Groepenkast

Betrouwbare elektriciteitswerken

100% Kwaliteit

Groepenkast (meterkast)

Wanneer u een huis, appartement of firma heeft dan beschikt u in de meeste gevallen over een groepenkast ergens in het pand. Vaak, afhankelijk natuurlijk van uw pand, is deze te vinden in de meterkast. Vaak is dit de kleinste ruimte van het huis, maar waarschijnlijk een van de belangrijkste ruimtes.

In de meterkast is waar de stroom binnen komt van buiten uw woning, en vervolgens wordt de stroom in de groepenkast verdeeld over de verschillende groepen in uw pand. Elektrische apparaten zijn aangesloten op een groep, maar dit is altijd verdeeld over meerdere groepen om er voor te zorgen dat de stroom goed verdeeld is. Als het allemaal op een groep zou staan, dan zou u niet veel elektrische apparaten tegelijkertijd aan kunnen hebben staan. Vaak kan dit zelfs leiden tot een kortsluiting.

Belangrijk: Onderhouden van uw groepenkast

De groepenkast is het hart van uw pand op het gebied van elektriciteit. Al het stroom komt binnen via de groepenkast en wordt vervolgens verdeeld over de rest van het pand. De groepenkast is daarnaast ook nog eens gevoelig, te veel elektrische apparaten aangesloten hebben op een bepaalde groep kan er voor zorgen dat dit slecht is voor de meterkast. U kan een stroomstoring of kortsluiting veroorzaken wanneer dit het geval is. Belangrijk is om dus uw groepenkast goed te onderhouden.

 • Het is belangrijk om uw groepenkast goed te onderhouden
 • Bekijk de mogelijkheden om de groepenkast uit te breiden
 • Problemen met de meterkast? Laat deze repareren door een elektrieker

Wilt u een Groepenkast laten vervangen?

Wil u een hele groepenkast laten vervangen doordat er veel problemen zijn met de groepenkast? Heeft een elektrieker u het advies gegeven om de groepenkast te vervangen? Of kiest u er voor om de groepenkast te vervangen door een slimme meter? Allemaal mogelijk met behulp van de juiste elektricien. Praesy is hier de perfecte partner voor. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wilt u een Groepenkast laten repareren?

Heeft u behoorlijk wat problemen met de groepenkast, heeft u last van een stroomstoring of een kortsluiting en komt dit door de groepenkast? U kan ons laten bekijken of het mogelijk is om de groepenkast te repareren. Vaak kan de groepenkast uitgebreid worden, of kan er een reparatie uitgevoerd worden om er voor te zorgen dat alles in uw pand weer normaal werkt qua elektriciteit.

Wilt u een Groepenkast laten plaatsen?

Een andere mogelijkheid die u heeft, is wanneer u een groepenkast wil laten plaatsen. Het kan zijn dat u momenteel nog geen groepenkast heeft in het pand, of dat u een andere groepenkast wil laten plaatsen. Een groepenkast plaatsen is geen eenvoudige klus, en al helemaal niet een werk wat we aanraden voor mensen die geen eerdere ervaringen hebben met het plaatsen van een groepenkast. We helpen u dan ook graag bij het plaatsen van een groepenkast. De elektrieker zal langs komen om de situatie te bekijken en vervolgens een vervolgafspraak inplannen om deze werken voor u uit te voeren.

Groepenkast repareren, vervangen of plaatsen per regio

De Groepenkast is kapot, wat kan ik doen?

Antwoord: Als u zeker weet dat de groepenkast kapot is, wat u eigenlijk alleen kan weten als u een elektrieker heeft laten komen of zelf de nodige ervaring heeft, dan kan u eigenlijk alleen maar een elektricien laten komen om de groepenkast te repareren. De elektricien zal moeten bekijken of dit mogelijk is, en als dit niet mogelijk is dan zal de elektricien u adviseren om de groepenkast te laten vervangen.

Kan u mijn Groepenkast controleren?

Antwoord: Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen is het belangrijk om de groepenkast te onderhouden. Een van de dingen die u regelmatig kan laten doen om de groepenkast te onderhouden is door een controle uit te voeren. Een controle uitvoeren kan als resultaat hebben dat u bijvoorbeeld beter de groepenkast kan uitbreiden, of dat er een kleine reparatie uitgevoerd kan worden om de groepenkast beter te laten werken. Alles is mogelijk!

Een Groepenkast vervangen door een Slimme Meter

Antwoord: Steeds meer mensen kiezen er voor om de groepenkast te laten vervangen door een slimme meter, en dat heeft natuurlijk zijn voor en nadelen. Een slimme meter stuurt bijvoorbeeld uw meterstanden automatisch naar de energieleverancier, en dan is meteen het nadeel natuurlijk of u dat wel wil. U ontvangt een nette jaarafrekening en u heeft een beter overzicht van uw energieverbruik. Maar dat betekent natuurlijk ook dat de energieleverancier dat zal hebben. Zelf zijn we qua privacy geen fan van de slimme meter, maar als u daar geen bezwaar tegen heeft dan kan het wel helpen om kosten te besparen.

Wat is de prijs van een Groepenkast laten plaatsen?

Een prijs hangen aan het laten plaatsen van een groepenkast is helaas niet makkelijk. Dit zal in goed overleg besproken moeten worden met de elektrieker. Die zal de situatie moeten bekijken, en die zal vervolgens moeten bekijken welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring