Kalk in WC pot verwijderen

Bref WC Power Gel Toiletreiniger - 10x Effect Anti-Kalk - Voordeelverpakking - 12 x 700ml

Bol.com
as of January 10, 2023 6:07 am

Inhoudsopgave

Hoe ontstaat kalk in een WC pot

Er zijn heel veel mensen die een WC pot hebben vol met kalk en dat is ook niet meer dan logisch, want het water dat we hedendaags gebruiken zit vol met calcium die uiteindelijk ervoor zorgt dat kalk ontstaat. Het is puur een chemische reactie die ontstaat in uw WC pot en daardoor is het eigenlijk vrijwel niet te voorkomen dat u kalk krijgt. Kalk op zichzelf is geen probleem, ook niet in uw WC pot. Het is wel belangrijk om te ontkalken en dat is juist een van de klussen die vaak niet of vrijwel nooit uitgevoerd worden waardoor er talloze problemen kunnen ontstaan in uw WC pot.

Vrijwel altijd zal er kalk aanwezig zijn in de randen van uw WC pot, vooral dus aan de binnenkant. Dat is namelijk waar het water komt en kalk achter zal laten. Het is belangrijk om de binnenkant van de randen dan ook schoon te maken en dus de kalk in de WC pot te verwijderen. Nog belangrijker om kalk te verwijderen is de leidingen. Zodra er te veel kalk in de leidingen komt dan is dit een broeinest dat kan ontstaan voor verstoppingen en dat betekent dat u dan geen gebruik meer kan maken van de WC en een ontstoppingsdienst nodig zal hebben om dit op te lossen.

De kalk die ontstaat zal voornamelijk ontstaan in uw leidingen, maar u kan er ook last van krijgen in de randen van uw WC pot aan de binnenkant. Dit is ook waar het water komt en waar het water dus de kalk achter zal laten. Het is daardoor belangrijk om goed de randen schoon te maken met middelen om uw kalk te verwijderen.

Redenen waarom u kalk in een WC pot moet verwijderen

De belangrijkste reden die we hierboven ook al hebben genoemd om kalk in uw WC pot te verwijderen is om ervoor te zorgen dat uw WC pot en de leidingen onderhouden worden en dus niet voor problemen kunnen zorgen. De grootste problemen die u tegen zal komen is het verkrijgen van een verstopping in de leiding en dat is precies wat u wil voorkomen. Dit brengt onnodig hoge kosten met zich mee die u dus waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden met het onderhouden van uw WC pot door speciale middelen te gebruiken.

3 manieren om Kalk in een WC pot te verwijderen

Gelukkig leven we in een tijd waarin het eenvoudig is om talloze producten te vinden die u kunnen helpen bij het verwijderen van kalk in een WC pot. Er zijn huismiddelen die u kan gebruiken, maar de meest effectieve middel is toch wel een speciaal middel dat ook wel bekend staat als WC ontkalker. Hieronder brengen we die in beeld, maar we geven u ook tips over welke huismiddelen u zou kunnen gebruiken om enigszins de kosten te beperken. Ons advies zou zijn om een WC ontkalker te gebruiken om er zeker van te zijn dat het werk goed uitgevoerd wordt.

1. WC ontkalker (speciaal middel)

Bref WC Power Gel Toiletreiniger - 10x Effect Anti-Kalk - Voordeelverpakking - 12 x 700ml

Bol.com
as of January 10, 2023 6:07 am

Ons advies zou zijn om een WC ontkalker te gebruiken, bijvoorbeeld het middel hierboven, wat ervoor zorgt dat kalk effectief wordt verwijderd. De beste resultaten die we hebben gezien is toch wel met het gebruik van een WC ontkalker en dat is een speciaal middel dat gemaakt is om juist kalk tegen te gaan. Eens in de week een WC ontkalker gebruiken zou in principe voldoende moeten zijn om kalk in uw WC pot te verwijderen.

2. Soda (en heet water)

Een andere optie is het gebruik van een huismiddel en soda is dan ook een van de middelen die u hiervoor kan gebruiken. Dit is niet zo effectief als een WC ontkalker, maar het kan ermee door. Zo kan u Soda 30 minuten laten liggen in uw WC om de leidingen vervolgens door te spoelen. Dit kan in combinatie met heet water, maar dit is in principe niet nodig.

3. Schoonmaakazijn

Voor de randen zou u gebruik kunnen maken van schoonmaakazijn. U kan schoonmaakazijn in laten trekken in de randen. Wel is ons advies om een raam open te zetten in uw WC, aangezien schoonmaakazijn vrij heftig kan zijn, ook als u wat gevoelig bent voor sterke geuren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *