WC pot ontkalken

Bref WC Power Gel Toiletreiniger - 10x Effect Anti-Kalk - Voordeelverpakking - 12 x 700ml

Bol.com
as of January 6, 2023 7:04 pm

Inhoudsopgave

Waardoor ontstaat er kalk in uw WC pot?

Kalk is eigenlijk niet te vermijden en is het een chemische reactie die automatisch ontstaat in uw leidingen en ook in uw WC pot. Water dat door uw toilet pot spoelt bevat namelijk van nature opgeloste stoffen, waaronder calcium een van die stoffen is die uiteindelijk de oorzaak is voor het ontstaan van kalk in uw WC pot. En dat het eerder door warm water ontstaat is een feit, maar helaas is het ook zo dat koud water voor kalkaanslag kan zorgen en het is daardoor belangrijk dat onderhoud wordt uitgevoerd. Kalk zal altijd ontstaan door deze chemische reactie in het water dat we kennen en het is dan ook niet te vermijden.

De kalk die ontstaat zal voornamelijk ontstaan in uw leidingen, maar u kan er ook last van krijgen in de randen van uw WC pot aan de binnenkant. Dit is ook waar het water komt en waar het water dus de kalk achter zal laten. Het is daardoor belangrijk om goed de randen schoon te maken met middelen om uw kalk te verwijderen.

Waarom moet u een WC pot ontkalken?

Helaas zien we maar al te vaak dat het ontkalken van een WC pot wordt vergeten en heel vaak weten mensen ook niet dat er kalk ontstaat. En dat is nu juist het probleem, want kalk kan namelijk voor enorm veel problemen zorgen die u onnodig veel geld gaan kosten. Zo kan u door de kalk een verstopte WC verkrijgen waardoor u een depannage nodig zal hebben om de leiding proper te maken. Dat is een van de niet plezante situaties waar u in kan belanden en dat kan uiteindelijk tot grote schade leiden. U zal dan uiteindelijk de ontstoppingsdienst nodig hebben om dit voor u op te lossen en dat zal de nodige kosten met zich mee brengen.

Om dergelijke problemen te voorkomen is het belangrijk om onderhoud uit te voeren, voornamelijk voor uw afvoer is dit belangrijk om ervoor te zorgen dat de kalk niet op zal hopen en waardoor u uiteindelijk met een grote verstopping zal komen te zitten.

3x beste manieren om een WC pot te ontkalken

Om ervoor te zorgen dat u alles goed kan onderhouden in uw toilet pot zullen we u tips geven voor welke middelen u zal kunnen gebruiken om dit op een juiste manier te doen. Door dit regelmatig te doen zal uw WC pot en uw afvoer proper blijven, waardoor u dus ook niet met schade of met andere problemen zal eindigen. Hieronder ziet u de 3 beste manieren en middelen om een WC pot te ontkalken.

1. WC ontkalker (speciaal middel)

Bref WC Power Gel Toiletreiniger - 10x Effect Anti-Kalk - Voordeelverpakking - 12 x 700ml

Bol.com
as of January 6, 2023 7:04 pm

Een van de beste manieren (en eigenlijk ook wel de meest eenvoudige manier) is het gebruiken van een speciaal middel om uw WC pot te ontkalken. Dit is een speciale WC ontkalker die ervoor zorgt dat al het kalk verdwijnt. Het is belangrijk dat u dit regelmatig doet, want een middel kan namelijk niet goed met grote hoeveelheden kalk omgaan. Ons advies is dan ook om zeker een maal per week deze WC ontkalker te gebruiken zodat er veel proper kan worden gemaakt.

2. Soda (en heet water)

Soda, ook wel bekend als zuiveringszout, is een van de wondermiddelen die oma gebruikte om ervoor te zorgen dat kalk zonder problemen zou verdwijnen. Het is dan ook nog steeds een van de gebruikte middelen die we vandaag de dag maar kennen om kalk te verwijderen en dat is dan ook een van de adviezen die we u mee willen geven voor een wc pot ontkalken. Een half kopje soda met heet water zal wonderen doen, maar u kan ook gewoon een half kopje soda door de afvoer laten gaan zonder dat er heet water bij te pas komt. Spoel de soda niet direct door, maar laat dit eerst 30 minuten liggen voordat u het doorspoelt.

3. Schoonmaakazijn

Een van de andere middelen die we maar al te vaak voorbij zien komen is het gebruik van schoonmaakazijn. Met schoonmaakazijn zal u voornamelijk de randen goed schoon kunnen maken aan de binnenkant van uw toilet pot. Gebruik schoonmaakazijn en laat dit intrekken in de rand van uw toilet, maar zorg er wel voor dat er een raam open staat of in ieder geval voor voldoende ventilatie, want schoonmaakazijn is zeer agressief en kan pijnlijk zijn voor uw luchtwegen. Vaak zal schoonmaakazijn niet zo heel effectief voor de afvoer van uw wc pot zijn en dat is dan ook niet de ideale manier om uw afvoer te ontkalken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *