Kortsluiting in Antwerpen

Kortsluiting Antwerpen

Kortsluiting Antwerpen oplossen

Kortsluiting Antwerpen

We kennen het helaas allemaal, we zitten met zijn allen gezellig een avondje voor de tv en plots valt de stroom uit. Meteen zijn we dan vaak ongerust en gaan we in de straat bij de buren informeren of zij er ook mee te kampen hebben. Wanneer de andere inwoners in de straat er geen last van hebben, dan weet u meteen dat de kortsluiting zich enkel in uw huis voordoet en dat er dus niets met de elektriciteit in het algemeen aan de hand is. Natuurlijk niet zo fijn, maar gelukkig hoeft het geen drama te zijn. Het kan immers heel snel opgelost zijn. Maar dan moet u natuurlijk weten wat een kortsluiting juist is en hoe het eigenlijk ontstaat.

Wat is een kortsluiting?

Een kortsluiting is niet zo moeilijk om uit te leggen. Dat het met elektriciteit te maken heeft, kon u waarschijnlijk al vermoeden. Technisch gezien wil dit zeggen dat er twee elektriciteitsdraden met elkaar in contact komen, wat normaal gezien niet zou mogen gebeuren. Wat er dan juist gebeurt, is dat de sterkte van de stroom plotseling gaat toenemen. In het ergste geval kan dit leiden tot een brand in huis.

Brand door kortsluiting Antwerpen

In het ergste geval kan er door kortsluiting Antwerpen een brand ontstaan. In de toestellen die u in huis heeft, loopt stroom en de toestellen bieden hier weerstand tegen. Dit kan u vergelijken met een dam dat het aanstromende water van een rivier tegen houdt. Dit zorgt ervoor dat het stroomdebiet dan kleiner wordt en er dus een lage stroomsterkte ontstaat. Wat gebeurt er nu tijdens een kortsluiting Antwerpen? Wel, om het te vergelijken met de dam: deze zal breken waardoor de stroom de vrije loop krijgt. Het krijgt geen tegenstand meer en de stroom zal zich dus als een hevige rivier gaan gedragen. De stroomsterkte wordt dus enorm en dit kan zorgen voor een verhitting van de draad. Het materiaal rond de draad kan gaan smelten en in brand schieten.

Kortsluiting in Antwerpen

Wanneer u te maken krijgt met een kortsluiting in Antwerpen, dan hoeft u niet meteen te panikeren. U kan proberen om dit zelf op te gaan lossen. Wanneer u oude apparaten heeft, kan dit voor kortsluitingen Antwerpen zorgen. Probeer al eens om de stekker uit het stopcontact te trekken en de kop te vervangen. Heeft dit geen effect en gebeurt het nog steeds? Dan staat gelukkig de elektricien Antwerpen voor u klaar die u kan helpen om de kortsluiting Antwerpen op te lossen!

Uitvallen van de elektriciteit door kortsluiting Antwerpen

Bij een kortsluiting Antwerpen of in eender welke stad, komt het gelukkig vaak niet tot een brand. Tegenwoordig is elke elektrische leiding uitgerust met een schakelaar die een beveiliging heeft. Moest er een kortsluiting Antwerpen ontstaan in uw huis dan zorgt dit samen met de hoofdschakelaar ervoor dat de stroom in het huis meteen zal uitvallen en er dus niets in brand kan schieten. Bovendien heeft elke elektriciteitsinstallatie tegenwoordig een aarding waardoor het te veel aan stroom kan weggeleid worden naar de aarde.

Kortsluiting Antwerpen oplossen

U heeft kunnen lezen dat een kortsluiting Antwerpen geen klein probleem is. In het ergste geval zal er zelfs brand kunnen ontstaan. Dat betekent dat er een enorme schade kan ontstaan. Wanneer u te maken heeft met een kortsluiting in Antwerpen, dan zal u een beroep moeten doen op een van onze techniekers. Die zal rap bij u kunnen geraken, zal het probleem onderzoeken en zal dan ook direct een oplossing kunnen voorzien. Wilt u uw kortsluiting Antwerpen oplossen en wilt u dit niet langer laten wachten? Dan staat Praesy 24/24 klaar voor u. Laat uw kortsluiting Antwerpen oplossen door een betrouwbare, betaalbare en ervaren technieker van Praesy!

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring