Goedkope Renovatiewerken Kortrijk

Renovatiewerken Kortrijk

Renovatiewerken in Kortrijk

Renovatiewerken Kortrijk

Als uw woning in Kortrijk toe is aan een verbouwing, dan bent u op zoek naar renovatiewerken Kortrijk. Renovatiewerken Kortrijk zijn alle soorten renovaties die u kunt doen aan uw woning. U kunt bijvoorbeeld uw muren en plafonds laten vervangen of herstellen, uw dak en vloer laten isoleren, maar ook uw waterleiding of elektriciteit laten renoveren. Omdat er zoveel opties zijn om uw woning te verbouwen, is het vaak moeilijk om te besluiten wat u precies allemaal wilt laten doen. Sommige renovatiewerken Kortrijk zijn geschikt voor uw woning, terwijl andere waarschijnlijk niet nodig zijn. Bovendien kan het zijn dat u met een budget zit. In dat geval moet u natuurlijk weten hoeveel geld u precies kwijt gaat zijn aan de verbouwing. Anders kan het zijn dat u halverwege geen budget meer heeft en u de verbouwing tijdelijk moet stopzetten. Dat is erg inefficiënt en moet dus voorkomen worden. Daarom biedt dit artikel u informatie over de richtprijzen van veel renovatiewerken in Kortrijk.

Goedkope renovatiewerken Kortrijk

Als u weet wat de richtprijzen zijn van de verschillende soorten verbouwingen, kunt u een beter beeld krijgen over dure en goedkope renovatiewerken Kortrijk. Toch moet u ook niet teveel informatie hechten aan de richtprijzen. Het is namelijk moeilijk om in te schatten hoeveel uw renovatie precies gaat kosten. Dat komt omdat elke verbouwing weer anders is. In grote woningen kosten de meeste renovaties uiteraard meer dan in kleine woningen, omdat er meer oppervlak is dat vernieuwd moet worden. Ook kunnen renovaties bij oudere woningen duurder zijn dan bij nieuwere. Dat komt omdat oude woningen vaak op andere manieren gebouwd zijn, waardoor het lastig is om bijvoorbeeld een nieuwe, moderne waterleiding aan te sluiten. Bovendien kan het meer kosten om een oude woning te isoleren dan een nieuwe woning. De richtprijzen van isolaties worden hieronder vermeld.

Uw gehele woning laten renoveren Kortrijk

Er zijn veel mogelijkheden wanneer u op zoek bent naar goedkope renovatiewerken Kortrijk. Wanneer u uw gehele woning wilt laten renoveren, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking met al deze mogelijkheden. De richtprijs voor een renovatie van het gehele huis ligt tussen de 750 en de 1.500 euro per vierkante meter. Deze prijs is al inclusief de kosten voor de monteur en de btw. Hoe meer u wilt laten doen, hoe meer u natuurlijk tegen de bovengrens van deze richtprijs aan zult zitten. Maar als u slechts uw bepleistering wilt laten aanpassen, dan bent u meestal voor slechts 25 euro per vierkante meter al klaar. Het ligt er dus maar net aan wat uw wensen zijn.

Renovatiewerken in Kortrijk

Het kan erg gunstig zijn om uw woning goed te laten isoleren. Wanneer uw woning niet geïsoleerd is, dan ontsnapt er in de winter veel warmte, en dus energie, naar buiten. U moet dan veel meer betalen voor energie dan nodig is. Als uw woning goed geïsoleerd is, zult u dus veel besparen op energiekosten. Bovendien is het veel beter voor het milieu als er geen of weinig energie verloren gaat. Een vloerisolatie kost gemiddeld 30 euro per vierkante meter. Een dakisolatie kost meestal 40 tot 60 euro per vierkante meter. Als u een kruipruimte heeft, is het ook verstandig om deze te laten isoleren. Er komt namelijk veel kou naar binnen via een kruipruimte. Het laten isoleren van een kruipruimte kost gemiddeld ongeveer 25 euro per vierkante meter. Ook isolatieglas is een goede optie. Dat kan tussen de 65 tot de 120 euro per vierkante meter kosten. Dit klinkt erg prijzig, maar u moet goed beseffen dat dat maar eenmalig is. Daarna zult u elke winter veel geld besparen op de energiekosten.

Prijzen / kosten renovatiewerken in Kortrijk

Het is vaak niet mogelijk om een renovatie geheel zelf uit te voeren. Uiteraard kunt u best een meetlint vasthouden en hier en daar een likje verf aanbrengen, maar het uitvoeren van veranderingen aan de elektriciteit of de waterleiding moet toch worden uitbesteed aan een deskundige. Ook het vervangen van een ketel of een radiator moet door een specialist worden gedaan. Het inhuren van een specialist is niet goedkoop, maar wel nodig. Een elektricien kost bijvoorbeeld tussen de 30 en de 60 euro per uur, inclusief de btw en eventuele materialen. Een stukadoor, die bijvoorbeeld uw muren of plafonds kan herstellen of vervangen, kost gemiddeld tussen de 20 en de 50 euro per uur, inclusief materiaal. Voor een dakdekker bent u meestal tussen de 25 en 50 euro per uur kwijt. Dit is wel exclusief de dakpannen, die u zelf nog moet aanschaffen.

Renovatiewerken in de regio Kortrijk

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring