Kortsluiting in Mol

Kortsluiting Mol

Kortsluiting Mol oplossen

Kortsluiting Mol

Een kortsluiting, het is niet meteen het meest fijne om mee te maken, zeker niet wanneer dit in de avond voorvalt als het al donker is buiten. U zit dan plots helemaal in het donker en moet in volle paniek op zoek naar kaarsen. U kunt uw elektrische apparaten niet meer gebruiken en daar gaat uw gezellig avondje met zijn twee. Wanneer het een algemene stroompanne is, dan kan dit meteen opgelost zijn. Wanneer u pech heeft kan het een aantal uren duren en is uw avond verloren. Maar het kan ook zijn dat u de enige bent in de straat die er mee te maken heeft en dan moet u het probleem in uw huis gaan zoeken. Daarom leest u in dit artikel een stappenplan over wat te doen bij een kortsluiting.

Stappenplan bij een kortsluiting Mol

 • Controleer uw meterkast: heel vaak wordt een kortsluiting in uw huis veroorzaak door een bepaald apparaat dat niet meer in deftige staat is. In uw meterkast kan u ontdekken om welk apparaat dit zou kunnen gaan. De betreffende groep waarop dit apparaat is aangesloten, is dan uitgeschakeld. De aardlekschakelaar zal dan omgeslagen staan. Zo weet u in welk deel van uw huis u moet gaan zoeken.
 • Bij een kortsluiting Mol, is het de bedoeling om de oorzaak te vinden en op te lossen. Wanneer u ziet dat de schakelaar effectief is omgeslagen, zet u hem terug juist. Blijf even staan en controleer of de schakelaar juist blijft staan, zodat de elektriciteit aan blijft. Als deze meteen weer omslaat, hebt u zeker en vast te maken met een kortsluiting helaas.
 • Wanneer dit gebeurt, moet u alle stekkers van de huishoudapparaten van de desbetreffende groep gaan uittrekken. Zet dan vervolgens de schakelaar weer aan.
 • Als de schakelaar weer aan staat, gaat u terug naar het betreffende deel van het huis en steekt u alle huishoudapparaten een voor een in het stopcontact. Wanneer de stroom bij een bepaald apparaat uitvalt, dan weet u meteen de oorzaak van uw kortsluiting!

Kortsluiting in Mol

We hebben het fenomeen allemaal al wel eens meegemaakt. We zijn volop in het huishouden bezig of kijken rustig tv en ‘poef’, plots valt al de stroom uit. Ofwel bent u dit al gewend, of wel is het de eerste keer dat u dit meemaakt. Dan is het natuurlijk fijn om te weten wat er eigenlijk juist gebeurt tijdens een kortsluiting. Meestal wil dit zeggen dat er twee elektriciteitsdraden tegen elkaar zijn gekomen. Hierdoor ontstaat er een extra stroomsterkte die ervoor gaat zorgen dat de stroom uitgeschakeld wordt. Vanaf dan is het aan u om uit te zoeken wat de kortsluiting in Mol veroorzaakt.

Schakel Praesy in!

Lukt het bij kortsluiting Mol echt niet om de oorzaak te vinden, of krijgt u het probleem niet opgelost? Geen probleem, dan belt u gewoon naar Praesy. Een bedrijf dat elektriciens voor u heeft klaarstaan, zodat u in geen tijd van uw vervelende probleem verlost bent!

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring