Kortsluiting in Roeselare

Kortsluiting Roeselare

Kortsluiting Roeselare oplossen

Kortsluiting Roeselare

Men spreekt al wel eens van een kortsluiting in ons hoofd. Dit willen zeggen dat we het soms niet allemaal even goed meer weten en wat tijd nodig hebben voor onszelf. Echter kunnen we ook spreken over een letterlijke kortsluiting en dit heeft dan te maken met de elektriciteit in ons huis of ergens anders. Wanneer zich dit voordoet in ons huis, is dat natuurlijk helemaal niet fijn. Zeker wanneer je een romantisch avondje uit met je partner aan het beleven bent en je plots zonder stroom komt te zitten.

Op zoek naar de oorzaak

We willen u uiteraard geen angst aanjagen, maar een kortsluiting kan gevaarlijk zijn en daarom moet u dit voorzichtig aanpakken wanneer u op zoek gaat naar de bron. Meestal komt een kortsluiting door een storing in een of ander elektrisch apparaat. Dit kan zijn door een apparaat in uw huishouden, maar evengoed kan de storing zich in de elektriciteitskast bevinden. Aan u dus om dit uit te zoeken!

Storing in de elektriciteitskast

Uiteraard kan de storing zich ook bevinden in de elektriciteitskast waardoor u te maken krijgt met een kortsluiting in Roeselare. Perfect te begrijpen dat u dit niet zelf wil gaan oplossen, indien u hier niets van kent. Gelukkig kunt u het oplossen van dit probleem met een gerust hart overlaten aan de elektriciens van Praesy. Zij komen u helpen en lossen uw kortsluiting op en dit op een professionele en betrouwbare manier!

Kortsluiting in Roeselare

Ook al hoeft een kortsluiting in Roeselare niet altijd gepaard te gaan met grote gevolgen, fijn is toch wat anders. Zeker, omdat u bij een kortsluiting geen elektriciteit meer heeft en u wilt dit meestal zo snel mogelijk opgelost zien. Daarom moet u natuurlijk eerst weten wat een kortsluiting juist is, zodat u weet waar u moet beginnen. Bij een kortsluiting komen elektriciteitskabels met elkaar in contact. Dit kan gebeuren door isolatiemateriaal dat niet meer zo goed zijn dienst doet. Komen deze kabels met elkaar in rechtstreeks contact, dan gaat de stroomsterkte toenemen. Gelukkig voor ons in deze tijd, valt de stroom als beveiliging meteen uit. Wat er alsnog kan gebeuren is dat er door de toeneming van de stroom meer warmte ontstaat. Dit kan dan als gevolg hebben dat er vonken ontstaan en er een brand uitbreekt.

Kortsluiting in huishoudtoestellen

Om uit te zoeken of de kortsluiting in Roeselare gebeurd is door een storing in een huishoudtoestel, moet u dit gaan testen. Ga in de elektriciteitskast kijken welke groep is uitgeschakeld. Is het de keuken, de badkamer, de woonkamer…? Hieruit kan u afleiden welke toestellen het zouden kunnen zijn. Zet de schakelaar vervolgens weer aan, NA dat u eerst alle stekkers van de huishoudapparaten in deze groep hebt uitgetrokken. Zet dan de schakelaar weer aan en trek een voor een de stekkers van de toestellen uit het stopcontact. Springt de schakelaar weer om en valt de stroom uit bij een bepaald toestel? Dan heeft u meteen de oorzaak van uw kortsluiting Roeselare gevonden.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring