Acacia Snoeien

|
Praesy

Hoe en wanneer moet u een Acacia snoeien?

Wanneer we een tuin vol bloemen en planten hebben willen we deze natuurlijk onderhouden. Daarom is het belangrijk om te weten welke planten welk onderhoud nodig hebben en hoe en wanneer dit onderhoud moet gebeuren. Elke plant heeft op zijn tijdstip de gepaste verzorging nodig. Zo bestaat er de Acacia, die u op het gepaste tijdstip moet snoeien, met het juiste snoeigereedschap. Als u niet weet hoe en wanneer u eraan moet beginnen, dan helpen we u uit de nood!

Afkomst van de Acacia

Het voordeel aan de Acacia is dat het een zeer sterke plant is die u in zo goed als alle grondsoorten kan planten. De plant kan u vooral terugvinden in landen zoals Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Bij ons komt hij ook voor, dan vind u hem vooral als een Frisia, de Bolacacia of als een Robinia Pseudoacacia. Zoals eerder vermeld is de Acacia een sterk plant, maar wanneer hij in de wind staat kan hij fragiel worden. De takken breken snel af waardoor hij dus best uit de wind wordt gehouden. De Acacia groeit het best wanneer hij van veel licht voorzien wordt.

Hoe moet u een Acacia snoeien?

We willen onze planten zo lang als mogelijk mooi houden en daarom is het aangeraden om de Bolacacia toch wel elk jaar te gaan snoeien. Dit doet u door de kroon van de Acacia te snoeien, dit wil zeggen dat alle takken van 5 tot maximum 10 cm moeten teruggesnoeid worden. Dit vanaf het ontstaan punt gezien. Wanneer u dit heeft gedaan zal u merken dat de eerste takken na een paar weken al terug gaan groeien. Het best gaat u de Bolacacia snoeien na het einde van de winter. Wanneer u deze plant tegen eind maart gaat snoeien heeft u hem weer mooi tegen de zomer. De kern van de kroon is op dat moment op zijn zachtst. In het najaar kan u het beste niet snoeien want dan kan de kroon vochtig zijn en kan deze beschadigd raken.

Welk snoeigereedschap gebruiken?

Het snoeien van de Bolacacia is belangrijk om deze mooi te houden, daarom is het een must om de Acacia met het juiste snoeigereedschap te gaan behandelen. Het snoeigereedschap dat het best geschikt is, is een goede takkenschaar of een snoeischaar. Een voorbeeld hiervan is de Gardena Comfort Snoeischaar met een diameter van 24 mm.


RECENTE ARTIKELEN

Offerte aanvragen