Goudiep snoeien

|
Praesy

Hoe en wanneer moet u de Goudiep snoeien?

De Goudiep, u zult misschien nog niet van deze boom gehoord hebben, maar wanneer u hem ziet, zult u hem herkennen. De Goudiep is gekend om zijn goudgele bladeren. Ondanks dat deze boom best half in de zon, half in de schaduw wordt geplant, groeit deze niet zo snel. Op deze manier heeft u niet veel snoeiwerk voor de boeg. Hij kan in verschillende vormen worden gesnoeid en is zeer gemakkelijk bij te houden. Weet u toch niet hoe hieraan te beginnen? Hier vindt u hoe en wanneer u de Goudiep moet snoeien.

Hoe moet u de Goudiep snoeien?

Belangrijk bij het snoeien van de Goudiep is om te weten dat wanneer deze bomen in de vorm van een zuil groeien, u deze langs de stam moet snoeien. Het is de bedoeling dat de zijtakken op een twee cm tot de laatste groeiknop weggesnoeid worden. Wanneer u dit doet, krijgt u een smalle boom. Simpelweg gaat u wat minder snoeien en laat u meer takken staan wanneer u de Goudiep breder wilt maken. Wilt u in de hoogte werken? Dit kan natuurlijk ook. Wanneer u de boom graag wat kleiner heeft, dan loopt u de boom van boven naar beneden af en kijkt u wanneer u een zijtwijg tegen komt. U gaat dan zo snoeien van boven tot aan de eerste zijtwijg. Zo kunt u zelf kiezen hoe hoog u de Goudiep laat groeien. Deze zijtwijg wordt dan weer de nieuwe top van de boom en zo kunt u elke keer verder gaan. Wanneer u hem nog lager wilt, kunt u eerst verder kijken tot een tweede zijtwijg en dan heel dit geheel afsnoeien.

Wanneer moet u de Goudiep snoeien?

Het fijne aan het snoeien van de Goudiep is dat u hem zowel in de zomer als in de winter kan gaan snoeien. In de wintermaanden kunt u hem terugsnoeien tot bijna op de stam. Dit, omdat de boom dan toch al geen bladeren meer heeft. Wanneer u echter in de zomer gaat snoeien, doet u dit best op een lichte manier. Snoei daarbij alleen de topjes en enkel wanneer het echt nodig is om de vorm van de boom wat te behouden.

Welk snoeigereedschap gebruiken voor het snoeien van de Goudiep?

Het snoeien van de Goudiep vereist scherp en degelijk snoeigereedschap. Wanneer u een Gardena Comfort snoeischaar aanschaft, dan bent u zeker van het perfecte snoeigereedschaap voor uw boom.


RECENTE ARTIKELEN

Offerte aanvragen