Dimmer

Betrouwbare elektriciteitswerken

100% Kwaliteit

Dimmer

Een dimmer is een speciale schakelaar die, voornamelijk gebruikt wordt in huiskamers, de toevoer van stroom of spanning kan regelen naar allerlei elektrische apparaten. De meest bekende vorm van een dimmer is de lichtdimmer, die vaak wordt geinstalleerd in de living om ervoor te zorgen dat men het licht feller of minder fel kan inregelen. U kan als het ware de lichtintensiteit bepalen aan de hand van de dimmer.

Oude dimmers werken voornamelijk op basis van een potentiometer, beter bekend als potmeters. Tegenwoordig wordt deze methode niet meer gebruikte vanwege de hoeveelheid warmte die geproduceerd wordt. Om deze warmte niet langer te produceren wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van een triac schakeling.

 • Dimmer met een potentiometer
 • Dimmer met een triac schakeling

Waarom zou u een Dimmer moeten installeren?

Het installeren van een dimmer heeft vele voordelen, waaronder het feit dat u zelf kan bepalen hoe intens u het licht in een bepaalde kamer zou willen. Zonder een dimmer kan u dit helaas niet zelf bepalen. Daarnaast heeft een dimmer als voordeel dat u uw energieverbruik beperkt, doordat u zelf kan bepalen hoeveel vermogen een lamp gebruikt. Dit heeft weer als voordeel dat een lamp langer mee gaat, en natuurlijk ook dat uw kosten voor uw energie omlaag gaan.

Wilt u een Dimmer laten vervangen?

Heeft u momenteel een dimmer in uw huis, appartement of firma en lijkt deze niet meer correct te functioneren? Merkt u aan het energieverbruik dat er iets mis zou kunnen zijn met de dimmer? Wilt u de dimmer laten vervangen door een nieuwe dimmer, of door een andere type dimmer? Alles is mogelijk, met behulp van uw betrouwbare partner Praesy. Wanneer u een dimmer of meerdere dimmers wil laten vervangen dan kan u contact met ons opnemen. Als u tips wil, dan kan u ook contact opnemen met ons!

Wilt u een Dimmer laten repareren?

Is de Dimmer of zijn meerdere Dimmers kapot? Werken ze niet meer hoe ze zouden moeten werken? Dan heeft u, tenzij u zelf genoeg ervaring heeft, een elektricien nodig om de dimmer te repareren. Het repareren van een dimmer is voor mensen zonder of met weinig ervaring geen makkelijke klus. Ons advies is om altijd een elektrieker uw elektriciteitswerken uit te laten voeren.

Wilt u een Dimmer laten plaatsen?

Wil u zelf bepalen hoe intens het licht is in een van uw kamers of in meerdere kamers? Heeft u een hoge energierekening of wil u er voor zorgen dat u minder energieverbruik heeft? Dan is het laten plaatsen van een Dimmer een goede optie om kosten te besparen, maar daarnaast ook nog eens om zelf de lichtintensiteit te bepalen. Zelf adviseren we om dit in meerdere kamers te laten plaatsen waar u vaak bent.

De Dimmer is kapot, wat kan ik doen?

Antwoord: Een kapotte Dimmer is vervelend en het is vaak, zonder ervaring, niet zelf te repareren. Nu is het natuurlijk geen noodzaak om een Dimmer te laten vervangen of te repareren, maar wanneer u hier waarde aan hecht dan kan u de elektrieker bellen om dit voor u te laten doen. Zo kan u weer profiteren van de voordelen van een dimmer, zoals lagere energieverbruik en het zelf bepalen van de intensiteit.

De Dimmer heeft een storing, wat kan ik doen?

Antwoord: Een storing in een Dimmer is zeer vervelend, en is vaak zelf niet op te lossen tenzij u veel ervaring heeft met elektriciteit. Wanneer u merkt dat een dimmer een storing heeft dan is het belangrijk om een elektrieker te laten komen om dit te repareren. Wanneer meerdere dimmers tegelijkertijd een storing hebben dan kan er een andere reden zijn waarom de dimmers niet meer goed functioneren.

De Dimmer is kapot door een kortsluiting, wat kan ik doen?

Antwoord: Het kapot gaan van een dimmer door een kortsluiting betekent vaak dat de dimmer volledig stuk is. De dimmer zal dan vervangen moeten worden door een nieuwe dimmer. Als u dit zelf al eens eerder hebt gedaan dan kan u dit zelf doen, wanneer u hier echter geen ervaring mee heeft dan kan u ons bellen om dit voor u te laten doen.

Wat is de prijs van een Dimmer?

De prijs voor het plaatsen van een Dimmer zal normaal gesproken tussen de 150-200 euro liggen. Het is echt heel erg afhankelijk van het merk en waar u deze wil laten plaatsen. Wanneer u meerdere Dimmers wil laten plaatsen dan kan u natuurlijk korting krijgen op het werk.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring