Kortsluiting in Genk

Kortsluiting Genk

Kortsluiting Genk oplossen

Kortsluiting Tongeren

Stelt u het zich voor: u krijgt hoog bezoek vanavond, uw schoonfamilie komt eten en u bereidt het avondmaal voor in de keuken. U bent al heel zenuwachtig en eigenlijk wat te laat begonnen met de voorbereidingen. U bent volop in al uw potten aan het roeren en plots valt de stroom uit. Geen vuur meer, geen licht, gedaan met koken. Hoogstwaarschijnlijk zult u meteen in paniek schieten en beginnen vloeken, want dit is absoluut geen moment voor een stroomuitval. Dit is natuurlijk nooit fijn, maar nu kan u niet verder met koken. Blijf in dat geval zeker rustig en ga eerst even informeren bij de buren. Wie weet zitten zij met hetzelfde probleem en kan de netbeheerder het snel oplossen. Indien zij er geen last van hebben, vind u hier een stappenplan voor wat te doen bij een stroomuitval.

Oorzaak van de kortsluiting

Uiteraard wilt u zo snel mogelijk verder met het voorbereiden van uw diner en daarom is het belangrijk om de oorzaak van de kortsluiting Genk te achterhalen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat er te veel apparaten zijn aangesloten op een bepaalde groep waardoor er te veel stroom wordt opgenomen. Hierdoor kan er overbelasting ontstaan en daardoor kan de elektriciteit uitvallen. Kijk dus welke groep is omgeschakeld en ga na welke apparaten er zich in deze groep bevinden. Wanneer dit niet het geval is, dan kan een defect toestel ook nog een oorzaak zijn. U bent in de keuken volop met voorbereidingen bezig, dus het kan best zijn dat daar een defect toestel aan de basis ligt van de kortsluiting in Genk. Laat de groep die uitgevallen is even uitstaan en trek alle apparaten vervolgens uit het stopcontact. Schakel daarna in de meterkast de groep weer om en steek alle apparaten een voor een terug in. Wanneer er dan bij eentje de stroom weer uitvalt, weet u dat dat toestel de boosdoener van dienst is. Met het toestel even niet meer te gebruiken en daarna te vervangen, is het probleem opgelost!

Kortsluiting in Genk

Als u van uw buren te horen krijgt dat zij geen stroomuitval hebben, dan nog hoeft u niet te panikeren. Stroomuitval wordt meestal veroorzaakt door een kortsluiting, maar dit kan eenvoudig opgelost worden. Bij een kortsluiting wil het zeggen dat twee elektriciteitsdraden rechtstreeks met elkaar in contact zijn kunnen komen. Een elektriciteitskabel heeft altijd isolatiemateriaal errond, maar er kan altijd iets misgelopen zijn hiermee waardoor er rechtstreeks contact is kunnen ontstaan. Dit heeft als gevolg dat er een toename van stroom is geweest en als beveiliging valt de stroom dan uit. Dit zodat er geen ergere situaties kunnen ontstaan zoals een brand.

Praesy voor uw kortsluiting

Bent u toch te hard over uw toeren en weet u geen raad bij de kortsluiting in Genk? Geen probleem, dan is er gelukkig Praesy. Deze firma kan een dringende interventie voor u regelen met een professionele elektricien. Hij komt dan tot bij u thuis om te kijken wat het probleem is en hoe hij dit kan oplossen. De oorzaak kan altijd dieper gelegen zijn, waarbij het mogelijk kan zijn dat de meterkast vernieuwd moet worden.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring