Keuring

Elektrische keuring

Keuring elektrische installatie

Keuring elektriciteit

Wanneer u een woning wil verkopen die gebouwd is voor 1 oktober 1981 is het verplicht om uw woning te laten keuren wat betreft de elektriciteit. U bent namelijk verplicht om een elektrisch keuringsverslag te bezorgen bij de notaris, anders is er namelijk geen sprake van verkoop. Maar los even of het verplicht is of niet, u zou altijd uw elektriciteit moeten keuren om de zoveel tijd, ook als het een firma betreft. U wil tenslotte altijd er voor zorgen dat uw elektriciteit in orde is, en u wil niet dat mensen in gevaar komen dankzij de elektriciteit in uw appartement, woning of firma.

Als uw pand voor het laatst 25 jaar geleden een keuring heeft gehad is het natuurlijk verstandig om een nieuwe keuring uit te laten voeren. Wanneer u een firma heeft is het verstandig om deze keuring vaker te doen, om er zeker van te zijn dat uw elektriciteit in orde is. Vooral wanneer u afhankelijk bent van elektriciteit in uw firma, bij bijvoorbeeld een restaurant, is het verstandig om deze keuring vaker te laten uitvoeren.

Dus wanneer moet u een keuring uitvoeren?

 • Een elektriciteitskeuring moet u uitvoeren wanneer u uw woning wil verkopen en deze ouder is dan 1 oktober 1981
 • Een elektriciteitskeuring moet u uitvoeren wanneer uw woning of appartement 25 jaar geleden voor het laatst een elektrische keuring heeft gehad
 • Een elektriciteitskeuring moet u laten uitvoeren wanneer u een firma bent en afhankelijk bent van elektriciteit. Ons advies is om dit dan om de paar jaar te laten doen, of dit eens in het jaar te laten controleren.

Wilt u een elektrische keuring laten uitvoeren?

Wanneer u dus een elektrische keuring wil laten uitvoeren is het verstandig om contact op te nemen met de elektricien. Die kan u namelijk verder helpen. De echte keuring kan niet door de elektricien uitgevoerd worden, maar die kan wel bekijken en oplossen wat er nodig is om door de keuring heen te komen. De echte keuring zal door de officiele instantie moeten gebeuren.

Wilt u een keuring elektrische installatie laten uitvoeren?

Wanneer u een elektrische installatie heeft en deze wilt laten keuren, dan is het verstandig dat u alles laat controleren door de elektricien of alles in orde is. Zo heeft u namelijk een grotere kans op een positief rapport bij de keuring. De elektricien kan kijken of alles voldoet, en als dit niet het geval is kan deze het ook direct oplossen.

Een NEN 3140 elektrische keuring laten uitvoeren?

Een NEN 3140 keuring is belangrijk om aan te tonen dat de elektrische installatie die u heeft aan een bepaalde norm voldoet. Zo moet de elektrische installatie veilig zijn, daarnaast moeten de elektrische gereedschappen veilig te gebruiken zijn en moeten de personen in de omgeving instructies hebben gekregen omtrent de veiligheid. Heeft u een NEN 3140 keuringsrapport nodig, dan kan u met ons contact opnemen.

Wanneer moet ik een keuring laten doen?

Antwoord: U bent verplicht om een elektrische keuring uit te laten voeren wanneer u een huis wil verkopen dat ouder is dan 1 oktober 1981. Daarnaast is het nodig om een keuring te laten doen wanneer u afhankelijk bent van uw elektrische installatie. Zo kan u denken aan een bar, cafe, restaurant, ijssalon, en nog meer. Een keuring laat altijd zien of u iets aan uw elektriciteit moet aanpassen.

Wat is een NEN 3140 keuring?

Antwoord: Zoals hierboven al beantwoord is een NEN 3140 eigenlijk een norm die gegeven wordt aan de elektrische installatie. Zo geeft een NEN 3140 eigenlijk 3 dingen aan: hoe veilig een installatie is, hoe veilig elektrische gereedschappen zijn en dat de personen in de omgeving van deze 2 goede instructies hebben gekregen omtrent de veiligheid.

Wat is een Energieprestatiecertificaat (EPC) attest?

Antwoord: een energieprestatiecertificaat geeft de consument inzicht hoeveel energie een woning verbruikt. U krijgt dus in een opslag de energieverbruik van de woning te zien. Het is belangrijk bij het kopen van een woning hier op te letten, aangezien dit natuurlijk gevolgen kan hebben voor de kosten. Bij de verkoop of verhuur van een woning is een eigenaar verplicht om een EPC attest te hebben, anders kan daar een boete op staan van 5000 euro. Gemiddeld kost het ongeveer 300-400 euro om een EPC attest te laten uitvoeren door een professionele elektricien.

Wat is de prijs van een keuring van de elektriciteit?

De prijzen voor het keuren van de elektriciteit is heel afhankelijk van de hoeveelheid werk. Bij de een zullen de kosten 100 euro zijn, terwijl dit bij een ander 200 euro is. Dit is echt afhankelijk van hoeveel werk er moet gebeuren voor de elektricien om deze keuring uit te voeren.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring