Lekkage schoorsteen

Lekkage schoorsteen oplossen

Schoorsteen lekkage repareren

Lekkage schoorsteen

Merkt u dat er water door de schoorsteen naar binnen komt? Heeft u te maken met een natte schoorsteen, een natte open haard of zelf een natte vloer? Het wordt waarschijnlijk steeds erger en het is daarom ook van groot belang dat u een oplossing zoekt. U heeft te maken met een schoorsteen lekkage. Het is dan de eerste stap om te achterhalen waar de lekkage vandaan komt. Het is dan verstandig om een specialist in te schakelen, die snel en vakkundig het probleem kan opsporen. De experts van Praesy zijn altijd voor u bereikbaar en beschikbaar om het probleem te vinden en op te lossen.

Een andere oorzaak van een lekkage in uw schoorsteen of open haard, is slecht voegwerk. Als het voegwerk slecht is afgewerkt of door de jaren verouderd is, kan dit ervoor zorgen dat er een lekkage optreedt. Het water kan dan een opening vinden in het voegwerk en op deze manier uw woning binnen komen. De experts van Praesy zullen daarom ook de voeglijnen na lopen op scheurtjes of slechte dekking, om te achterhalen of het probleem zich hier bevindt.

Merkt u dus dat u te maken heeft met een lekkage aan uw schoorsteen? Neem dan direct contact op met Praesy. Praesy is altijd bereikbaar en beschikbaar om er voor te zorgen dat u met uw problemen wordt geholpen. Zo kunnen we lang komen voor onderzoek om de oorzaak van het probleem op te sporen, maar ook om de lekkages rap te verhelpen. Wacht dus niet langer en neem zo spoedig mogelijk contact op om het probleem met uw schoorsteen lekkage op te lossen.

Lekkage schoorsteen repareren

Een schoorsteen lekkage kun je herkennen aan insijpelend water en vochtplekken op de muren rondom de schouw. Daarnaast kun je ook op zolder onder de dakbedekking tekenen vinden van een lekkage aan uw schoorsteen. Herkent u deze signalen? Dan is het belangrijk om direct in te grijpen en niet langer af te wachten. De lekkage zal namelijk alleen maar erger worden en vochtproblemen kunnen tal van nare effecten hebben op uw woning. Er kunnen niet alleen schimmelplekken ontstaan, maar zelfs de constructie van uw dak kan worden aangetast.

Merkt u dus de eerste signalen van een lekkage schoorsteen? Schakel dan direct de experts van Praesy in om het probleem aan te pakken. Afhankelijk van de oorzaak van de lekkage, zullen de experts van Praesy voor een passende oplossing zorgen. De meest voorkomende oorzaken van een lekkage in uw schoorsteen zijn scheuren in de loodslabben, poreus metselwerk, een kapotte schoorsteenkap en scheuren in de bakstenen. De techniekers van Praesy zullen allereerst achterhalen waar het probleem van de lekkage zich bevindt en daarna tot reparatie overgaan.

Lekkage schoorsteen lood

Een van de meest voorkomende oorzaken van een lekkage aan uw schoorsteen is vanwege de loodslabben. Een loodslab is een strook lood die zich rondom de buitenzijde van de schouw bevindt. Deze heeft als functie om een waterdichte afsluiting te geven. Toch kunnen verschillende weersomstandigheden ervoor zorgen dat er slijtage optreed, waardoor deze waterdichte afsluiting niet meer ideaal is. Onder andere zon, vorst, wind en regen kunnen ervoor zorgen dat het lood beschadigd raakt en er lekkage ontstaat. De loodslab kan dan verbuigen of er kunnen scheuren ontstaan waardoor water naar binnen sijpelt. De experts van Praesy kunnen de loodslabben controleren en een passende, goedkope en deskundige oplossing bieden om deze te herstellen of te vervangen.

Schoorsteen lekkage open haard

Het is natuurlijk enorm vervelend als u last heeft van een lekkage. Zeker als dit door de schoorsteen komt en u niet meer kunt genieten van het sfeertje van uw open haard. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen, zodat de schade aan uw woning niet erger wordt.

Naast versleten loodslabben zijn er nog tal van andere oorzaken van een schoorsteen lekkage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poreus metselwerk. Door vervuiling en aangroei van bijvoorbeeld mossen, kunnen de stenen en het voegwerk niet meer waterdicht zijn. Weer en wind kunnen ervoor zorgen dat de stenen poreus worden en vocht doorlaten.

Verder kan een slechte schoorsteenkap ervoor zorgen dat er vocht in uw schoorsteen trekt. Misschien is uw schoorsteenkap al vrij oud of versleten, waardoor er water in uw schoorsteen of open haard kan komen. Gelukkig is het vaak vrij eenvoudig om een nieuwe kap te plaatsen, waardoor de oorzaak van de lekkage snel kan worden opgelost.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring