Bewegingssensor

Betrouwbare elektriciteitswerken

100% Kwaliteit

Bewegingssensor

De naam zegt het eigenlijk al, een bewegingssensor is een sensor die reageert op bewegingen in de omgeving en dan via een elektrisch signaal een bepaalde actie kan laten uitvoeren. Vaak wordt een bewegingssensor gebruikt in combinatie met een buitenlicht, maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om een deur of poort automatisch open te laten gaan wanneer er iemand aan komt lopen of rijden. Daarnaast wordt een bewegingssensor ook steeds meer gebruikt om geld en om beter met het milieu om te gaan. Al met al, er zijn talloze mogelijkheden en redenen waarom u een bewegingssensor wil gebruiken.

Vaak wordt een bewegingssensor gebruikt voor inbraakbeveiliging, voornamelijk bij winkels en bij appartementen en huizen. Een bewegingssensor geeft toch een schrik vrij wanneer iemand in de range van de sensor terecht komt en dan opeens iets ziet gebeuren. Daarnaast kan er aan de hand van de bewegingssensor ook een camera worden geinstalleerd of bijvoorbeeld een melding worden gedaan op uw telefoon om te bekijken of er iets aan de hand is.

 • Dus een bewegingssensor kan u voor inbraakbeveiliging gebruiken
 • Maar u kan een bewegingssensor ook gebruiken voor licht buiten zodat u zelf niet telkens de lamp aan en uit hoeft te doen
 • Daarnaast kan een bewegingssensor gebruikt worden voor milieubewustzijn en om geld te besparen

Wilt u een Bewegingssensor laten vervangen?

Heeft u een defecte bewegingssensor of is uw sensor aan de oude kant en wil u deze laten vervangen? Alles is eigenlijk mogelijk als u dat wil. Wanneer u een bewegingssensor wil laten vervangen dan zal u moeten nadenken wat u daarvoor in de plaats wil. Wil u hetzelfde systeem, hetzelfde merk, of wil u iets nieuws proberen. Wilt u de actie achter de sensor veranderen? Alles is mogelijk!

Wilt u een Bewegingssensor laten repareren?

Het kan zijn dat de bewegingssensor die u heeft kapot is of dat deze niet meer heel goed werkt. Soms werkt die wel, en soms werkt die niet. En dat is een teken dat u die moet laten vervangen, en snel ook. Vooral als u die als inbraakbeveiliging gebruikt. Het repareren kost namelijk niet heel veel tijd, natuurlijk wel afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Wilt u een Bewegingssensor laten plaatsen?

Het plaatsen van een sensor is geen makkelijke klus, voornamelijk als u het wil gebruiken als inbraakbeveiliging. U zal eerst goed moeten nadenken wat u precies wil doen met de sensor en dan kan de elektricien dit vervolgens voor u uitvoeren. Natuurlijk kunnen we u ook tips geven over wat het beste systeem zal zijn om te installeren.

De Bewegingssensor is kapot, wat kan ik doen?

Antwoord: Wanneer de bewegingssensor kapot is is het natuurlijk belangrijk om deze te laten repareren of te laten vervangen. De elektrieker weet in eerste instantie niet wat er moet gebeuren om de sensor weer te laten werken. De elektricien zal langs moeten komen om te bekijken wat er moet gebeuren en vervolgens ook de werken uit te voeren.

De Bewegingssensor heeft een storing, wat kan ik doen?

Antwoord: Een storing kan heel vervelend zijn, vooral wanneer u de sensor gebruikt als inbraakbeveiliging of bijvoorbeeld voor een deur/poort. Iedereen heeft nu toegang door de storing en het is daarom belangrijk om dit met spoed gerepareerd of vervangen te hebben. Daarvoor heeft u een expert nodig, en die kunnen we zeker voor u regelen!

De Bewegingssensor blijft maar aan staan, wat te doen?

Antwoord: Dat is heel vervelend, vooral wanneer een poort of deur hierdoor open blijft staan. Maar het ook aan blijven staan van een lamp is natuurlijk vervelend. Wat u tijdelijk kan doen is om de sensor uit te zetten, maar dat is natuurlijk geen oplossing. Voor een echte oplossing zal u een elektricien moeten laten komen om deze storing op te lossen.

Wat is de prijs van een bewegingssensor?

De prijs voor een bewegingssensor is niet zomaar even te noemen, dat is echt heel afhankelijk van de techniek en waarvoor het wordt gebruikt. Vaak zal de prijs van een reparatie rond de 100-200 euro liggen. Voor het vervangen of het plaatsen zal verder onderzoek moeten worden uitgevoerd.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring