Lekkage kelder

Lekkage kelder verhelpen

Kelder lekkage dichten of opsporen

Lekkage kelder

Heeft u te maken met een lekkage in uw kelder? Dan is het belangrijk om dit probleem snel aan te pakken. De meest voorkomende oorzaken als het gaat om een kelderlekkage zijn problemen die samenhangen met de afvoer, lekkages van waterleidingen of waterdruk van het grondwater. Natuurlijk kan het vrij lastig zijn om zelf te achterhalen wat het exacte probleem van de lekkage in uw kelder is. Schakel daarom direct een expert van Praesy in als u signalen ziet van een kelder lekkage. Wacht niet, want het probleem zal niet zomaar verdwijnen, maar alleen maar groter worden. Hieronder geven we u meer informatie over de meest voorkomende oorzaken van een lekkage in uw kelder, hoe deze problemen zijn op te sporen en vervolgens op te lossen.

Lekkage kelder door grondwater

Een van de meest voorkomende soorten lekkages is deze in uw kelder. Water in de kelder is een veel voorkomend probleem dat je het beste direct kunt oplossen. Het probleem kan echter verschillende oorzaken hebben en het kan soms lastig zijn de juist oorzaak op te sporen. Toch is het erg belangrijk om de correcte diagnose te stellen om het probleem op gepaste wijze op te lossen.

Een van de eerste oorzaken van een lekkage in de kelder komt door het grondwater. Door hevige of langdurige regenval bestaat het risico namelijk dat de riolering al het water niet meer aan kan. Het is dan een mogelijkheid dat uw kelder onder water loopt. Water in de kelder is vaak te wijten aan een te lage vochtweerbaarheid van de keldermuren en vloer, in combinatie met een hoog grondwaterniveau. Een hoge grondwaterstand kan een aanzienlijke druk uitoefenen op de muren van uw kelder. Als deze dan niet sterk genoeg zijn of bijvoorbeeld scheuren vertonen, dan kan het grondwater uw kelder in dringen.

Om stijgend grondwater in de kelder tegen te gaan is het verstandig om de kelder waterdicht te maken. De experts van Praesy kunnen achterhalen of de lekkage in de kelder komt door het grondwater en vervolgens een passende oplossing bieden.

Lekkage kelder dichten en verhelpen

Als u last heeft van een kelder lekkage door het grondwater, dan is een veel voorkomende methode om het op te lossen kelderbekruiping. Hierbij worden de muren van de kelder waterdicht gecementeerd. Ook kan kelderdrainage worden toegepast. Hierbij wordt er vochtwerende noppenfolie over de huidige kelderwanden en/of de vloer geplaatst. Hierover wordt een nieuwe vloer of wand geplaatst. Het drainagesysteem absorbeert het vocht uit de bestaande wanden en wordt vervolgens afgevoerd naar de riolering. Ook is het een mogelijk om de muren te injecteren met een vochtwerende gel. Deze gel zet uit om een barrière te vormen voor opstijgend grondwater, waardoor u geen last meer zal hebben van lekkages.

Is de oorzaak van de lekkage niet het hoge grondwater maar een lekkage. Dan is het van belang om het lek op te sporen en te dichten. Het is echter erg lastig om een lek zelfstandig op te sporen zonder de juiste kennis en apparatuur. Vermoed je een lekkage in je kelder, dan is het vaak het beste op een expert in te schakelen. Deze kan dan een lekdetectie uitvoeren om te achterhalen of er een lek is en waar deze zich dan bevindt. Blijkt er een lek te zijn, dan moet deze natuurlijk worden gedicht om verdere problemen te voorkomen. Welke methode hiervoor wordt gebruikt is afhankelijk van de omvang en de ernst van het lekkage in de kelder.

Lekkage kelder opsporen

Een kelder lekkage kunt u vaak vrij gemakkelijk herkennen doordat er ronde kringen op de muren ontstaan. Soms zijn er zelf plassen water op de vloer van uw kelder zichtbaar. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het lek in de afvoerbuizen of de waterleiding zit. Deze leidingen zitten echter verstopt achter de muur, waardoor een lekkage lastig te herkennen kan zijn. Er dient daarom een professional ingeschakeld te worden als u het vermoeden heeft dat u te maken heeft met een kelder lekkage.

Naast dat leidingen de oorzaak kunnen zijn van een kelder lekkage, kan ook zware regenval of aanwezig grondvocht de oorzaak zijn. Doordat uw riolering de hoeveelheid water niet aan kan zal uw kelder onder water lopen. De experts van Praesy zullen binnen een mum van tijd achterhalen of het om een leiding gaat of dat er sprake is van optrekkend vocht. De kelder zal worden geanalyseerd om te oorzaak op te sporen en vervolgens zal er gelijk over een passende oplossing worden nagedacht om de kelder lekkage op te lossen.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring