Goedkope Inbraakbeveiliging Hasselt

Inbraakbeveiliging Hasselt

Inbraakbeveiliging in Hasselt

Inbraakbeveiliging Hasselt

Ondanks dat het steeds veiliger wordt in België zijn er jaarlijks nog steeds enkele honderden woninginbraken. Een woninginbraak meemaken is een nare ervaring. Afgezien van het verlies van waardevolle eigendommen of voorwerpen met emotionele waarde is de gedachte dat vreemden uw veilige domein hebben kunnen betreden zeer verontrustend. Het kan dus verstandig zijn zoveel mogelijk te doen om een inbraak te voorkomen. In dit artikel proberen we u enkele tips te geven hoe uw woning zo goed mogelijk tegen inbraak te beveiligen.

Maak het de inbreker zo lastig mogelijk met inbraakbeveiliging Hasselt

Natuurlijk geven deze tips geen waterdichte garantie tegen inbraken. Maar wat u in ieder geval kunt doen is het de inbreker zo lastig mogelijk maken. Hoe meer moeite en tijd het kost om in de woning te komen, hoe langer de inbreker de kans loopt betrapt te worden. En dat is natuurlijk iets wat de inbreker niet graag wil. De inbreker zal eerder kiezen voor een makkelijke prooi. U kunt al veel eenvoudige stappen zetten zonder al teveel geld uit te geven. Door consequent elke avond, of wanneer u het huis verlaat, alle deuren en ramen te controleren en op slot te draaien verhoogt u al de drempel. Een raam of achterdeur die openstaat geeft een inbreker natuurlijk heel makkelijk toegang tot het huis. Laat ook geen waardevolle voorwerpen zoals laptops, camera’s en geld in het zicht, bijvoorbeeld voor het raam liggen, maar berg deze goed op als u weg gaat. U kunt bijvoorbeeld ook een kleine kluis aanschaffen voor kleine waardevolle voorwerpen als sieraden en juwelen. En vergeet vooral niet de sleutel onder de deurmat weg te halen.

Zorgeloze vakantie met inbraakbeveiliging Hasselt

De vakantieperiode is voor inbrekers bij uitstek de tijd om makkelijk hun slag te slaan. Het komt jammer genoeg maar al te vaak voor dat een inbraak plaats vindt omdat een gezinslid op social media heeft gedeeld dat het gezin op vakantie gaat. Etaleer niet dat u er niet bent. Post geen vakantie data op social media. Sluit uw verlichting aan op een timer, en stel deze zodanig in dat hij niet elke dag op dezelfde tijd aan- of uit gaat. Als u altijd de gordijnen open heeft, sluit ze dan niet wanneer u met vakantie gaat. Het is dan overduidelijk dat er iets in de situatie is veranderd. U kunt ook aan de buren vragen om de planten te bewateren en de post op te ruimen. Zo is er regelmatig iemand in huis aanwezig, en ligt er ook geen enorme stapel post op de deurmat of in de brievenbus die duidelijk aangeeft dat u er al geruime tijd niet meer bent geweest. U kunt ook toezicht aanvragen bij de politie toezicht als u op vakantie gaat of door een andere reden langere tijd van huis bent. Dat kan minstens 7 dagen van tevoren op de website van de lokale politie.

Goed op slot met inbraakbeveiliging Hasselt

Een goed slot kan ook vertragend werken. Kies voor driepuntssloten in plaats van de gebruikelijke cilindersloten, en extra steeksloten. Een inbreker heeft een cilinderslot zo open. Nu kunt u enige preventie inbouwen door een anti-kerntrekcilinder of een anti-kerntrekbeslag, maar het is nog beter om te kiezen voor een slot met een keurmerk. Er zijn sloten met een keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw op de markt. Het aantal sterren geeft aan wat de kwaliteit van het slot is; hoe meer sterren, hoe langer het duurt voordat de inbreker het slot open heeft geforceerd. U kunt naast een kwalitatief goed slot ook nog een anti-inbraakstrip en/of veiligheidsbeslag op uw deur plaatsen om de populaire methodes om toegang te forceren uit te sluiten. Niet alleen deuren kunnen van sloten worden voorzien, maar ook de ramen. Zeker ramen die makkelijk toegang kunnen verschaffen tot het huis. Vergeet daarom niet ook de ramen te voorzien van sloten met een keurmerk.

Inbraakbeveiliging in Hasselt

Om een inbraak te voorkomen kunnen we niet alleen de inbreker vertragen, maar ook zoveel mogelijk proberen af te schrikken. Afschrikken kan bijvoorbeeld met licht of lawaai. Bewegingsdetectie sensoren die rond het huis zijn geplaatst, worden getriggerd doordat ze beweging signaleren. De sensors kunnen zijn aangesloten op felle lampen of luidsprekers die een alarm geven waardoor de aandacht word getrokken van de omgeving. Hierdoor bestaat de kans dat de inbreker zich bedenkt om niet gesnapt te worden en vertrekt zonde u schade te hebben berokkend.

Op deze sensor systemen kunt u ook camera’s aansluiten. De camera’s zullen aangaan wanneer er beweging wordt gesignaleerd, en deze beelden kunt u bijvoorbeeld opslaan, doorsturen naar lokale politie of op afstand bekijken als er onheil is. Door de camera’s in het zicht te plaatsen gaat er al een ontmoedigend effect vanuit. De inbreker wil natuurlijk niet graag worden vastgelegd tijdens zijn illegale actie.

Beveiligingssystemen als inbraakbeveiliging in Hasselt

Om de kans nog kleiner te maken dat u met een inbraak te maken krijgt, kunt u ook kiezen uit de verschillende complete beveiligingssystemen die op de markt zijn. Deze systemen bestaan uit meerdere sensoren of detectoren, waarschuwingselementen als lampen of sirenes, camera’s en controle unit. Alle elementen zijn op elkaar aangesloten. Over het algemeen zijn deze in te delen in bekabelde systemen die moeten worden ingebouwd, of draadloze systemen.

Het voordeel van een bekabeld systeem is dat het betrouwbaar is. Eenmaal geïnstalleerd heeft u er weinig omkijken naar en geeft het een veilig gevoel. Het nadeel is dat het tijd en moeite kost om het systeem in te bouwen, wat het nodige breek- en opvulwerk met zich meebrengt. Een draadloos systeem daarentegen is makkelijker te installeren. U hoeft geen kabels in te bouwen of weg te werken omdat de elementen draadloos met elkaar communiceren. Het nadeel van dergelijke systemen is dat ze werken op radiofrequenties. Deze radiofrequenties kunnen verstoord worden door andere elektronische apparatuur waardoor het voor zou kunnen komen dat uw systeem niet optimaal werkt.

Een veilig gevoel met inbraakbeveiliging in Hasselt

Met de bovenstaande maatregelen kunt u uw woning zo goed mogelijk wapenen tegen een inbraak, of u nu een groot of een klein budget heeft. Met een paar eenvoudige maatregelen kan al een hoop worden bereikt. Zo kan iedereen zich veilig voelen in zijn eigen huis.

Inbraakbeveiliging in de regio Hasselt

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring