschadigde plekken in de dakgoot, waardoor de lekkage effectief wordt gedicht. Na uitharding vormt de spray een elastische en waterdichte coating die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Het repareren van een lekkende dakgoot met de Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht is eenvoudig. Volg de onderstaande stappen:

 1. Maak de dakgoot grondig schoon en verwijder vuil en bladeren.
 2. Zorg ervoor dat de dakgoot volledig droog is voordat u de spray aanbrengt.
 3. Schud de Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht goed voor gebruik.
 4. Breng de spray gelijkmatig aan op de beschadigde plekken in de dakgoot.
 5. Laat de spray volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking.
 6. Breng indien nodig meerdere lagen aan voor een optimale waterdichtheid.

Met de Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht kunt u kleine lekkages in dakgoten snel en effectief repareren. Deze waterdichte spray biedt een duurzame oplossing die lang meegaat, waardoor u kunt genieten van een lekvrije dakgoot zonder de kosten en moeite van het vervangen van de gehele goot.

Voordelen van de Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht
– Snelle en eenvoudige reparatie van lekkende dakgoten
– Duurzame en waterdichte coating na uitharding
– Bestand tegen verschillende weersomstandigheden
– Gemakkelijk en nauwkeurig aan te brengen
– Langdurige oplossing zonder de hele dakgoot te hoeven vervangen

Met de Tec7 WP7-201 Instant Waterdicht kunt u lekkages in dakgoten snel en efficiënt repareren, waardoor verdere schade en kosten worden voorkomen. Zorg ervoor dat u altijd de gebruiksaanwijzing volgt en neem indien nodig contact op met een professionele dakgoot specialist voor advies en ondersteuning.

Dakgoot repareren met vloeibaar zink

Voor het renoveren van een zinken dakgoot kan vloeibaar zink een uitstekende oplossing zijn. Een populair product is de Frencken Gietgoot, een vloeibare zinkdakgoot die eenvoudig met een kwast aangebracht kan worden.

Het vloeibare zink vormt na uitharding een homogene zinkkleurige massa die bestand is tegen UV-straling en temperatuurswisselingen. Hierdoor is het een duurzame oplossing voor het repareren en renoveren van een dakgoot.

Met vloeibaar zink kunnen beschadigde plekken in de dakgoot effectief worden gerepareerd, waardoor de dakgoot weer waterdicht wordt.

De Frencken Gietgoot is speciaal ontwikkeld voor gebruik buitenshuis en is milieuvriendelijk. Het vormt een zelf-vloeiende laag van ongeveer 1 mm dikte en zorgt voor een naadloos resultaat. Het vloeibare zink hecht goed aan verschillende ondergronden en kan eenvoudig worden aangebracht op moeilijk bereikbare plekken.

De dakgoot kan vooraf gereinigd en ontvet worden om een optimale hechting van het vloeibare zink te garanderen. Met een kwast kan de Frencken Gietgoot gelijkmatig worden aangebracht, waarbij de beschadigde plekken volledig worden bedekt.

Vloeibaar zink biedt een kostenbesparende oplossing voor dakgoot renovatie, aangezien het de noodzaak van volledige vervanging van de dakgoot kan elimineren. Door te kiezen voor vloeibaar zink kunnen lekkages snel en effectief worden hersteld, waardoor verdere waterschade kan worden voorkomen.

Voordelen van vloeibaar zink voor dakgoot reparatie

 • Duurzame en waterdichte oplossing
 • Bestand tegen UV-straling en temperatuurswisselingen
 • Snelle en eenvoudige applicatie met een kwast
 • Naadloos resultaat
 • Milieuvriendelijk

Met vloeibaar zink, zoals de Frencken Gietgoot, kunt u uw dakgoten renoveren en beschermen tegen lekken en verdere schade. Het is een efficiënte en duurzame oplossing voor het repareren en onderhouden van uw dakgoten.

Vloeibaar zink
Materiaal Zink
Kleur Zinkkleurig
Laagdikte Circa 1 mm
Applicatie Kwast
Bestand tegen UV-straling, temperatuurswisselingen
Milieuvriendelijk Ja

Dakgoot repareren met kit

Voor het repareren van een zinken dakgoot is kit een uitstekende oplossing. Een specifieke kit die hiervoor gebruikt kan worden, is de Soudal Zinc Fix. Deze kit is ontworpen om zink op zink te verlijmen en zinkconstructies waterdicht af te dichten. Het gebruik van kit heeft meerdere voordelen: het heeft een verlijmende en afdichtende werking, en de kit heeft een zinkkleur waardoor de reparatie vrijwel onzichtbaar wordt.

Om de dakgoot met kit te repareren, volg je eenvoudige stappen. Zorg ervoor dat de beschadigde plek schoon en droog is voordat je begint. Breng vervolgens de kit gelijkmatig aan op het te repareren gebied, waarbij je ervoor zorgt dat de beschadigde plek volledig wordt bedekt. Laat de kit voldoende uitharden volgens de instructies op de verpakking.

dakgoot repareren met kit

Door het gebruik van kit bij het repareren van een zinken dakgoot, kun je ervoor zorgen dat de reparatie duurzaam en waterdicht is. Bovendien zorgt de zinkkleurige kit ervoor dat de gerepareerde plek vrijwel onzichtbaar wordt, waardoor je dakgoot er weer als nieuw uitziet.

Dakgoot repareren met tape

Voor kleine lekkages kunnen waterdichte tapes worden gebruikt om dakgoten effectief te repareren. Twee populaire opties zijn de Berkleba Brut Tape en de T-Rex Waterdichte Tape. Met deze tapes kunt u eenvoudig over het lek in de dakgoot plakken en het waterdicht sealen.

De Berkleba Brut Tape staat bekend om zijn uitstekende hechting en flexibiliteit. Het is een sterke en duurzame tape die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Of het nu gaat om een klein scheurtje of een lekkage, deze tape biedt een betrouwbare oplossing voor het repareren van dakgoten.

De T-Rex Waterdichte Tape is een andere goede keuze voor het repareren van dakgoten. Deze tape is speciaal ontworpen om waterdicht te zijn en heeft een hoge kleefkracht. Het kan zelfs in natte omstandigheden worden aangebracht, waardoor het ideaal is voor noodsituaties waarin snel handelen vereist is.

Voordelen van het gebruik van tape voor dakgootreparatie:

 • Eenvoudig aan te brengen
 • Snel en effectief
 • Waterdicht
 • Flexibel en duurzaam
 • Geschikt voor noodsituaties

Voor kleine beschadigingen in de dakgoot kan ook een handige reparatieset worden gebruikt. Deze set bevat vaak verschillende materialen en gereedschappen die nodig zijn om de reparatie uit te voeren, zoals reinigingsmiddelen, tape, en afdichtingsmiddelen.

Met de juiste tape of reparatieset kunt u kleine lekkages in uw dakgoot snel en effectief herstellen. Het is altijd aan te raden om tijdig lekkages te repareren om verdere schade aan uw dak en woning te voorkomen.

Dakgoot schoonmaken en repareren

Voordat een dakgoot wordt gerepareerd, is het belangrijk om deze grondig schoon te maken. Bladeren en ander vuil kunnen zich ophopen in de dakgoot en het afvoersysteem blokkeren, wat kan leiden tot waterschade en lekkages. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de dakgoten schoon te houden, kunnen deze problemen worden voorkomen.

Om de dakgoot schoon te maken en bladeren te verwijderen, kunt u een borstel, een tuinslang of een speciale dakgootreiniger gebruiken. Zorg ervoor dat u de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het dragen van handschoenen en geschikte schoenen, voordat u de dakgoot betreedt.

Naast het schoonmaken van de dakgoot is het belangrijk om eventuele schade te repareren om te voorkomen dat de lekkage erger wordt. Afhankelijk van de aard van de schade en het type dakgoot, zijn er verschillende reparatiemethoden beschikbaar. Dit kan variëren van het gebruik van vloeibaar rubber, EPDM of andere afdichtingsmaterialen tot het vervangen van beschadigde delen van de dakgoot.

Door regelmatig dakgootonderhoud uit te voeren en tijdig reparaties uit te voeren, kunt u uw dakgoten in goede staat houden en de levensduur ervan verlengen.

Voordeel Nadeel
Vloeibaar rubber – Eenvoudig aan te brengen

– Vormt een waterdichte laag

– Duurzaam

– Kan prijzig zijn
EPDM – Geschikt voor EPDM dakgoten

– Waterdicht

– Duurzaam

– Vereist wat voorbereiding

– Kan lastig zijn om perfecte aansluiting te krijgen

Kit – Makkelijk aan te brengen

– Verlijmende en afdichtende werking

– Onzichtbare reparatie

– Vereist droge en schone ondergrond

– Niet geschikt voor grote schade

Tape – Snelle en eenvoudige reparatie

– Waterdicht

– Diverse tape-opties beschikbaar

– Niet geschikt voor grote schade

– Kan tijdelijke oplossing zijn

Kosten en verzekering bij het repareren van een dakgoot

De kosten voor het repareren van een dakgoot kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de reparatie en het materiaal van de goot. Het is echter belangrijk om te controleren of de schade gedekt wordt door de opstalverzekering. In de meeste gevallen is waterschade als gevolg van een lekkende dakgoot gedekt, tenzij de schade het gevolg is van achterstallig onderhoud.

Als u van plan bent om de reparatie zelf uit te voeren, kunt u kosten besparen. Er zijn verschillende doe-het-zelf oplossingen beschikbaar, zoals vloeibaar rubber, EPDM, waterdichte spray, vloeibaar zink, kit en tape. Deze kunnen een effectieve en betaalbare manier zijn om kleine reparaties aan uw dakgoot uit te voeren.

Als u echter niet zeker bent van uw vaardigheden of als de schade ernstig is, is het raadzaam om een professionele dakgoot reparateur in te schakelen. Zij hebben de expertise en ervaring om de reparatie correct en efficiënt uit te voeren. Afhankelijk van de omvang van de schade en de benodigde materialen, kunnen de kosten voor professionele reparatie hoger zijn, maar dit garandeert wel een duurzame oplossing voor uw lekkende dakgoot.