Algen in vijver bestrijden

Vijver algen verwijderaar - 100% Biologisch

29,95
Bol.com
as of January 6, 2023 3:17 am

Inhoudsopgave

Het hebben van algen in een vijver is vrij normaal en dat gaat u ook vrijwel niet kunnen voorkomen (vaak is het ook niet verstandig om een volledig algenvrije vijver te hebben). Wat echter wel het geval is is dat er vaak te veel algen te vinden zijn in de vijver waardoor de vijver er niet proper uit ziet, maar ook kunnen er problemen ontstaan door bepaalde soorten algen die in vijvers te vinden zijn die niet goed worden onderhouden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vijver goed wordt onderhouden zodat er geen problemen ontstaan en om er daarnaast voor te zorgen dat er toch genoeg algen zijn voor een gezond klimaat in de vijver.

Als u last heeft van te veel algen in de vijver en u een manier zoekt om de algen te bestrijden in de vijver dan bent u hier op de juiste plek. In dit artikel gaan we samen met u bekijken hoe algen ontstaan, waarom u algen zou moeten bestrijden en wat de beste manieren zijn om algen te bestrijden in de vijver.

Hoe ontstaan algen in een vijver

Algen kunnen eigenlijk ontstaan door de uitwerpselen van de dieren in de vijver zelf, doordat er te veel voeding in de vijver te vinden is of dat het water niet regelmatig wordt ververst. Het is daarom belangrijk dat de vijver goed wordt onderhouden en om ervoor te zorgen dat er voldoende balans te vinden is in de vijver. Wanneer u merkt dat u algen heeft is belangrijk om het water voor 1/3e te verversen, maar wat nog beter werkt is om algen te bestrijden met een speciaal middel dat daarvoor is bestemd. Algen ontstaan dus op een natuurlijke wijze en sommige dieren voeden zichzelf ook met algen. Belangrijk is wel dat er dus voldoende balans te vinden is.

Redenen waarom u algen in een vijver moet bestrijden

De twee belangrijkste redenen waarom u algen in een vijver moet bestrijden is dat het er gewoonweg niet proper uit ziet als uw vijver vol met algen zit (groen bedekte vijver). Dat is ook vaak de reden waarom mensen graag onderhoud willen uitvoeren om ervoor te zorgen dat de vijver weer helder wordt. Een andere belangrijke reden waarom u algen in een vijver moet bestrijden is dat het voor problemen kan zorgen. De filters kunnen verstopt raken, maar ook de dieren in de vijver kunnen verstrikt raken of stikken (en dus sterven) in bepaalde type algen. Zorg er dus voor dat uw vijver goed wordt onderhouden. Hieronder vertellen we hoe u algen in een vijver kan bestrijden. Gelukkig kan u dit zelf en heeft u geen klusjesman of een ongediertebestrijding nodig.

3 manieren om algen in een vijver te bestrijden

We krijgen vaak de vragen wat nu de mogelijkheden zijn om algen in een vijver te bestrijden en het is belangrijk om daarin een onderscheid te maken. Het is mogelijk om met bepaalde middelen het nodige te bereiken, maar als u echt een goed resultaat wil dan raden we u altijd aan om een speciaal bestrijdingsmiddel (biologisch) te gebruiken tegen algen. Daarmee weet u namelijk zeker dat de kans van slagen veel groter is dan andere middelen die u kan gebruiken. We zullen u hieronder precies uitleggen welke middelen WEL of NIET werken en wat ons advies daarbij is.

Algen in vijver bestrijdingsmiddel

Wanneer u algen in een vijver wil bestrijden dan raden we u altijd aan om daarvoor een speciaal middel te gebruiken (zoals u hieronder kan zien). Gelukkig zijn er tal van middelen die hiervoor op de markt zijn gekomen speciaal om algen in een vijver te bestrijden. Dit zijn bewezen middelen die precies doen wat ze omschrijven en het is dan ook ons advies om zulke middelen te gebruiken.

Vijver algen verwijderaar - 100% Biologisch

29,95
Bol.com
as of January 6, 2023 3:17 am

Algen in vijver bestrijden met kalk

Een van de andere vragen die we geregeld krijgen is of het niet mogelijk is om algen te bestrijden met kalk. Het antwoord daarop is JA, MAAR het is alleen mogelijk met een speciale kalk die ervoor zorgt dat de GH waarde in de vijver wordt verhoogd en het daardoor vrijwel onmogelijk wordt voor algen om te groeien of om zich in de vijver te ontwikkelen. Ons advies zou altijd zijn om een speciaal middel te gebruiken tegen algen, maar mocht u het met kalk willen proberen dan is dat ook mogelijk (zolang u maar de juiste soort kalk gebruikt).

Algen in vijver bestrijden met azijn

Algen in een vijver bestrijden met azijn zal NIET werken en het is daarom ook niet aangeraden om dit te proberen. We raden u dan ook niet aan om het te proberen (en al helemaal niet als u hier geen ervaring mee heeft). Algen in vijver bestrijden met azijn zal niet het nodige effect hebben, maar gelukkig hebben we op deze pagina een product dat u zeker wel zou kunnen helpen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *