Kortsluiting in Kortrijk

Kortsluiting Kortrijk

Kortsluiting Kortrijk oplossen

Kortsluiting Kortrijk

Een kortsluiting Kortrijk, hoe los ik dat op? Is een vraag die u zich waarschijnlijk stelt wanneer u hiermee te maken krijgt. Wanneer u geen stroom meer heeft en u dan nog moet gaan uitzoeken of opzoeken wat u moet doen bij een kortsluiting, is niet zo fijn. Daarom is het aangewezen om op voorhand te weten wat een kortsluiting juist is, hoe u het kan voorkomen en wat u moet doen wanneer het zich toch moest voordoen. In dit artikel vindt u tips over het vermijden van een kortsluiting en hoe u moet reageren wanneer deze nachtmerrie toch voorvalt.

Kortsluiting Kortrijk voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen zegt men altijd. Ook in het geval van een kortsluiting is dit zo. Misschien is het handig om te weten dat een kortsluiting in Kortrijk te allen tijde kan vermeden worden. Hoe? Volg deze tips en u zal niet snel meer last hebben van deze vervelende situatie.

 • Trek je iets uit het stopcontact? Houdt dan de stekker zelf vast en niet de kabel.
 • Wanneer u een verlengkabel gebruikt, rol deze dan volledig uit alvorens hem te gebruiken.
 • Zorg voor goede isolatie voor al uw elektriciteitskabels.
 • Vermijd het vastspijkeren van draden of kabels die met elektriciteit te maken hebben.
 • Geen elektriciteitskabels gebruiken om iets aan op te hangen.
 • Heeft u blootliggende kabels? Raak deze dan nooit aan!
 • Zorg ervoor dat u nooit meer dan één verlengsnoer gebruikt tussen het toestel en het stopcontact.

Kortsluiting in Kortrijk

Wanneer een kortsluiting zich voordoet, is dit geen ramp. Dit kan altijd eens gebeuren. Toch wordt er opgemerkt dat er door sommige mensen nogal licht over een kortsluiting heen gegaan wordt. Veel mensen staan er niet bij stil dat een kortsluiting wel ernstige gevolgen kan hebben. Een van die ernstige gevolgen kan een brand zijn. Dit is niet in alle gevallen zo, maar het kan best voorvallen. Tijdens een kortsluiting komen elektriciteitsdraden rechtstreeks met elkaar in contact. Dit heeft als gevolg dat de sterkte van de stroom toeneemt en dat die kabels dus warmer gaan worden. Het kan er zelfs voor zorgen dat de draden gaan smelten en hierdoor dus in brand komen te staan.

Een kortsluiting oplossen, hoe doet u dat?

In het grootste deel van de situaties komt een kortsluiting door een apparaat in het huishouden dat niet meer zo goed werkt. Telkens wanneer u dit apparaat gebruikt of insteekt, valt de stroom uit, en hier heeft u soms niet meteen erg in. Hoe u een kortsluiting Kortrijk kan oplossen doet u zo:

 • Stap 1: Trek de stekkers van de huishoudtoestellen van de groep die is uitgevallen uit het stopcontact.
 • Stap 2: Zet de aardlekschakelaar weer om.
 • Stap 3: Ga naar de huishoudtoestellen die u heeft uitgetrokken en steek een voor een alle stekkers weer in.
 • Stap 4: Merkt u dat de elektriciteit bij een bepaald apparaat weer uitvalt? Dan koopt u simpelweg een nieuw apparaat en is het probleem vaak opgelost. Toch dieperliggende problemen? Bel dan Praesy voor een ervaren elektricien!

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring