Kortsluiting in Mortsel

Kortsluiting Mortsel

Kortsluiting Mortsel oplossen

Kortsluiting Mortsel

Een kortsluiting, wie er regelmatig mee te maken krijgt, is dit probleem waarschijnlijk meer dan beu. Het is niet alleen niet fijn, maar het kan ook nare gevolgen hebben. Zo kan er een brand door ontstaan of zelfs een explosie. Dit is een van uw ergste nachtmerries en wilt u natuurlijk niet zien gebeuren. Een kortsluiting ontstaat immers natuurlijk niet zomaar. Er zijn oorzaken voor en u kunt een kortsluiting dus ook vermijden. Hoe u dit doet, leest u in dit artikel!

Wat is een kortsluiting Mortsel?

Een elektriciteitskabel ligt gelukkig niet zomaar bloot in onze muren en is omringd door stevig isolatiemateriaal. Vaak is dit materiaal kunststof of schellak. Echter kan er een defect ontstaan aan dit isolatiemateriaal en dit kan op verschillende manieren. Denk maar aan vocht, stof of warmte. Hierdoor kan het isolatiemateriaal niet goed dienst meer doen en geraken de elektriciteitsdraden ontbloot. Vaak loopt het mis wanneer deze draden rechtstreeks met elkaar in contact komen. De stroomsterkte gaat de hoogte inschieten waardoor de draden te warm worden en er kortsluiting ontstaat. In sommige gevallen kan hier dus ook een brand uit komen.

Praesy, de oplossing voor uw elektriciteitsproblemen!

Volgt u al deze tips nauw, maar krijgt u toch te maken met een kortsluiting in Mortsel? Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. U kan dit probleem altijd zelf aanpakken maar, indien u dit niet wenst of u vindt zelf dat u er niet genoeg van kent, staat Praesy voor u klaar. De firma die elektriciens aanbiedt om u op een goedkope en betrouwbare manier te helpen. Op deze manier bent u in geen tijd van die vervelende kortsluiting af!

Kortsluiting in Mortsel voorkomen

Een kortsluiting Mortsel zien we natuurlijk liever niet gebeuren. Daarom zijn er een aantal zaken die u kunt doen om dit te vermijden.

 • Gebruikt u verlengsnoeren? Rol deze dan helemaal uit, zodat u een storing in het circuit kan voorkomen.
 • Nooit het maximum aan aangeraden ampère overschrijden. Controleer hiervoor uw meterkast.
 • Controleer elektrische kabels af en toe om te kijken of de isolatielaag nog goed is. Zeker wanneer u tweedehands producten in huis heeft, is dit heel belangrijk!
 • Plaats elektrische snoeren liefst niet onder een tapijt of een zeil. Dit kan zorgen voor snellere slijtage en dit veroorzaakt ook een kortsluiting Mortsel.
 • ij het gebruiken van verlengsnoeren zorgt u ervoor dat u nooit meer dan één verlengsnoer achter elkaar aansluit. Hierdoor vermindert u de kans op in de knoop rakende snoeren. Zo vermijdt u ook dat een bepaalde groep van stroom over gebruikt wordt.

Specifieke tips om kortsluiting te voorkomen

 • Zet een koffiezetapparaat bij minder gebruik altijd af. Dit vermindert het risico op kortsluiting Mortsel.
 • De achterkant van de koelkast moet stofvrij blijven. Ventileer uw ijskast goed en stofzuig deze af en toe.
 • Vervang de filters in uw dampkap regelmatig door een elektricien of doe dit zelf.
 • Maak elektrische apparaten zoals friteuse, broodrooster regelmatig schoon, zodat er geen stof of beschadiging aan kan komen.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring