Goedkope Zonnepanelen Installeren

Zonnepanelen Aalst installatie

100% Betrouwbaar

Zonnepanelen Installeren en Installatie Aalst

Voor de verduurzaming van uw woning kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen op het huis te laten plaatsen. Met zonnepanelen wordt er op een milieuvriendelijke wijze energie opgewekt en bespaart u ook op uw vaste lasten. Het laten plaatsen van zonnepanelen in Aalst is mogelijk door de kennis en expertise in te schakelen van gecertificeerde professionals. Die kunnen u adviseren over het juiste soort panelen, waar de panelen het beste geplaatst kunnen worden en kunnen vervolgens voor u ook de zonnepanelen installeren. De kosten voor de installatie en de aanschaf verdient u vaak al binnen enkele jaren terug.

Zonnepanelen Aalst plaatsen

Woont u in de stad of de provincie Aalst en denkt u eraan om zonnepanelen te laten plaatsen, dan kunt u daarvoor een gespecialiseerde installateur inschakelen. Die kan u adviseren, een prijs geven voor de aanschaf en de installatie van de panelen en het geheel op uw woning of op een andere plaats installeren. Er zijn verschillende soorten met verschillende eigenschappen. De levensduur van de producten zijn vaak enkele tientallen jaren en binnen 10 jaar heeft u de kosten voor aanschaf en installatie terugverdiend. Bovendien kunt u in veel gevallen een subsidie krijgen voor de aanschaf van deze milieuvriendelijke wijze van energieopwekking.

Zonnepanelen Aalst reinigen

De zonnepanelen worden op een dak van een woning of een ander gebouw geplaatst en krijgen daarom ook veel te verduren. Door vuil en stof kunnen de zonnepanelen dan ook vervuild raken. Het is dan ook nodig om de panelen goed te onderhouden en te laten reinigen. Door de installatie te laten reinigen wordt het rendement voor het opwekken van energie vergroot. U kunt hiervoor in Aalst en omstreken schoonmaakbedrijven vinden die dit voor u kunnen reinigen. Als de panelen niet schoongemaakt worden, dan zal het rendement verminderen met ongeveer 2 à 3% per jaar.

Groepsaankoop Zonnepanelen Hoogstraten

Als u van voordeel wilt profiteren, dan heeft u in sommige gevallen de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepsaankoop. U meldt zich daarvoor aan bij een collectief waarmee gezamenlijk zonnepanelen voor in Aalst aangekocht kunnen worden. Dergelijke initiatieven werden in het verleden onder andere door de Provincie Aalst geïnitieerd. U schrijft zich in voor een collectief, waarna er een grote partij met zonnepanelen kan worden ingekocht tegen scherpe tarieven. Op die manier kan er flink worden bespaard op de aanschafkosten van panelen.

Zonnepanelen kosten / prijs

De kosten voor het laten plaatsen en de aanschaf zijn opgebouwd uit verschillende kosten. Voor de installatie zelf heeft u kosten voor de aanschaf, de omvormer en het montagesysteem. Daarbij is de bekabeling van het systeem ook inbegrepen. Andere kosten die u kunt verwachten zijn de kosten voor de montage, voorrijkosten voor de installateur en de kosten voor een elektricien. Deze laatste persoon moet worden ingeschakeld om de omvormer op de juiste manier aan te sluiten in de meterkast van uw woning.

Soorten Installaties

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen die u in Aalst op uw dak kunt laten plaatsen. Deze hebben elk verschillende eigenschappen die, afhankelijk van uw budget en wensen, zouden kunnen aansluiten bij uw voornemen voor de aanschaf. Welke panelen u koopt zijn ook afhankelijk van de grootte van het oppervlak waar deze geplaatst worden. Er zijn 4 soorten die u op uw woning kunt laten plaatsen. Deze hebben allemaal een basis die gemaakt is van silicium, een halfgeleidermateriaal. De soorten die er zijn, zijn het monokristallijn zonnepaneel, het polykristallijn zonnepaneel, het amorf zonnepaneel en glas-glas zonnepanelen.

Monokristallijn Zonnepanelen installeren

Monokristallijn zonnepanelen zijn opgebouwd uit panelen met één enkel kristal. Het oppervlak is voorzien van gerangschikte elektroden die de zonnestralen kunnen opvangen. De panelen zelf zijn zwart of donkerblauw van kleur en dit type panelen heeft gemiddeld het hoogste rendement. De prijs voor monokristallijn panelen is vaak wel behoorlijk hoog in verhouding tot de alternatieven. Wilt u een maximaal rendement behalen op een klein oppervlak, dan is dit type zonnepaneel zeer aan te raden.

Polykristallijn Zonnepanelen installeren

De polykristallijn zonnepanelen zijn opgebouwd uit meerdere kristallen met een grove structuur. Dit resulteert in een patroon dat eruitziet als gebroken scherven. Het rendement van dit type panelen is redelijk hoog en in verhouding tot monokristallijn zijn de kosten zeer gunstig. Als er veel ruimte is voor de plaatsing van de panelen is dit type op het gebied van rendement en de prijs zeer aan te raden.

Amorf Zonnepanelen installeren

Amorf zonnepanelen zijn gemaakt van een dunne laag amorf silicium. Dit type panelen beschikt niet over kristallen en is zo ontworpen dat het materiaal zeer buigzaam is. Dit type zonnepanelen is zeer goed geprijsd, maar heeft een erg laag rendement in verhouding tot de andere varianten. Dit type zonnepaneel is ook het minst geschikt om geplaatst te worden op een dak. De toepassing van deze variant is voornamelijk geschikt voor de plaatsing op bijvoorbeeld zeilboten, jachten, bussen en andere voertuigen.

Glas-glas Zonnepanelen installeren

De vierde soort zijn glas-glas zonnepanelen. Dit type paneel heeft de langste levensduur van alle varianten en houdt ook het langst een goed rendement. De technologie die voor dit soort panelen gebruikt wordt is relatief niet. Dat is ook één van de redenen dat de kosten voor de aanschaf van glas-glas panelen zeer hoog is. Door de kwaliteit van dit product blijft het rendement lang goed. Dat betekent dat u over een periode van bijvoorbeeld 25 jaar ook veel meer energie kunt opwekken dan met de andere varianten. Dit gegeven kunt u, in overleg met een installateur, meenemen in uw overwegingen voor de aanschaf van installatie in Aalst.

Installatie

Voor een correcte installatie op de juiste plek, kunt u gebruik maken van de kennis en expertise van een installateur. Die kan u adviseren over de materialen, panelen, kosten en andere zaken rondom de aanschaf en de plaatsing van een installatie in Aalst. Als u in aanmerking komt voor een subsidie vanuit de overheid, dan kan een installateur u hierover ook meer informatie verschaffen. In de beginjaren zult u meer kosten hebben ten opzichte van uw huidige energielevering, maar door de terugverdientijd heeft u na verloop van tijd geen kosten meer voor het energieverbruik.

Offerte Aanvragen

    Naam
    Email
    Ervaring in één zin
    Beoordeling
    Uitgebreide ervaring