Goedkope Inbraakbeveiliging Aalst

Inbraakbeveiliging Aalst

Inbraakbeveiliging in Aalst

Inbraakbeveiliging Aalst

Jaarlijks krijgen in België honderden huishoudens te maken met een woninginbraak. Het verlies van kostbaarheden en voorwerpen met een emotionele waarde is vreselijk, maar het gevoel dat iemand ongevraagd uw huis heeft kunnen binnenkomen kan ervoor zorgen dat u zich niet meer op uw gemak voelt in uw eigen huis. Daarom is het raadzaam uw huis zo goed mogelijk te beveiligen om de kans op een inbraak te verkleinen.

Goedkope manieren voor inbraakbeveiliging Aalst

U kunt al de eerste stappen zetten om uw huis veiliger te maken zonder dat het u al teveel kost. Om te beginnen helpt het als u niet etaleert wat u in huis heeft, en dus geen kostbare eigendommen in het zicht laat liggen. Berg als u het huis verlaat de waardevolle spullen op.

Ook is het raadzaam om er zeker van te zijn dat u alle ramen en deuren heeft gesloten alvorens u het huis verlaat, of gaat slapen. Door er een gewoonte van te maken alles te controleren, verkleint u de kans een keer een raam of deur te sluiten waardoor er een insluiper binnen kan komen. En die sleutel onder de deurmat of in een bloempot naast de deur is misschien heel handig als u uw sleutels bent vergeten, maar is ook heel handig voor iemand met kwade bedoelingen.

Inbraakbeveiliging Aalst van uw huis of firma tijdens de vakantie

Als u met vakantie gaat, is het zeker van belang om extra op de beveiliging van uw huis te letten. Inbrekers maken vaak gebruik van de vakantieperiodes om rustig een huis te kunnen leeghalen. Zorg daarom dat u niet op social media kanalen als Facebook deelt wanneer u met vakantie gaat, en druk vooral uw kinderen op het hart dit niet te doen. U zult niet de eerste zijn die door een onschuldig bericht op Facebook over een op handen zijnde vakantie terug komt in een leeg geroofd huis.

Als u met vakantie gaat kunt u de schijn wekken dat er activiteit in huis is door een tijdsschakelaar te koppelen aan bijvoorbeeld de lampen. Als u de tijdschakelaar instelt op verschillende tijden lijkt het alsof er iemand in huis is.

Stel uw buren op de hoogte van uw vakantieplannen, en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden en regelmatig de post uit de brievenbus willen halen. Een enorme stapel ongeopende post of een ongeleegde brievenbus duidt vaak op iemand die al geruime tijd niet thuis is geweest. U kunt ook de lokale politie vragen toezicht op uw huis te houden als u bijvoorbeeld door vakantie een tijd afwezig bent.

Inbraakbeveiliging in Aalst

Naast dat u de dieven geen aanleiding moet geven om in te breken, helpt het om ze zoveel mogelijk te vertragen. Dat vertragen kunt u doen door het ze zo moeilijk mogelijk te maken. Goed hang- en sluitwerk heeft bijvoorbeeld zo’n vertragende werking. Er zijn verschillende soorten sloten die allemaal de functie hebben om iets af te sluiten, maar niet alle sloten zijn even goed. De gebruikelijke cilindersloten zijn voor een inbreker makkelijk open te krijgen. U kunt daarom beter voor een driepuntsslot of een slot met een keurmerk kiezen. Een slot wat lastig valt te openen zorgt ervoor dat de inbreker langer er mee bezig is, en dus ook langer de kans loopt om betrapt te worden. De kans bestaat dat hij het eerder opgeeft, en onverrichter zake weer afdruipt. U kunt ook anti-inbraakstrips en veiligheidsbeslag monteren die bijdragen om het lastiger te maken om binnen te komen. Vergeet niet ook sloten aan te schaffen voor uw ramen, zeker de ramen op de begane grond.

Beveiligingssystemen als inbraakbeveiliging in Aalst

En dan zijn er ook nog preventieve maatregelen die afschrikken. Vroeger hadden we een waakhond voor dat doeleinde, maar tegenwoordig kunnen we ook veel met elektronische middelen. Door bewegingssensoren te installeren en deze te koppelen aan felle lampen of sirenes, kunt u de inbreker afschrikken als hij in het bereik van de sensor komt. En door het felle licht of het harde geluid, wordt niet alleen de inbreker afgeschrikt, maar zijn meteen de omwonende buren gealarmeerd. Camerasystemen hebben ook een afschrikwekkende werking. De dieven willen natuurlijk niet graag gefilmd worden tijdens kun inbraakpoging. De camerabeelden kunt u bovendien ook op afstand bekijken, of doorsturen naar de lokale politie. Dergelijke elektronische systemen kunnen relatief eenvoudig van opzet zijn of heel uitgebreid. U kunt kiezen voor een volledig draadloos systeem wat relatief makkelijk aan te leggen is, of een bekabeld systeem wat een optimaal gevoel van veiligheid biedt.

Inbraakbeveiliging in de regio Aalst

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring