3x hangplanten voor binnen

Inhoudsopgave

Een van de keuzes die u kan maken voor het nog mooier en plezanter maken van uw woning of firma is om te kiezen voor planten. Dit is niet alleen mooi, maar dit is ook nog eens gezond doordat planten zorgen voor een gezonde omgeving waarbij het schijnt dat planten uw bloeddruk verlagen en daarnaast ook nog eens voor een prettig ogende woning of firma zorgen. Aan de ene kant is het natuurlijk belangrijk dat u kijkt naar een hangende plant of meerdere planten die mooi zijn en goed passen bij het interieur, maar dat niet alleen: U kan ook nog eens kijken welke hangende planten voor binnen ook nog eens het meest gezond zijn en zorgen voor een gezonde omgeving.

In dit artikel nemen we u mee door onze toektocht naar het kiezen van een hangplant voor binnen, waarbij er wordt gekeken naar een gezonde keus, maar dat niet alleen: ook naar wat bij de gemiddelde styling zal passen van een firma of een woning. We kiezen de 5 beste hangplanten voor binnen op basis van deze eisen, maar kijken daarnaast ook nog eens wat de ervaringen zijn met deze planten en hoe populair ze zijn bij anderen. We kijken daarnaast ook naar hoe makkelijk het onderhouden is van deze hangplanten voor binnen.

Hangplant voor binnen

Wanneer u een hangplant voor binnen zoekt dan zijn er bepaalde voorwaarden die u stelt aan waar een hangplant voor binnen aan moet voldoen en als u dat nog niet heeft gedaan dan zal u dat eerst moeten bepalen voor uzelf. Is het belangrijk dat de hangplant vooral mooi is? Of is het belangrijk dat deze goed kan groeien? Wilt u misschien een hangplant die lekker ruikt? Dat zijn allemaal belangrijke eigenschappen waar een plant aan zal kunnen voldoen en het is daardoor belangrijk om goed een keuze te maken die het beste bij u past, maar ook wat het beste bij uw interieur zal passen in de living of ergens anders.

Een ander belangrijk punt is dan ook waar u de hangplant voor binnen gaat plaatsen. Zal dit in de living zijn of toch in de slaapkamer? Wat is de beste locatie voor een hangplant of is dat helemaal niet belangrijk? Vaak zal u toch gewoon kiezen voor wat mooi is en wat goed past bij uw styling en dat is ook de belangrijkste kenmerk waar we naar kijken voor de hangplant voor binnen. Maar we nemen natuurlijk ook andere kenmerken mee, omdat we denken dat die ook steeds belangrijker worden.

Waarom een hangplant voor binnen?

Een van de belangrijkste redenen waarom u een hangplant voor binnen zal moeten hebben is toch wel echt om de luchtkwaliteit, maar dat is niet de enige reden: Planten zorgen voor geluk als ze groen zijn en zorgen er ook voor dat het geluid gedempt wordt in de ruimte waar ze hangen. Zorg er wel voor dat u niet te veel hangplanten binnen heeft staan, want dat kan ook voor onrust zorgen als het allemaal te veel is.

De belangrijkste reden waarom ik zelf voor hangplanten voor binnen heb gekozen is toch wel vanwege de rust die het mij geeft en vanwege de groene kleur die telkens weer te zien is wanneer ik mijn living of slaapkamer binnen wandel.

Waar moet u op letten bij hangplanten voor binnen?

Bij het kiezen voor een hangplant of misschien zelfs meerdere hangplanten voor binnen is het belangrijk om te bekijken of u de juiste verzorging kan bieden. En dat betekent niet alleen de hoeveelheid water, maar ook bijvoorbeeld of er wel genoeg licht binnenkomt in uw woning of firma. Een hangplant voor binnen die veel licht nodig heeft zal u natuurlijk niet in de schaduw moeten zetten, want dat zal niet lang goed gaan. We raden ook vaak aan om te beginnen met simpele planten zodat u ervaring opdoet in de verzorging daarvan. Met een hangplant voor binnen kan u echt jaren plezier hebben als dat op de juiste manier verzorgd wordt.

3x beste hangplanten voor binnen

Hieronder gaat u een overzicht vinden van de 3 beste hangplanten voor binnen die we voor u hebben uitgekozen. Dit is op basis van verzorging, maar ook hoe mooi de planten zijn en welke het beste passen voor uw interieur. Mocht u nog toevoegingen hebben of advies hebben dan kan u altijd contact met ons opnemen om deze lijst aan te vullen.

1. Erwtenplant

Erwtenplant - Hangende planten voor binnen

De erwtenplant is een van de meest bekendere hangende planten voor binnen en dat is ook niet zo gek, omdat dit echt een geschikte plant is. Naast het leuke uiterlijk (waar u spontaan vrolijk van zal worden), is dit ook nog eens plant met weinig onderhoud. De naam erwtenplant komt van de pareltjes die op erwten lijken, maar wel giftig zijn. Er is weinig licht nodig en weinig water om deze plant te onderhouden, ook wel bekend als de string of pearls.

2. Blauwvaren

Blauwvaren - Hangende plant voor binnen tips en trucs

De blauwvaren is een plant die veel water nodig heeft en ook veel licht, maar let op: direct zonlicht is voor deze plant niet nodig. En als u water geeft is het belangrijk dat het water weg kan lopen om wortelrot te voorkomen. Dit is toch wel een van de bekendere planten die we thuis zien en ook opgehangen worden.

3. Koraalcactus (Rhipsalis pulchra)

Koraalcactus - Hangende planten voor binnen advies

Wanneer u op zoek bent naar een plant voor binnen die u ook op kan hangen dan is de koraalcactus een van de populairdere van dit moment. Een plek met halfschaduw is wat er nodig is voor deze hangende plant en er is niet veel water nodig om deze plant te voeden. Kijk goed wanneer de grond droog is, dat is het moment dat u weer water kan geven.


Leave a Reply

Your email address will not be published.