Kortsluiting in Limburg

Kortsluiting Limburg

Kortsluiting Limburg oplossen

Kortsluiting Limburg

Een kortsluiting in Limburg kan grote gevolgen hebben, zeker wanneer deze ontstaat als u niet thuis bent. Een kortsluiting ontstaat wanneer twee elektriciteitsdraden met elkaar in aanraking komen en waardoor er een toename van stroom ontstaat. Als beveiliging gaat hierdoor de stroom uitvallen en spreekt men van een kortsluiting. Door de toename van stroom kan er ook extra hitte toenemen. Dit heeft dan weer als gevolg dat er een brand ontstaat. Dit wil u dus niet meemaken en daarom het antwoord op de vraag hoe een brand vermijden door kortsluiting.

Voornaamste oorzaken kortsluiting in Limburg

1 op 3 branden gebeurt door problemen met de elektriciteit. Een brand door kortsluiting kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een overbelasting zijn van elektrische draden of defecte contacten kunnen leiden tot een abnormale weerstand en opwarming. Wanneer er een kortsluiting ontstaat, moet u dus heel alert zijn en dit echt wel serieus nemen. Vaak denken mensen dat het maar eenmalig was en denken er verder niet over na. Wanneer u dit wil doet, kan het u een hoop miserie besparen.

Brand door huishoudtoestellen

Een kortsluiting Limburg met als gevolg een brand, kan ontstaan door huishoudtoestellen. Afwasmachines, droogkasten en wasmachines, ze zijn maar al te vaak de oorzaak van een brand. Het is aangeraden dat wanneer u een van deze machines gebruikt, u ook thuisblijft tijdens het draaien van deze machine. Moest er zich toch een probleem voordoen met de elektriciteit bij deze machines, bent u er op tijd bij. Moest er dan toch brand uitbreken kan u heel snel de 112 verwittigen. Om dit nog sneller te detecteren kunt u rookmelders plaatsen.

Oppassen voor elektrocutie

Bij een brand door kortsluiting in Limburg, is het maar al te duidelijk wat elektriciteit als gevaar kan hebben. Niet alleen een brand kan de oorzaak zijn van slecht werkende elektriciteit, maar ook goed werkende elektriciteit kan een gevaar voor u vormen. Gebruik daarom nooit elektrische apparaten met natte handen. Dit kan immers elektrocutie veroorzaken. Zorg ervoor dat er geen elektrische toestellen vlak bij uw bad of douche staan, zodat deze er niet kunnen invallen wanneer u erin zit.

Blussen en elektriciteit

Loopt een kortsluiting in Hasselt echt verkeerd en er breekt brand uit, kan u dit proberen te blussen wanneer de brand nog miniem is. Wees hierbij heel voorzichtig en schakel alle elektriciteit uit wanneer u gaat blussen met water. Dit kan nog erger voorkomen. Zorg ervoor dat uw meterkast binnen handbereik is en dat de schakelaars goed te bereiken zijn in geval van nood.

Praesy voor uw elektriciteitsproblemen

Is er bij uw kortsluiting in Limburg gelukkig nog geen sprake van een brand, bel dan Praesy voor het sturen van een professionele elektricien. Zij kunnen alle bovenstaande situaties en problemen vermijden door uw elektriciteitsprobleem op te lossen. Het goede aan Praesy is dat zij er niet alleen zijn voor problemen met elektriciteit, maar ook voor gewone elektriciteitswerken die niet zo dringend zijn. Daarnaast bieden zij ook andere diensten zoals hoveniers, schilderwerken, dakwerken en loodgieterij.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring