Lekkage velux dakraam

Lekkage velux dakraam oplossen

Velux dakraam lekt

Lekkage Velux dakraam

Een lekkage bij uw velux dakraam is natuurlijk erg vervelend. Deze lekkage van uw velu dakraam kan namelijk een hoop schade in uw woning opleveren, waar u niet op zit te wachten. Het is daarom verstandig om zo spoedig mogelijk naar een oplossing te zoeken, om te voorkomen dat het probleem zich verder uitbreidt. Bij Praesy bent u aan het goede adres voor hulp bij lekkage van uw Velux dakraam. De techniekers van Praesy kunnen u vakkundig helpen bij het oplossen van de lekkage velux dakraam op een goedkope en betrouwbare manier. Hieronder vertellen we u meer over de verschillende oorzaken van een lekkage velux dakraam en hoe deze kunnen worden opgespoord en verholpen.

Lekkage onder, boven of aan de zijkant

Een lekkage kan veel verschillende oorzaken en bij een Velux dakraam kan het lastig zijn om te achterhalen wat de precieze oorzaak van het lek is. Het is daarom allereerst belangrijk om de gootstukken boven, onder of aan de zijkant van het dakraam te controleren. Kijk of deze schoon zijn en reinig ze als dit niet het geval is. Zeker in de wintermaanden is het belangrijk om het dak vrij te houden van sneeuw en ijs om ervoor te zorgen dat het smeltwater goed wordt afgevoerd. Daarnaast kan de afstand tussen de dakpannen en het dakvenster van invloed zijn. Is deze meer dan 60 mm, dan is het goed mogelijk dat dit de oorzaak is van de lekkage.

Controleer daarnaast ook of de schroeven goed zijn aangedraaid aan de verschillende kanten van het Velux dakraam. Let hierbij ook op scheuren of gaten in de gootstukken. Ook kan een verouderd of beschadigd dakraam rubber de oorzaak zijn van de lekkage. Voor uzelf is het waarschijnlijk vrij lastig om de oorzaak van de lekkage te achterhalen. Het is daarom verstandiger om een professional in te schakelen. De experts van Praesy kunnen u helpen bij het bepalen van de oorzaak van uw dakraam en zullen een passende oplossing zoeken om het probleem te verhelpen.

Wilt u een lekkage van uw velux dakraam helemaal voorkomen dan is het verstandig om uw velux dakraam goed te onderhouden. Door vuil en veel verschillende weertypes moet het raam natuurlijk goed blijven functioneren. Zorg ervoor dat de kozijnen en de ramen regelmatig gereinigd worden om problemen zoals een velux dakraam lekkage te kunnen voorkomen. Controleer het raam regelmatig of je tekenen van lekkage ziet, zodat je er op tijd bij bent en het probleem tijdig kunt oplossen met behulp van de expert van Praesy.

Lekkage Velux dakraam opsporen en verhelpen

Het opsporen van het probleem van de lekkage is erg belangrijk, maar kan erg lastig zijn. Er zijn verschillende locaties rondom het dakraam die kunnen zorgen voor de lekkage. Zo kan de oorzaak zich bijvoorbeeld bevinden in het houtwerk, de dakpannen de rubbers, het foam of het gootstuk. Een gebroken dakpan of een lekkende schoorsteenaansluiting kan tevens de oorzaak zijn van de lekkage bij uw dakraam. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, is het verstandig om een vakman in te schakelen die u kan helpen bij het opsporen. Door middel van lekdetectie is het mogelijk om het lek nauwkeurig op te sporen en om de oorzaak te achterhalen. De experts van Praesy maken gebruik van deze techniek om de lekkage op te sporen en naar een gerichte oplossing te zoeken.

Let er op dat het vaak voorkomt dat een Velux dakraam lekt aan de binnenkant door condens. Dit is geen verontrustende soort lekkage, maar gemakkelijk op te lossen door regelmatig te ventileren. Condens aan de buitenkant is ook normaal en is een natuurlijk natuurverschijnsel. Wel kan het voorkomen dat uw Velux dakraam lekt door de sneeuw. Zorg er daarom voor dat u in de wintermaanden het dakraam sneeuwvrij houdt om een lekkage te voorkomen. Controleer regelmatig de conditie van de randen en de rubbers.

Als u signalen herkent van een lekkend velux dakraam, dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de experts van Praesy. De lekkage velux dakraam zal namelijk niet uit zichzelf minder worden en de schade zal hoogstwaarschijnlijk alleen maar vergroten. De techniekers van Praesy staan 24/24 voor u klaar om u te helpen met het probleem. Ze bieden goedkope en betrouwbare service waardoor de lekkage zo snel mogelijk wordt opgelost. Het is in sommige gevallen niet nodig om een nieuw dakraam te plaatsen, maar het is dan alleen nodig om deze te repareren. Misschien hoeft er maar één onderdeel vervangen te worden om het probleem op te lossen. Zo kan een foamstrook bijvoorbeeld lekkage velux dakraam door sneeuw voorkomen. Door deze te repareren of te vervangen kan de lekkage gestopt worden.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring