Buitengesloten - wat nu?

Buitengesloten (wat te doen)

30 Minuten

Buitengesloten

Oei, een van de meest vervelende of irriterende dingen die u kunnen overkomen is dat u buitengesloten raakt uit uw woning of firma. Het betekent namelijk dat u voor een dichte deur staat en niet meer binnen geraakt. Wanneer u zich buitengesloten heeft zal u in de meeste gevallen de hulp van een slotenmaker nodig hebben. In sommige gevallen zou u het zelf kunnen oplossen en daar gaan we hieronder dieper op in.

Wanneer u zich buitengesloten heeft dan heeft u dat gedaan door:

 • Uw sleutels kwijt te raken
 • Uw sleutel afgebroken te hebben in het slot
 • Uw sleutel vergeten te hebben op het werk, binnen, of elders
 • Het slot kapot is, en ondanks dat u uw sleutel heeft, niet meer binnen geraakt

Wanneer u zich buitengesloten heeft zal u de hulp van de slotenmaker moeten inschakelen. Wel kan u in sommige gevallen zelf het probleem oplossen.

Wat te doen wanneer u buitengesloten bent?

Wanneer u zich heeft buitengesloten, dan staat u voor een dichte deur. Een dichte deur zonder sleutels, of wanneer uw slot kapot is, betekent dus dat u niet meer binnen geraakt. Wanneer u echt geen slotenmaker wil bellen, omdat u bijvoorbeeld het geld daar niet voor heeft, dan zijn er wat mogelijkheden om proberen binnen te geraken.

Probeer het volgende:

 • Ziet u ergens een klein raampje, probeer dan via dit raampje binnen te geraken (raam intikken)
 • Als u een makkelijke deur heeft zou u wellicht met een stuk hard plastic (of pasje) tussen de deur kunnen gaan om proberen het slot open te krijgen
 • Heeft iemand anders een sleutel?
 • Is het slot kapot? Heeft u wellicht een handige buurman of buurvrouw die u kan helpen?

Wanneer de bovenstaande opties eigenlijk helemaal geen opties voor u zijn. Of u wilt niet lang wachten, en snel weer binnen kunnen geraken, dan kan u het beste ons bellen. De slotenmaker partners van Praesy kunnen rap bij u zijn en u helpen weer binnen te geraken. Het is ook onnodig om buiten lang te wachten op een oplossing, want in de meeste gevallen zal u toch echt niet uw deur of auto kunnen openen zonder de hulp van een technieker. Wacht dan ook niet langer en neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om weer binnen te kunnen geraken. Vaak kan de specialist al met 30 minuten bij u geraken voor spoed.

Buitengesloten zonder sleutel

Wanneer u voor uw deur staat zonder sleutel, en niemand anders die een sleutel heeft of die niet direct ter plekke kan zijn, dan bent u buitengesloten. Buitengesloten zijn zonder sleutel is vervelend, en de snelste manier om weer binnen geraken zonder schade aan een deur of raam is door de slotenmaker te bellen. Wanneer u uw slot niet dicht heeft gedraaid dan kan de slotenmaker in alle gevallen uw slot zonder schade openmaken.

Buitengesloten sleutel in de deur

Zit uw sleutel aan de binnenkant van de deur en staat u buiten? Dan bent u buitengesloten. Het is namelijk niet mogelijk om het slot open te maken met een andere sleutel, tenzij u een speciaal slot heeft waarbij dit wel mogelijk is. De meesten zullen zulke sloten niet hebben, die worden anti-paniek cilinders genoemd. Als u buitengesloten bent kan u contact met ons opnemen om zo rap mogelijk geholpen te worden.

Buitengesloten sleutel kwijt

Bent u uw sleutel kwijt geraakt of heeft u gewoon geen idee waar u deze gelaten heeft? Komt u uw huis, appartement of firma niet meer in en wil u graag weer binnen geraken? Dan kan de slotenmaker u hierbij helpen. De slotenmaker kan er voor zorgen dat u snel weer binnen geraakt. Vaak kan dit zonder schade, afhankelijk of de deur op slot is of niet.

Buitengesloten sleutel afgebroken

Wanneer u buitengesloten bent en uw sleutel is afgebroken in het slot dan kan u met een andere sleutel het slot niet open krijgen. U heeft wel geluk wanneer u een reservesleutel heeft, want dat betekent dat het slot dan niet vervangen hoeft te worden. De slotenmaker kan het stukje namelijk dat vast zit in het slot weer er uit halen, en zo kan u toch weer binnen geraken. Een afgebroken sleutel kan er soms op duiden dat uw slot niet meer goed is. Ook dit kan de slotenmaker controleren.

Buitengesloten slot kapot

Vaak krijgt de slotenmaker de oproep dat het slot doordraait of dat het slot niet meer goed werkt, ondanks dat u de sleutel heeft en het slot open probeert te krijgen. Wanneer het slot kapot is en u buitengesloten bent, zal het slot uitgeboord moeten worden. Vervolgens kan u weer binnen geraken. De slotenmaker zal uw slot vervangen en u zal nieuwe sleutels krijgen die passen bij dit slot.

Buitengesloten uit huis

De meest voorkomende manier van buitensluiten is wel wanneer u zich buitengesloten uit huis heeft en dat is dan ook waar de vaak de meeste hulp voor nodig is. Wanneer u buitengesloten uit huis bent zal u rap hulp willen verkrijgen en dat kan u dan ook direct bij Praesy verkrijgen. Maak direct een afspraak met ons wanneer u buitengesloten uit uw huis bent.

Buitengesloten uit auto

Buitengesloten uit auto en wilt u een technieker die bij u geraakt om de auto weer te openen? Vaak zal u de autosleutel binnen in de auto vergeten zijn of bent u deze kwijtgeraakt. Wat de reden ook is dat u buitengesloten uit uw auto bent: u kan rap een depannage verkrijgen. Bel direct met ons voor een rappe depannage of een afspraak.

Ik ben buitengesloten, wat nu?

Antwoord: Wanneer u buitengesloten bent staat u voor een dichte deur, en dat is zeer vervelend. De snelste manier is om u te laten helpen door een slotenmaker. Die kan u vaak al met maximaal 15 minuten weer binnen laten geraken. Wanneer u tips nodig heeft om zelf proberen binnen te geraken dan kan u hierboven lezen over de tips die we hebben over het zelf openen van een deur.

Hoe snel kan een slotenmaker bij mij zijn?

Antwoord: Vaak kan een slotenmaker al met 30 minuten bij u zijn. Wanneer de slotenmaker het heel druk heeft dan kan het iets uitlopen, maar dat zullen we u altijd laten weten. De slotenmaker zal zo snel mogelijk bij u zijn. Bij uitloop proberen we u altijd tegemoet te komen met een korting.

Zal er schade ontstaan aan het slot of deur?

Antwoord: In de meeste gevallen zal er geen schade ontstaan aan het slot of deur. Wanneer uw slot is dichtgedraaid, of wanneer uw slot kapot is, dan is het mogelijk dat er schade ontstaat aan het slot of deur. Wanneer u wil weten of er schade zal ontstaan dan is het belangrijk om goed na te vragen bij de slotenmaker of dit het geval zal zijn. Die zal u aangeven wat er precies moet gebeuren om u weer binnen te laten geraken.

Wat is de prijs / kosten wanneer ik Buitengesloten ben?

Wanneer u zich buitengesloten heeft dan kan het zijn dat dit op allerlei manieren is gebeurd. In de meeste gevallen heeft u de deur alleen toegetrokken, en is het slot niet dichtgedraaid. De kosten voor iemand die buitengesloten is zal vaak uitkomen op 60 – 90 euro (overdag). Als het slot vervangen zal moeten worden dan zullen de kosten vaak tussen de 90 – 130 euro zijn.

Offerte Aanvragen

  Naam
  Email
  Ervaring in één zin
  Beoordeling
  Uitgebreide ervaring