Kortsluiting in Anderlecht

Kortsluiting Anderlecht

Kortsluiting Anderlecht oplossen

Kortsluiting Anderlecht

Als u alleen in huis bent en de stroom plots uitvalt, dan weet u niet altijd meteen wat te doen. Wanneer dit ’s avonds het geval is, wordt plots alles donker en dit is altijd even verschieten. Als de stroom niet meteen weer aanspringt, gaat u best even informeren bij de buren of mensen in de straat of bij hen de stroom ook is uitgevallen. Het kan perfect zijn dat er een elektriciteitsprobleem in het algemeen is en dat de netbeheerder dit kan oplossen. Indien dit het geval is, verwittig deze dan meteen. Wanneer de elektriciteit enkel bij u is uitgevallen, dan leest u in dit artikel wat u moet doen.

Kortsluiting Anderlecht opsporen

Voorkomen is altijd beter dan genezen wordt er gezegd, maar wanneer de elektriciteit uitgevallen is, is dat helaas te laat en moet het probleem wel opgelost worden. Om het probleem te kunnen oplossen moet u weten wat er aan de hand is en wat de kortsluiting Anderlecht veroorzaakt heeft. Dit doet u door alle groepen in de meterkast uit te schakelen. Dit doet u, omdat u vervolgens alle stekkers van alle toestellen in uw huis moet uittrekken. Vervolgens zet u de groepen in de meterkast weer aan om stroom te hebben. Daarna gaat u langzaam en voorzichtig alle stekkers weer insteken. Wacht elke keer rustig af tot het toestel is aangesprongen alvorens u een nieuw toestel insteekt. Op die manier kan u controleren of het een van uw huishoudtoestellen is die de kortsluiting heeft veroorzaakt. Is dit het geval dan moet u dit toestel vervangen.

Praesy contacteren voor hulp

Die elektricien kan u vinden bij Praesy. Zij hebben professionals in dienst die dag in en uit met elektriciteit werken en dus wel raad weten met uw probleem. Zij kunnen het voor u oplossen en ervoor zorgen dat u niet opnieuw in dezelfde situatie terecht komt.

Kortsluiting in Anderlecht

Nadat u de oorzaak heeft gevonden, kan u een nieuw toestel gaan kopen. Wanneer u merkt dat bij geen enkel toestel de stroom opnieuw uitvalt, kan het ook zijn dat er bepaalde groepen in uw meterkast overbelast worden. Als er teveel huishoudelijke toestellen aangesloten zijn op een bepaalde groep en deze allemaal tegelijk in werking zijn, kan dit voor overbelasting en een kortsluiting als gevolg zorgen. Wanneer dit ook niet het geval is, dan kan het zijn dat er gewoon een probleem is met uw meterkast. Het best is, als u er zelf niets van kent, om dan een elektricien in te schakelen.

Kortsluiting voorkomen

Aangezien kortsluiting Anderlecht voorkomen beter is dan genezen, kan u een aantal dingen doen om dezelfde situatie te voorkomen. Wanneer u met verlengsnoeren werkt, gebruik dan niet meer dan 1 verlengsnoer tussen het stopcontact en het toestel. Rol zeker ook een verlengsnoer eerst helemaal uit alvorens u hem gaat gebruiken, knopen kunnen immers voor een kortsluiting zorgen. Belangrijk is ook om verlengsnoeren nooit te gebruiken om iets aan op te hangen. Huishoudtoestellen die niet meer deftig werken, vervangt u ook best zo snel mogelijk.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring