Vliegende mieren in huis

Last van Vliegende mieren?

Hoe Vliegende mieren bestrijden in huis?

Vliegende mieren in huis

Een van de vervelende ongedierte waar u last van kan krijgen zijn vliegende mieren en dit zal u vast wel een keer tegenkomen in huis. Vliegende mieren in huis is namelijk een landelijk probleem en er zijn manieren om ervoor te zorgen dat u geen last daarvan krijgt in huis. Vliegende mieren staan ook wel bekend als alate en het zijn eigenlijk de vruchtbare mannetjes en vrouwtjes van de kolonie die erop uit trekken om zich voort te planten en een eigen kolonie te starten. Ze vliegen erop uit en paren vervolgens hoog in de lucht. En het kan zomaar zijn dat u nu last heeft van vliegende mieren in huis en doordat ze zich voortplanten is het belangrijk om zo rap mogelijk af te komen van deze vliegende mieren. Daar kan u hulp bij krijgen van de ongediertebestrijding als het om een groot probleem gaat of u kan de tips en trucs op deze pagina lezen.

Oorzaak vliegende mieren in huis

De meest voorkomende oorzaak van vliegende mieren in huis is dat u een kolonie in uw tuin of rondom uw huis heeft waardoor nu de vruchtbare mannetjes en vrouwtjes in uw huis terecht zijn gekomen. Zoals u hierboven kan lezen is dit normaal gedrag van de mieren en zal u dus, als u geen juiste maatregelen treft, last kunnen krijgen van vliegende mieren in huis.

Andere oorzaken waarom u last heeft van vliegende mieren in huis is dat u dode boomstronken of rottend hout in de tuin heeft. Het is belangrijk om deze te verwijderen, want hier komen de vliegende mieren op af.

Wat te doen aan vliegende mieren in huis

Een van de belangrijkste manieren om ervoor te zorgen dat u geen vliegende mieren in huis krijgt is te zorgen dat u in de tuin zeker weet geen mierennest of kolonie heeft, want dit zorgt er namelijk voor dat de kans groot is dat er vliegende mieren bij u binnenkomen. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke tips die u kan volgen om vliegende mieren te voorkomen, namelijk:

 • Zorg dat er dus geen mierennest/kolonie in uw tuin zit
 • Zorg altijd dat de keuken netjes is, want de mieren zijn vaak op zoek naar voedsel/etensresten. Was je aanrecht met water en azijn, want van de geur van azijn blijven de vliegende mieren weg
 • Dicht alle gaten in kieren bij de deuren en in de muren van het huis
 • Lavendel en koffie houden de vliegende mieren ook niet van, ook dat kan gebruikt worden

Middel tegen vliegende mieren in huis

Als u echt geen andere manier weet om van de vliegende mieren in huis af te komen dan zijn er nog altijd andere middelen die u kan gebruiken. Denk daarbij aan javel, zout, azijn, lavendel of andere middelen. Maar ook producten die u kan bestellen kunnen goed gebruikt worden als middel tegen vliegende mieren in huis. Wil u tips en trucs? We kunnen u daar altijd bij helpen!

Ongediertebestrijding per regio

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring