Sleutel bijmaken

Sleutel laten bijmaken

30 Minuten

Sleutel bijmaken

Wanneer u een sleutel wilt laten bijmaken, dan kan u eigenlijk bij twee vakmannen terecht. Namelijk bij de slotenmaker, die iets minder gespecialiseerd is in het maken van sleutels, of de sleutelmaker. De laatste, de sleutelmaker, is de echte expert op het gebied van sleutels bijmaken. Maar gelukkig beschikt Praesy over partners die naast het slotenmakersvak ook nog eens verstand hebben van het maken en bijmaken van sleutels. Die hebben apparatuur mee in hun wagens, waardoor ze u direct kunnen voorzien van nieuwe sleutels. Natuurlijk kan de slotenmaker niet alle apparatuur mee hebben, dus soms zal de slotenmaker een afspraak met u moeten inplannen om de sleutels te brengen.

Maar wat kan de slotenmaker voor u betekenen?

 • We kunnen een nieuwe sleutel of meerdere sleutels laten bijmaken voor uw voordeur
 • We kunnen een nieuwe sleutel of meerdere sleutels laten bijmaken voor een binnendeur, achterdeur, raam of poort
 • We kunnen fietssleutels bijmaken (al is dit wel wat te duur bij een slotenmaker, dat kunt u beter bij een sleutelmaker laten doen)
 • We kunnen helaas geen autosleutel voor u bijmaken, daar heeft de slotenmaker niet het apparatuur voor
 • Ook kan een antieke sleutel niet worden bijgemaakt door de slotenmaker

Autosleutel bijmaken per merk: We helpen u graag met de volgende merken

Merken

Mercedes
Ford
Toyota
Opel
Citroen
Peugeot
Volvo
Ferrari
Seat

Merken

Volkswagen
BMW
Hyundai
Suzuki
Audi
Porsche
Fiat
Jaguar
Renault

Autosleutel bijmaken

Wanneer u momenteel maar een enkelvoudige autosleutel heeft, komt het vast wel eens in u op dat het heel erg zuur zou zijn wanneer u uw enige autosleutel kwijt zou raken. Dit betekent namelijk dat u geen sleutel meer heeft om uw auto te openen en te starten. Het is daarom verstandig om altijd een reservesleutel of zelfs meerdere reservesleutels te hebben voor uw auto. We krijgen via de klantenservice vaak de vraag of we ook een autosleutel kunnen bijmaken, maar helaas doen we dat niet. Wanneer u een autosleutel wilt laten bijmaken zal u bij een dealer moeten zijn van het merk van uw auto. Die hebben speciale apparatuur om dit te doen.

Fietssleutel bijmaken of Elektrische fiets sleutel bijmaken

Hoe vervelend is het wel niet wanneer u uw fietssleutel of de sleutel van uw elektrische fiets kwijtraakt. We hebben er hier zelf ook ervaring mee. Vaak krijgen we via de klantenservice de vraag of we ook een fietssleutel kunnen bijmaken. Dat kunnen we zeker, maar de vraag is of u de prijs wilt betalen voor het laten bijmaken van een fietssleutel wanneer u voor die prijs beter af bent met een nieuw slot. Het verstandigste wat u kan doen is een sleutel bijmaken bij de lokale sleutelmaker. Die kan met maximaal 5 euro een nieuwe sleutel voor u bijmaken voor uw fiets.

Antieke sleutel bijmaken

Een antieke sleutel zal u vaak nog vinden in binnendeuren in oude panden, appartementen, huizen of firma’s. Het bijmaken van een antieke sleutel doen we echter niet. Wanneer u geen sleutels meer heeft van een antiek slot, dan kunnen we er voor zorgen dat er een slotenmaker komt om dit slot of de meerdere sloten te laten vervangen. U kan dan kiezen tussen een ander antiek slot of een nieuw slot. En u krijgt daarbij dan ook nieuwe sleutels.

Sleutel voordeur bijmaken

Het bijmaken van een sleutel van een voordeur is voor ons geen enkel probleem. Wel is het belangrijk voor u om te weten of het om een normale cilinder gaat of dat het om een veiligheidsslot gaat. Wanneer het om een veiligheidsslot gaat heeft u in de meeste gevallen een kaart bij uw nieuwe sleutels gekregen. Alleen met deze kaart kan u namelijk nieuwe sleutels laten bijmaken. Zonder deze kaart lukt dat niet. Heeft u deze kaart dus niet? Dan rest er niets anders dan het vervangen van uw slot door een nieuw slot.

Ik wil een sleutel bijmaken, wat nu?

Antwoord: Een sleutel bijmaken is geen enkel probleem, en vrij eenvoudig. De slotenmaker kan bij u langskomen, afhankelijk van wat uw wensen zijn, en direct een sleutel voor u bijmaken. Wanneer u een veiligheidsslot heeft dient u de kaart te overhandigen die u heeft gekregen bij het plaatsen van het slot. Als u dit niet kan overhandigen dan kunnen we ook helaas geen sleutel voor u bijmaken.

Hoe rap zal u een sleutel kunnen bijmaken?

Antwoord: Het bijmaken van een nieuwe sleutel, afhankelijk van het type kan het wat korter of langer duren, zal normaal gesproken zeker niet meer dan 30 minuten moeten kosten om te maken. Wanneer de slotenmaker het echter druk heeft dan kan het zijn dat u niet direct een sleutel kan laten bijmaken, maar dan zal de slotenmaker een afspraak met u inplannen om dit op een later moment te doen.

Hoe werkt het precies: een sleutel bijmaken?

Antwoord: De slotenmaker zal een afspraak met u inplannen om een sleutel bij te laten maken. De slotenmaker heeft altijd apparatuur met zich mee om sleutels bij te maken, en dat doet de slotenmaker ter plekke. Wanneer die bij u is zal hij u vragen om de huidige sleutel te overhandigen of om uw kaart vragen van uw veiligheidsslot om een nieuwe sleutel te kunnen maken voor u. Vervolgens maakt de slotenmaker de nieuwe sleutel of sleutels. Wanneer de slotenmaker klaar is zal hij deze overhandigen en kan de betaling plaatsvinden.

Wat is de prijs / kosten voor het bijmaken van een sleutel?

Wanneer u een sleutel wilt bijmaken dan zullen de kosten vaak tussen de 5-30 euro zijn per sleutel die u wil laten bijmaken. Het kan in sommige gevallen duurder uitvallen door het type slot dat u heeft. Maar normaal gesproken is tussen de 5 en 30 euro een goede richtprijs.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring