Goedkope Inbraakbeveiliging Brussel

Inbraakbeveiliging Brussel

Inbraakbeveiliging in Brussel

Inbraakbeveiliging Brussel

Een van de ergste nachtmerries die u kunt hebben met betrekking tot uw woning, is dat er ingebroken wordt en dat al uw kostbare spullen worden meegenomen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. U moet dus een goede inbraakbeveiliging Brussel regelen en daarvoor kan u Praesy gebruiken om die inbraakbeveiliging Brussel goed voor u te organiseren. Tegenwoordig gaan inbrekers steeds slimmer te werk, maar we hebben een aantal tips die ervoor zorgen dat u hen toch te slim af kunt zijn. Met behulp van de volgende handige tools én wat extra weetjes, maken die inbrekers vanaf nu geen schijn van kans meer bij uw huis.

Eén van de meest voorkomende manieren waarop inbrekers checken of er iemand thuis is, is door huizen een aantal dagen of nachten in de gaten te houden. Wanneer er nooit licht brandt, is de kans groot dat de bewoners op vakantie zijn. Zeker wanneer de inbreker weet wie er in het huis woont, kan hij of zij er zijn voordeel mee doen door social media in de gaten te houden. Daar kondigen mensen regelmatig aan dat zij aan het genieten zijn op een zonnig vakantieoord. En dat is voor hen hét moment om hun slag te slaan.

De Brusselse politie heeft al eerder gewaarschuwd voor deze simpele, maar slimme inbraakmethode: het aanbrengen van een plakbandje op de voordeur. Wanneer na enkele dagen het plakband nog op de deur zit, is de kans groot dat er al even niemand in huis is geweest. Een handige manier voor inbrekers om te controleren of ze ongemerkt naar binnen kunnen sluipen. Controleer dus regelmatig de ramen en deuren. Breng eventueel sloten aan op deuren en ramen die minder stevig zijn, zodat een inbreker de moed verliest wanneer hij of zij een poging waagt bij uw huis.

Goedkope inbraakbeveiliging Brussel

Naast het plaatsen van goede sloten, is het belangrijk om elkaar als buren een handje te helpen. Dat kunt u doen door een oogje in het zeil te houden wanneer één van jullie op vakantie gaat of een aantal dagen van huis is. U kunt extra goed opletten wat er in de straat gebeurt of zelfs af en toe bij elkaar het huis in gaan om een lamp aan te zetten. Zo lijkt het alsof er steeds iemand thuis is en zullen inbrekers het minder snel in hun hoofd halen om jullie huizen als doel te kiezen voor een inbraak.

Neemt u liever wat extra voorzorgsmaatregelen om uw woning te beveiligen tegen inbraak? Dan is het een goed idee om een alarm te installeren. Wanneer een inbreker het dan voor elkaar krijgt om binnen te komen, gaat er een alarm af wat hem of haar direct zal afschrikken. Ook worden zo de buren en eventueel direct de politie gealarmeerd om in actie te komen. Grote kans dat ze uw kostbare spullen dan laten liggen en maken dat ze snel wegkomen!

Inbraakbeveiliging in Brussel

In België worden gemiddeld 200 woninginbraken per dag gepleegd. Dat is heel veel en u wilt niet dat uw woning daarbij gaat horen. Het is daarom belangrijk om uw inbraakbeveiliging in Brussel goed te organiseren. Zorg daarom voor goede verlichting rondom uw huis. Zo zien voorbijgangers het snel als iemand ongevraagd uw huis probeert binnen te komen. En een inbreker vindt het zelf natuurlijk ook niet fijn om in de schijnwerpers te staan wanneer hij of zij iets aan het doen is wat verboden is. Goede buitenverlichting kan de kans op inbraken dus al aanzienlijk verminderen.

U kunt zich vast voorstellen dat het voor inbrekers geen prettig idee is als zij gefilmd worden wanneer zij ergens proberen in te breken. De beelden kunnen als bewijs worden gebruikt, wanneer zij gearresteerd worden en voor de rechter moeten verschijnen. Daarom is het zichtbaar ophangen van een camera op de oprit of voor de voordeur een goede manier om inbrekers af te schrikken. U kunt camerasystemen in verschillende soorten kopen, waarbij de prijzen erg variëren. Kies er één die past bij uw budget, maar ook vooral één die u een veilig gevoel geeft.

U kunt nog zoveel maatregelen nemen om uw huis zo veilig mogelijk te maken. Toch ligt een groot deel van de verantwoordelijkheid bij u en uw gezinsleden. Wanneer u niet bewust de deuren en ramen sluit als u weggaat of als u de deur ‘s nachts niet op het nachtslot doet, maakt u het inbrekers alsnog veel te gemakkelijk om binnen te komen. Het lijkt misschien onschuldig om een raampje open te laten staan, maar voor u het weet staat er een onuitgenodigde gast in de woonkamer en dan bent u helaas al te laat.

U hebt vast weleens zo’n bord in een straat zien staan met de tekst ‘Attentie WhatsApp Buurt Preventie’. Dit initiatief wordt steeds verder uitgerold en helpt buurtbewoners in Brussel om elkaar snel en gemakkelijk te kunnen attenderen op verdachte en gevaarlijke situaties. Ziet u bijvoorbeeld dat er een verdacht persoon in de tuin van de overbuurman staat? Bespreek dit dan met elkaar en schakel indien nodig de politie in. Zo staat u samen met uw buren een stuk sterker dan alleen!

Inbraakbeveiliging in de regio Brussel

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring