Goedkope Inbraakbeveiliging Gent

Inbraakbeveiliging Gent

Inbraakbeveiliging in Gent

Inbraakbeveiliging Gent

Uw woning is waar u zich vaak het meest op uw gemak voelt en is daarmee ook een plek waar u zich veilig voelt. Echter, er zijn dagelijks nog steeds enorm veel woninginbraken. Volgens statistieken zijn er zelfs zo’n 200 inbraken per dag in België, waardoor het enorm verstandig kan zijn om uw woning op een juiste manier te beveiligen tegen inbraak. Gelukkig zijn er tegenwoordig een groot aantal manieren om uw woning te beschermen zoals sloten, alarmsystemen en camera’s. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de inbraakbeveiliging Gent en de omgeving? Lees dan vooral verder in onderstaande tekst.

Goedkope inbraakbeveiliging Gent

Aangezien inbraak dus nog aan de orde van de dag is, zijn er veel redenen waarom goedkope inbraakbeveiliging Gent een verstandige keus kan zijn voor uw woning. Allereerst zorgt goedkope inbraakbeveiliging Gent ervoor dat er kostbare spullen, gegevens en persoonlijke eigendommen goed beschermd zijn. Alle spullen of dingen met een emotionele waarde wilt u natuurlijk niet kwijt raken. Daarnaast kan er door inbraak ook schade aan uw huis ontstaan, die kan worden beperkt door de juiste inbraakbeveiliging toe te passen. Met verschillende systemen, zoals een sirene of licht, kan een inbreker zelfs worden afgeschrikt, waardoor hij helemaal niet tot inbraak overgaat. Als laatste kunt u met inbraakbeveiliging op de hoogte blijven van de gang van zaken bij uw woning, onder andere door middel van SMS-updates of een live stream van camera beelden.

Mogelijkheden voor inbraakbeveiliging Gent: alarmsysteem

Een systeem dat tegenwoordig vaak wordt gekozen als inbraakbeveiliging in Gent is een alarmsysteem. Dit is een redelijk prijzige onderneming, aangezien het systeem in uw woning geïnstalleerd dient te worden, maar daarna heeft u wel een enorm goed werkend alarmsysteem. Er zijn meerdere opties voor deze elektronische variant van inbraakbeveiliging: een bekabeld of een draadloos alarmsysteem. Deze twee varianten hebben beiden eigen voor- en nadelen, die hieronder verder zullen worden toegelicht.

Bekabeld alarmsysteem als inbraakbeveiliging Gent: geen batterijen, wel veel sloopwerk

Het eerste type alarmsysteem dat geplaatst kan worden voor uw woning in Gent is een bekabeld alarmsysteem. Dit elektronische inbraakbeveiligingssysteem werkt aan de hand van meerdere sensoren en detectoren. Deze worden bijvoorbeeld geplaatst op muren, bij deuren of bij deuren om verdachte activiteit te meten. Zodra er iets wordt gemeten dat niet in de haak is, zal er een signaal worden afgegeven. Dit kan bijvoorbeeld door een fel licht zijn, of een alarm dat afgaat. Hierdoor worden inbrekers afgeschrikt, waardoor ze hoogstwaarschijnlijk hun tocht zullen afblazen, voordat er schade aan de woning is gemaakt. Dit is een goede vorm van inbraakbeveiliging Gent die u zeker zou moeten overwegen.

Bij een bekabeld systeem worden alle onderdelen met elkaar verbonden met kabels. Het grote nadeel hiervan is dat er een hoop breekwerk aan te pas kan komen om het systeem te installeren. Deze lastige plaatsing kan daarnaast ook de prijs doen oplopen. Het grote voordeel is echter dat het een enorm betrouwbaar systeem is en dat u niet bang hoeft te zijn dat batterijen leeg raken, aangezien het systeem hier geen gebruik van maakt.

Een draadloos alarmsysteem: gemakkelijker te installeren

U kunt er ook voor kiezen om een draadloos systeem te plaatsen rondom uw woning. Het voordeel hiervan is dat er niet overal kabels geplaatst hoeven te worden om de verschillende onderdelen met elkaar te verbinden, maar dat dit allemaal draadloos gebeurd. Dit scheelt een hoop lastig werk bij de installatie. Het nadeel hiervan is echter dat de werking verstoord kan worden door andere apparatuur die op dezelfde frequentie van radiogolven werken als het alarm. Een van de andere voordelen van dit systeem is, is dat het gemakkelijk uit te breiden is met vele extra’s om uw woning nog beter te beveiligen. Over deze extra’s en uitbreidingsmogelijkheden leest u in onderstaande alinea’s.

Alarminstallatie: de mogelijke uitbreidingen voor inbraakbeveiliging in Gent

Een standaard alarmsysteem bevat bewegingsdetectoren en raamcontacten en is vaak voorzien van een sirene of een felle lamp. Echter, er zijn ook nog een aantal uitbreidingen waarvan u gebruik kunt maken. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook camera’s op het systeem worden aangesloten met opname, zodat u de beelden ook nog terug kan kijken. Verder is het met de huidige technologie ook mogelijk dat er een SMS bericht wordt gestuurd aan uzelf, uw buren of familie als er iets verdachts wordt gesignaleerd. Hierdoor bent u direct op de hoogte en kan er ook actie ondernomen worden.

Andere mogelijkheden die samen met het alarmsysteem geïnstalleerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld koolmonoxide- of rookdetectors. Hierdoor bent u niet alleen beschermd tegen diefstal, maar ook voor een mogelijke brand of een koolmonoxidelek. Ook kan het alarmsysteem verbonden met een meldkamer in Gent of omgeving, zodat elk alarm zorgt voor een opvolging en juiste afhandeling. Hierdoor is nog meer zekerheid geboden.

Kwaliteitslabel om inbraakbeveiliging te garanderen

Natuurlijk wilt u op het systeem kunnen vertrouwen dat u installeert. Hierdoor zijn er verschillende systemen op de markt die een kwaliteitslabel hebben en ook goed gekeurd zijn. Dit label is een bewijs dat het systeem op een juiste manier werkt en aan de strenge eisen voldoet.

Bent u van plan een alarmsysteem te installeren, dan wilt u wel weten waar u prijstechnisch aan toe bent. Voor een gemiddeld alarmsysteem, zonder veel extra’s, zult u al snel rond de 1500 euro kwijt zijn. Bij verschillende bedrijven kunt u een offerte aanvragen, waarbij u de mogelijkheden en de prijzen met elkaar kunt vergelijken.

Overige mogelijkheden voor inbraakbeveiliging Gent

Als u een alarminstallatie een vrij dure onderneming vindt, zijn er gelukkig ook nog een hoop andere mogelijkheden. Een van de makkelijkste manieren om uw woning beter te beveiligen, is door nieuwe sloten te plaatsen. Hierdoor is het voor inbrekers al snel een stuk lastiger om uw woning binnen te dringen. Verder kunt u gebruik maken van schemersensors, die ingeschakeld worden bij beweging of als het buiten donker wordt, waardoor inbrekers afgeschrikt worden. Ook kunt u camerabewaking rondom het huis plaatsen, waarvan eveneens is bewezen dat het een zeer goede invloed heeft op de veiligheid. Inbrekers houden er namelijk niet van om gezien te worden en al helemaal niet om gefilmd te worden. Camerasystemen zijn er ook in verschillende types en prijscategorieën, waardoor u uit veel mogelijkheden kunt kiezen voor uw woning.

Inbraakbeveiliging in de regio Gent

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring