Fruitvliegjes bestrijden: 5 GENIALE manieren

Inhoudsopgave:

1. Over Fruitvliegjes
2. Fruitvliegjes bestrijden
2.1 Maak een eigen val met appelazijn en plastic folie
2.2 Gebruik een papieren puntige kegel, oud fruit en azijn
2.3 Gebruik azijn in combinatie met afwasmiddel
2.4 Een bijna lege fles met alcohol
2.5 Gebruik een middel tegen fruitvliegjes
3. Fruitvliegjes bestrijden of voorkomen?

Over Fruitvliegjes

Fruitvliegjes, wie kent ze niet. Dat zijn van die kleine vliegjes die u altijd bij uw fruit en afvalbak kan vinden, met rode oogjes en die maar niet weg willen gaan wat u ook maar probeert. Fruitvliegjes zijn een van de grootste ergernissen voor veel mensen, maar gelukkig is er voor elk probleem een oplossing te vinden.

Als u vliegen al niet kan waarderen, dan zijn fruitvliegjes waarschijnlijk nog erger voor u. Fruitvliegjes zijn van die kleine vliegjes die altijd te vinden zijn bij uw fruit of bij uw afvalbak. Ze vliegen telkens rond, maar hoe irritant ze ook zijn, ze zijn uiterst nuttig en kunnen uiteraard helemaal geen kwaad.

Als u namelijk fruitvliegjes ziet, dan is dat een signaal dat u in de meeste gevallen beter schoon moet maken of dat uw fruit ligt te rotten. Van deze beestjes af komen is mogelijk, en dat begint bij schoonmaken.

Restjes opeten

U kent ze vast alleen als irritante beestjes die u niet weg krijgt, maar de fruitvliegen hebben ook nog eens veel waarde. Fruitvliegen eten namelijk overgebleven etensresten op, net als vele andere insecten die dit ook doen in de natuur. Zonder de fruitvlieg zou heel veel eten wegrotten en dat is natuurlijk iets wat we met zijn allen willen voorkomen.

Verschillende soorten fruitvliegjes

En natuurlijk zijn er talloze soorten fruitvliegjes. Uit onderzoek blijken er zelfs 20 verschillende soorten te zijn. De fruitvliegen zijn overal te vinden, behalve in hele koude gebieden zoals de noord- en zuidpool. De meest bekende soort, die we in Europa kennen, heet ook wel de Drosophila melanogaster. Die fruitvliegen zijn voornamelijk op ons voedsel te vinden.

5 manieren om Fruitvliegjes te bestrijden

Rondvliegend rond uw fruit of uw afvalbakken, dat is waar u meestal de fruitvliegen zal vinden. Maar hoe kan u er nu voor zorgen dat u ze kwijt geraakt? Wanneer u echt van deze fruitvliegjes af wil geraken, dan zijn er wat mogelijkheden die u zelf kan ondernemen om er voor te zorgen dat u snel van ze af kan geraken.

Maak een eigen val met appelazijn en plastic folie

Fruitvliegjes bestrijden kan met een goedkope manier. Een eigen val maken voor fruitvliegjes is de ideale manier om fruitvliegjes te bestrijden op een diervriendelijke manier. Het enige wat u hoeft te doen is een potje te pakken en hier appelazijn in te schenken (niet al te veel). Vervolgens bedekt u het potje met plastic folie en prikt u er met een tandenstoker gaatjes in. De fruitvliegjes bestrijden zal effectief zijn, want de fruitvliegjes zullen aangetrokken raken door de appelazijn. Vervolgens zullen ze door de gaatjes vliegen, maar kunnen ze er niet meer uit. De fruitvliegjes verdrinken dan in de appelazijn.

Wanneer u het zielig vindt dat de fruitvliegjes verdrinken dan kan u altijd wat stukjes fruit of ui in de appelazijn gooien als een reddingsboei voor de fruitvliegjes. U heeft de vliegjes dan gevangen en kan ze de volgende dag weer buiten vrijlaten.

Gebruik een papieren puntige kegel, oud fruit en azijn

Een andere manier om fruitvliegjes bestrijden effectief te maken is door een potje te pakken, een diep potje. Vervolgens maakt u een puntige kegel van papier, dat kan met een A4 papier of een ander formaat. Vervolgens stopt u de papieren puntige kegel met de dunne kant in het potje. In het potje zelf stopt u wat oud fruit en azijn of een alcoholisch drankje, waardoor de fruitvliegjes aangetrokken worden. Dek de zijkanten heel goed af zodat de fruitvliegjes niet kunnen ontsnappen. Voila, de perfecte fruitvliegjes bestrijden methode!

Gebruik azijn in combinatie met afwasmiddel

Een andere slimme manier om te proberen is om een potje te pakken en daar azijn in te stoppen, maar dit keer met een paar druppels afwasmiddel in de azijn. Deze combinatie is zeer krachtig, want de fruitvliegjes zullen zich aangetrokken voelen tot de azijn en zullen vervolgens landen. Maar wanneer ze landen zullen ze omlaag zinken door de afwasmiddel. Dit zorgt er dus voor dat ze verdrinken.

Een bijna lege fles met alcohol

Fruitvliegjes bestrijden kan met verschillende methodes zoals u hierboven heeft kunnen zien en een van die methodes is een bijna lege fles met alcohol. De fruitvliegjes zullen zich aangetrokken voelen tot de alcohol, waarbij ze in de fles gaan zitten waardoor u de fruitvliegjes kan vangen wanneer u merkt dat er genoeg fruitvliegjes in de fles zitten. U bent zo van uw fruitvliegjes af, zonder problemen. Het kost u bijna geen tijd om dit te realiseren. Het ideale fruitvliegjes bestrijden middel!

Middel tegen fruitvliegjes

Helaas is het niet altijd mogelijk om fruitvliegjes te bestrijden met de methodes die we u hierboven hebben gegeven. Bij de een werkt het wel, maar bij de ander die ontzettend last heeft van fruitvliegjes werkt het weer niet. Dit verschilt natuurlijk ook vanwege het feit of er genoeg wordt gedaan om te voorkomen dat de fruitvliegjes aangetrokken worden, want dat is nu eenmaal belangrijk om er voor te zorgen dat u er geen last van heeft. Wanneer u alles hierboven geprobeerd heeft is er nog een krachtig middel dat u kan proberen, namelijk een middel tegen fruitvliegjes. Een middel tegen fruitvliegjes werkt altijd en zal altijd helpen om de fruitvliegjes te bestrijden.

Wanneer u er een nodig heeft dan kan u dit via de middel tegen fruitvliegjes pagina bekijken waarbij we ook een review geven op dit middel.

Fruitvliegjes bestrijden of voorkomen?

Wanneer u al last heeft van fruitvliegjes dan is bestrijden natuurlijk de enige manier om van de fruitvliegjes af te komen, maar dat is natuurlijk niet wat u hoeft te doen wanneer u er nog geen last van heeft of als ze eindelijk weg zijn. Het is dan van belang om fruitvliegjes te voorkomen en dat kan op verschillende manieren. Het belangrijkste waar u aan moet denken wanneer u fruitvliegjes wilt voorkomen en dus ook geen fruitvliegjes bestrijden methodes hoeft toe te passen is het afdekken van voedingswaren, voornamelijk fruit. Het afdekken van voedingswaren met plastic is enorm van belang, want fruitvliegjes worden aangetrokken door voedsel.

De meest eenvoudige manier is om er voor te zorgen dat u uw voedselwaren in de koelkast bewaard, want hier zal de fruitvlieg geen toegang hebben tot de geur van het voedsel.


Leave a Reply

Your email address will not be published.