De 5 beste Slaapkamerplanten

  Inhoudsopgave:

  1. Het hebben van slaapkamerplanten
  2. De voordelen van slaapkamerplanten
  3. De 5 slaapkamerplanten voor een betere nachtrust

  Niets is vervelender dan dat u zich klaar maakt om te gaan slapen, maar dat u echt helemaal niet in slaap kan komen. U probeert al een uur om in slaap te vallen, maar het lukt u gewoon niet. En niet alleen het niet in slaap kunnen vallen, maar ook een slechte nachtrust kan net zo vervelend zijn. De negatieve effecten van een slechte nachtrust ervaart u al snel doordat u de volgende dag vermoeid en niet uitgerust bent. Concentratie die verloren gaat wanneer u op het werk of op school bent, uw oplettendheid in het verkeer is slechter, u bent de hele dag chagrijnig en heeft u wellicht last van een barstende hoofdpijn.

  De ideale en beste planten voor op uw slaapkamer

  Onze slaapkamers zouden een oase van rust moeten zijn zodat u zich weer kan opladen voor de volgende dag, of misschien met een dutje voor dezelfde dag. Een van de redenen waarom we een slechtere nachtrust kennen is vanwege de slechte lucht die in uw slaapkamer te vinden zijn door allerlei redenen. De muurverf, het tapijt of misschien zelfs de wasdroger die in uw kast te vinden is. Allemaal redenen waarom u een slechte lucht in uw slaapkamer kan hebben die uw nachtrust teniet doet.

  Een mooie en simpele oplossing om de lucht in uw slaapkamer te verbeteren is door kamerplanten in uw slaapkamer te plaatsen. Meerdere studies geven aan dat slaapkamerplanten de slechte lucht opnemen en dit opslaan.

  De positieve effecten (voordelen) van een plant in uw slaapkamer

  Er zijn niet heel veel mensen die planten in hun slaapkamer hebben, maar eigenlijk is dat iets wat iedereen zou moeten hebben. Er zijn namelijk vele voordelen bij het hebben van een plant of meerdere planten in de slaapkamer en dat is iets wat niet heel veel mensen weten. Wanneer u last heeft van een slechte nachtrust, wanneer u niet in slaap kan geraken of wanneer uw kamer nogal slecht ruikt dan is een plant de ideale oplossing om dit te verhelpen.

  Er zijn mensen die niet geloven in de voordelen van het hebben van een slaapkamer plant, omdat ze geloven dat planten zuurstof onttrekt uit de kamer. Echter is dit in hele kleine mate en zal dit vrijwel geen effect moeten hebben op het zuurstofgehalte in uw slaapkamer.

  Studies laten dus zien dat er eigenlijk alleen maar voordelen zitten aan planten die u in een kamer heeft staan. Dus wat zijn de voordelen van een slaapkamerplant?

  • Een betere luchtkwaliteit
  • Een fijnere nachtrust en sneller in slaap kunnen vallen
  • Een betere geur in de slaapkamer
  • Het geeft u meer rust in de kamer doordat de kamer fleuriger is geworden
  • Een betere gezondheid

  Een betere luchtkwaliteit

  Het hebben van een slaapkamerplant zorgt voor een betere luchtkwaliteit in uw slaapkamer. Het hebben van planten zorgt er namelijk voor dat giftige stoffen worden opgenomen in de plant zelf, en dat zorgt er natuurlijk voor dat uw luchtkwaliteit beter wordt. Minder giftige stoffen, zorgt voor een betere kwaliteit van uw lucht in de slaapkamer.

  Een fijnere nachtrust en sneller in slaap kunnen vallen

  Het gevolg van alle voordelen, zoals een betere luchtkwaliteit en een betere geur in uw slaapkamer zorgt er ook voor dat u een fijnere nachtrust kan krijgen. U zal niet meer de ervaring hebben dat de kwaliteit van het lucht slecht is en u zal ook snel merken dat dit effect heeft op het in slaap vallen. Heeft u dus problemen met slapen? Dan is een grote plant of een paar planten in uw slaapkamer zeker een middel om te proberen.

  Een betere geur in de slaapkamer

  Is uw slaapkamer altijd zo dof en stoffig, en keert dit ook weer terug wanneer u uw raam regelmatig open doet? Dat is zeker niet prettig en al helemaal niet wanneer uw slaapkamer een nare geur heeft. Een van de voordelen van planten in uw slaapkamer is de aangename geuren die dat met zich mee kan brengen. Een te sterke geur is misschien niet wat u wil, maar milde geuren zijn overheerlijk om te hebben in uw slaapkamer.

  Het geeft u meer rust

  Heeft u de laatste tijd wat meer last van stress en heeft u een onrustig gevoel van binnen? Dat gevoel kennen we allemaal en hebben we allemaal wel eens ervaren. Een van de voordelen van een slaapkamerplant is het meebrengen van een oase van rust in de slaapkamer. De combinatie van geuren, het verbeteren van de luchtkwaliteit en ook nog eens de mooie kleuren kan een rustgevend gevoel met zich meebrengen. Precies wat u nu dus nodig heeft!

  Een betere gezondheid

  Het hebben van groen, en dus ook planten, heeft volgens verschillende onderzoeken een positief effect op het herstel en op de gemoedstoestand van patienten in ziekenhuizen. En daarnaast ook op het algemene welbevinden van medewerkers, bezoekers en de patienten. Groen is dus goed voor de gezondheid, en het hebben van een plant of meerdere planten in huis draagt daar zeker aan bij.

  5 Slaapkamerplanten voor een betere nachtrust

  1. Lepelplant (Spathiphyllum genus)

  De lepelplant, ook wel de Spathiphyllum genus genoemd, is een van de meest populaire planten om in de slaapkamer te hebben. En dat is ook niet zo gek als u naar de prachtige bladeren kijkt die zowel in veel en weinig licht alsnog prachtig naar voren komen. Met de prachtige witte vaantjes. De beste plek om de lepelplant te plaatsen is bij een raam, zodat u wekenlang kan genieten van de groei en bloei van deze prachtige plant.

  2. Mexicaanse Dwergpalm (Chamaedorea Elegans)

  Mexicaanse Dwergpalm (Chamaedorea Elegans) voor een goede nachtrust

  Te veel licht voor deze plant is dodelijk en zal dus totaal niet nodig zijn. Deze slaapkamerplant heeft juist weinig tot geen licht nodig en dat is ook de reden waarom deze plant vaak te vinden is in kantoren en in huizen.

  3. Klimop (Hedera helix)

  Klimop (Hedera Helix) voor een goede nachtrust

  De vorm van deze plant zal u vaak terugvinden in verschillende objecten, en dat maakt deze plant zo herkenbaar. Wanneer u deze in het wild ziet zal u schrikken doordat het hard kan gaan met de plant, die groeit ontzettend snel en kan overal doorheen groeien. In de slaapkamer kan u dat controleren en kan u echt een kunststuk maken binnen uw slaapkamer.

  4. Lavendel (Lavandula)

  Lavendel (Lavendula) voor een goede nachtrust

  Lavendel of ook wel Lavandula genoemd bij de kenners zijn zeer populaire planten, voornamelijk voor mensen die een tuin hebben. Wat veel mensen echter niet weten is dat Lavandel ideaal is om in uw slaapkamer te hebben als plant, omdat deze er voor zorgt dat de lucht schoner wordt. Een schonere lucht zorgt weer voor een fijnere nachtrust.

  5. Aloë Vera

  Aloë Vera voor een goede nachtrust

  Aloë Vera is tegenwoordig wellicht een van de bekendste planten die we kennen, aangezien deze verwerkt wordt in middelen, cremes, drankjes en nog veel meer. Het wordt tegenwoordig dus voor alles en nog wat gebruikt. De plant zelf is dan ook ideaal voor uw slaapkamer, aangezien deze de lucht ververst en er voor zorgt dat u weer wat beter kan slapen. En voor de mensen die liever geen plant willen onderhouden, heeft deze heel weinig water nodig en dus weinig aandacht!


  Leave a Reply

  Your email address will not be published.