Goedkope Renovatiewerken Brugge

Renovatiewerken Brugge

Renovatiewerken in Brugge

Renovatiewerken Brugge

Dit artikel gaat over de verschillende mogelijkheden voor renovatiewerken Brugge. Wanneer u uw woning in Brugge wilt verbouwen, dan is het belangrijk dat u zich goed inleest. Er zijn namelijk vele opties voor renovatiewerken Brugge, waardoor het soms lastig is om een goede keuze te maken. Daarom is het verstandig om advies te vragen aan een deskundige. Een professional heeft verstand van allerlei verschillende woningen en renovatiewerken Brugge en kan u daarom precies vertellen welke renovatiewerken in Brugge het best passen bij uw klus. Bovendien kunt u vaak een vrijblijvende offerte aanvragen, zodat u al weet hoeveel uw renovatie ongeveer gaat kosten. Zo kunt u een bepaald budget aan de kant zetten, zodat u zeker weet dat u voldoende geld ter beschikking hebt. Zo zorgt u ervoor dat u niet halverwege de verbouwing zonder geld komt te zitten. Er zijn veel soorten renovatiewerken Brugge, en in dit artikel worden de meest voorkomende soorten benoemd. Ook worden de richtprijzen erbij vermeld, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Goedkope renovatiewerken Brugge

Het is lastig te beoordelen wat nou echt goedkope renovatiewerken Brugge zijn. De prijs van renovatiewerken in Brugge kan namelijk erg verschillen. Zo kan de prijs van het vervangen van een ketel verschillen tussen de 3.000 en de 6.000 euro per stuk. Dat ligt er heel erg aan wat voor ketel u wilt en hoeveel capaciteit die moet hebben. Het vervangen of herstellen van een waterleiding kan ongeveer 3.000 euro kosten. Het vervangen of herstellen van uw elektriciteit is meestal iets duurder, en kost gemiddeld zo’n 4.000 euro. Deze prijzen zijn allemaal al inclusief de btw en de montagekosten. Er komt dan verder dus niets meer bij. Het laten vervangen van een radiator is relatief goedkoop vergeleken met andere renovatiewerken in Brugge, en kan al voor ongeveer 600 euro per stuk. Verder kunt u ook uw dak laten isoleren, wat gemiddeld zo’n 30 euro per vierkante meter kost.

Ramen en trappen vervangen als renovatiewerken Brugge

Wanneer u uw ramen wilt vervangen met dubbel glas, dan kost dat ongeveer 500 euro per vierkante meter. Dat is dus zeer prijzig, maar het is het zeker waard. In de zomer blijft het binnen iets koeler, terwijl het dubbel glas in de winter veel warmte bewaart. Zo bent u veel minder energiekosten kwijt. Hoewel ramen vervangen dus niet hoort bij goedkope renovatiewerken Brugge, kan het op lange termijn zeker geld besparen. Het vervangen van trappen is ook vrij prijzig. De meeste trappen kunt u voor zo’n 1500 euro per stuk vervangen. Dat ligt er wel aan hoe groot de trap precies is en of u er makkelijk bij kunt. Hoe lastiger een klus namelijk is uit te voeren voor de specialist, hoe duurder het zal worden. Wanneer u uw huis volledig wilt renoveren, dan kost dat meestal tussen de 750 en de 1500 euro per vierkante meter. Deze prijs kan natuurlijk erg verschillen omdat het volledig ligt aan wat u allemaal wilt renoveren.

Renovatiewerken in Brugge

Het laatste onderdeel dat u kunt verbouwen is de bepleistering van uw woning. Er zijn veel verschillende manieren om uw bepleistering te renoveren. Dit wordt gedaan met allerlei soorten stucwerk. Zo heeft u bijvoorbeeld betonstuc en cement. Cement zorgt ervoor dat de muur blijft ademen, wat het erg geschikt maakt voor buitenwerken. Betonstuc bestaat uit cement en andere grondstoffen. Het is dus eigenlijk een mengsel, waardoor het andere eigenschappen krijgt dan puur cement. Betonstuc is waterdicht, waardoor het een muur volledig afsluit. Daarom is het geschikt voor badkamers, kelders, keukens, en andere vochtige ruimtes. Cement droogt een stuk rapper op dan betonstuc. De richtprijzen van beide soorten stucwerk liggen tussen de 18 en de 85 euro per vierkante meter. Deze prijzen zijn al inclusief de arbeidskosten voor de stukadoor, de materialen, en de btw.

De kosten / prijzen van specialist in renovatiewerken in Brugge

Het is vaak niet mogelijk om grote renovaties helemaal zelf uit te voeren. Daarom heeft u specialisten nodig die u kunnen helpen. De richtprijs van een aannemer ligt tussen de 30 en de 50 euro per uur, inclusief btw en materiaal. Een elektricien kost meestal tussen de 30 en de 60 euro per uur. Een stukadoor kunt u voor 20 tot 50 euro per uur al krijgen. Wel ligt dat eraan wat voor soort stucwerk u wilt aanbrengen. Vaak is de prijs ook per vierkante meter in plaats van per uur. Zo weet u van tevoren al zeker wat u precies moet betalen. Een schilder kost tussen de 30 en de 40 euro per uur, inclusief schildermaterialen. U hoeft dan dus niet nog apart verf te kopen. Veel mensen doen hun schilderwerk liever zelf om kosten te besparen. Toch kan het resultaat netter lijken wanneer een professionele schilder het heeft gedaan. Daarom is het zeker aan te raden om deze optie eens te overwegen.

Is het slim om een specialist in te huren?

Voor de meeste renovaties is het zeker verstandig om een specialist in te huren. Hoewel het begrijpelijk is dat u zelf zou willen proberen om een renovatie uit te voeren, kan dat een grote vergissing zijn. Er kunnen namelijk veel dingen fout gaan bij renovaties. Zeker wanneer er elektriciteit bij te pas komt, kunt u beter een professional aan het werk laten. Elektriciens hebben al veel ervaring en weten precies wat ze moeten doen wanneer er iets foutgaat. Zo weet u zeker dat de renovatie zo veilig mogelijk wordt uitgevoerd. Bovendien is het resultaat een stuk netter en zorgvuldiger wanneer u de renovatie uitbesteedt aan een specialist. Daarnaast scheelt het u ook nog eens een stuk werk.

Renovatiewerken in de regio Brugge

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring