Goedkope Renovatiewerken Antwerpen

Renovatiewerken Antwerpen

Renovatiewerken in Antwerpen

Renovatiewerken Antwerpen

In dit artikel kunt u informatie vinden over renovatiewerken Antwerpen. Voor iedereen die in Antwerpen woont, of in de regio van Antwerpen, en hun woning wil renoveren, is het verstandig om zoveel mogelijk te weten te komen over de verschillende mogelijkheden voor renovatiewerken Antwerpen. Welke renovatiewerken Antwerpen het meest geschikt zijn voor uw woning, dat ligt er maar net aan hoe u uw woning wilt renoveren. Er zijn een heleboel dingen in uw woning die u kunt renoveren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw elektriciteit te renoveren, of uw waterleiding. Maar ook uw radiator, ketel, of dakisolatie kunnen weleens aan vervanging toe zijn. Als u van plan bent om uw bepleistering te vervangen, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar bezettingswerken. In dit artikel kunt u veel informatie vinden over de mogelijkheden die u heeft wanneer u op zoek bent naar renovatiewerken Antwerpen. Ook zullen de richtprijzen daarbij vermeld worden, zodat u weet hoeveel u ongeveer kwijt zult zijn.

Goedkope renovatiewerken Antwerpen

Er is geen standaard richtprijs voor goedkope renovatiewerken Antwerpen. Dat komt omdat iedere klus weer anders is. Omdat woningen niet op dezelfde manier gebouwd zijn, is het onmogelijk om van tevoren te bepalen hoe duur een klus precies uit zal vallen. Hoe groter uw woning is, hoe duurder de renovatiewerken waarschijnlijk zullen zijn. Als u slechts weinig klussen wilt laten uitvoeren, dan zult u waarschijnlijk wel goedkope renovatiewerken Antwerpen kunnen krijgen. De huidige staat van uw woning speelt echter ook een rol. Als uw woning al redelijk vervallen is, dan zal het waarschijnlijk meer werk zijn om deze op te knappen dan bijvoorbeeld om slechts een nieuwe radiator te plaatsen in een moderne woning. Daarom is het verstandig om van tevoren een vrijblijvende offerte aan te vragen, zodat u een beeld heeft van de kosten die aan de renovatiewerken Antwerpen verbonden zijn.

Wat zijn de kosten / prijzen van renovatiewerken Antwerpen?

Als u op zoek bent naar goedkope renovatiewerken Antwerpen, dan is het belangrijk om de richtprijzen in de gaten te houden. Over het algemeen geldt dat het vervangen van elektriciteit rond de 4.000 euro in totaal kost. Deze prijs is dan al inclusief de btw en de montagekosten. Wel kan dit dus erg verschillen per woning en de aard van de klus. Een waterleiding vervangen kan rond de 3.000 euro kosten. Wanneer u uw radiator wilt vervangen, dan heeft u meestal minder budget nodig: dit klusje kan al uitgevoerd worden voor 600 euro per radiator. Wel komen er dan meestal nog kosten bij voor de monteur. Dit ligt eraan hoe lang de klus ongeveer duurt. Hoe rapper een monteur klaar is, hoe minder u natuurlijk hoeft te betalen. Dakisolatie wordt meestal per vierkante meter gerekend. Dakisolatie kost meestal gemiddeld ongeveer 30 euro per vierkante meter. Dit ligt er natuurlijk wel aan wat voor isolatie u kiest.

De richtprijzen van bepleistering als renovatiewerken Antwerpen

Wanneer u uw bepleistering wilt vervangen, bent u op zoek naar bezettingswerken houden allerlei soorten stucwerk in, waarmee u uw muren bijvoorbeeld kunt herstellen, vervangen, en kunt bouwen, bijvoorbeeld bij een aanbouw. Er zijn vele soorten bezettingswerken, en niet alle bezettingswerken zijn even geschikt voor elke klus. Wanneer u een muur wilt herstellen, dan kunt u meestal het beste raapwerk gebruiken. Raapwerk is een dikke laag van pleister die over uw muur wordt gesmeerd. Hierdoor worden alle oneffenheden en beschadigingen weer egaal. Raapwerk heeft een richtprijs van ongeveer 15 tot 30 euro per vierkante meter. Deze richtprijs is al inclusief de kosten voor de stukadoor, de btw, en de materialen. Wel moet u raapwerk nog afwerken. Dit kunt u onder andere doen met sierpleister. Sierpleister kost meestal tussen de 15 en de 80 euro per vierkante meter.

Renovatiewerken in Antwerpen

Wanneer u uw renovatiewerken wilt laten doen door een specialist, dan is dat natuurlijk prijziger dan wanneer u het zelf wilt doen. Maar ook is het veiliger, gaat het zorgvuldiger, en wordt het netter afgewerkt. Er zijn verschillende specialisten die u kunnen helpen met verschillende renovatiewerken. Een aannemer kost gemiddeld 30 tot 50 euro per uur, inclusief de btw. Dit is dan al inclusief eventuele materialen. Een schilder zal meestal rond de 35 euro per uur vragen, inclusief materiaal. U hoeft dan dus niet meer extra te betalen voor de verf. Een stukadoor is iemand die bezettingswerken kan aanbrengen, zoals raapwerk en sierpleister. Een stukadoor kan daar ongeveer tussen de 20 en de 50 euro per uur voor vragen. Dat ligt eraan hoe moeilijk de klus precies is en hoeveel materiaal hij of zij nodig gaat hebben. Deze richtprijs is dus ook al inclusief de materialen.

Andere specialisten en de kosten /  prijzen van renovatiewerken in Antwerpen

Andere specialisten zijn bijvoorbeeld de tegelzetter, de elektricien, de dakdekker, en de timmerman. Een tegelzetter kost gemiddeld 20 tot 50 euro per uur, zonder de materialen. Houd er dus rekening mee dat dit nog niet het volledige bedrag is. Een elektricien kan tussen de 30 en de 60 euro per uur vragen, inclusief eventuele materialen. De dakdekker kost ongeveer 25 tot 50 euro per uur, maar daarbij zijn de materialen nog niet inclusief. De dakpannen zijn dus nog voor uw eigen rekening. Als laatste is er nog de timmerman. Die vraagt gemiddeld 20 tot 60 euro per uur, inclusief materiaal. Nu u een beeld heeft van de richtprijzen van specialisten, denkt u misschien dat het beter is om zelf uw renovatiewerken uit te voeren. Toch wordt dit over het algemeen afgeraden.

Waarom niet zelf uw renovatiewerken in Antwerpen uitvoeren?

Renovatiewerken in Antwerpen laten uitvoeren door specialisten kan erg prijzig zijn. Daarom denken veel mensen erover na om zelf hun renovatiewerken in Antwerpen uit te voeren. En dat is vaak mogelijk, als u weet wat u doet en erg zorgvuldig te werk gaat. Toch kunnen er veel dingen fout gaan. U kunt uzelf bijvoorbeeld bezeren. Ook kan het zijn dat u misschien niet precies weet hoe u een mengsel moet maken, zodat het mengsel minder effectief is dan u had gehoopt. In dat geval is het mogelijk dat uw muren niet zo stevig zullen worden als de bedoeling was. En dat kan erg gevaarlijk zijn. Daarom is het over het algemeen verstandiger om uw renovatiewerken in Antwerpen uit te laten besteden aan professionals. Zo weet u zeker dat er niets fout kan gaan en dat er zorgvuldig en deskundig wordt omgegaan met uw woning.

Renovatiewerken Antwerpen prijs & kosten

Type werkKosten per uur (vanaf, incl. btw)
RenovatieOp aanvraag

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring